“Μόνο το αλκοόλ θα μπορούσε να με θεραπεύσει, είχε πει όταν είχε πάει στην προπόνηση εντελώς μεθυσμένος. Μια απίστευτή πορεία από την μεγάλη φτώχια στις φαβέλες,  στη δόξα και από εκεί στην αυτοκαταστροφή του. Μόλις 22 ετών ήταν ο σταρ της Εθνικής Βραζιλίας που την πήρε πάνω του και την έφτασε στην κατάκτηση του Κόπα […]

“Μόνο το αλκοόλ θα μπορούσε να με θεραπεύσει, είχε πει όταν είχε πάει στην προπόνηση εντελώς μεθυσμένος.

Μια απίστευτή πορεία από την μεγάλη φτώχια στις φαβέλες,  στη δόξα και από εκεί στην αυτοκαταστροφή του. Μόλις 22 ετών ήταν ο σταρ της Εθνικής Βραζιλίας που την πήρε πάνω του και την έφτασε στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2004 (7 γκολ σε 6 αγώνες). Και όμως μόλις έξι χρόνια μετά στα 28 του ένας ξοφλημένος ποδοσφαιριστής, που επέστρεφε εκεί όπου ξεκίνησε. Στις φαβέλες του Ρίο  με αλκοόλ, πόρνες, συμμορίες, ακόμα και κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

“Ήταν γρήγορος, τεχνικός, δυνατός και πάνω απ ‘όλα προικισμένος με καταστροφικό φινίρισμα. Τα είχε όλα. Δύναμη, τεχνική, καλά τελειώματα, σώμα, κεφαλιές. Ο Αντριάνο είχε ό, τι χρειάζεται για να γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία. Αλλά η μοίρα αποφάσισε διαφορετικά.

Όταν ο Αντριάνο εντάχθηκε στην Ίντερ το 2001, θεωρήθηκε ως διάδοχος του Ρονάλντο, ο οποίος αγωνιζόταν να επιστρέψει από τον μεγάλο τραυματισμό του. Γρήγορα αναγνωρίστηκε ως  ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο ιταλικό πρωτάθλημα, τρομοκρατώντας τις άμυνες και σκόραρε συνεχώς. Γκολ το ένα μετά το άλλο. Ασταμάτητος, και όλοι να υποκλίνονται στο μεγάλο ταλέντο του. Όλα φαινόταν να χαμογελούν στον αυτοκράτορα.

Adriano: "Imperatore grazie ai tifosi. Chiedo scusa se ho sbagliato, non..."

Στα 23 χρόνια του πέτυχε 28 γκολ σε 42 συμμετοχές με την Ιντερ, τα εφτά εκ των οποίων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έβαλε άλλα 11 με την Εθνική Βραζιλίας, οδηγώντας την στην κατάκτηση του Confederations Cup (2005).

Αλλά το 2004, ένα τρομερό γεγονός άλλαξε όλη την ζωή του μεγάλου Βραζιλιάνου άσου. Εκείνη τη χρονιά, ο πατέρας του πέθανε μετά από καρδιακά προβλήματα μόλις 44 ετών. Αυτή η απώλεια είχε καταστροφικές συνέπειες για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον πόνο από τον χαμό του αγαπημένου του πατέρα, που ήταν πολύ δεμένοι και έπεσε σε βαριά κατάθλιψη και βρήκε το λάθος φάρμακο για το πρόβλημα του. Το αλκοόλ.

«Χαβιέρ Ζανέτι: Ο Αντριάνο είχε πολύ στενή σχέση με τον πατέρα του. Ήταν πολύ δεμένοι. Πριν την έναρξη ενός αγώνα συνέβη κάτι φριχτό. Ο Αντριάνο έμαθε από το τηλέφωνο ότι ο πατέρας του είχε φύγει από τη ζωή. Ήμουν στο δωμάτιο εκείνη την ώρα τον είδα να πετάει το τηλέφωνο με τόση δύναμη στον τοίχο που το έκανε κομμάτια. Μετά ούρλιαξε πολύ δυνατά. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο! Και σήμερα, όταν θυμάμαι αυτή τη σκηνή ανατριχιάζω».

 Η Ίντερ έδειξε υπομονή, κάνοντας πολλάκις τα στραβά μάτια. Ήλπιζε στον συνετισμό και τη μεταστροφή του, ο Αντριάνο όμως είχε χάσει ήδη τον δρόμο της επιστροφής. Ήταν πολύ αργά για να σωθεί από το αλκοόλ.

Δεν καταφέραμε να τον βγάλουμε από το αδιέξοδο και τη κατάθλιψη. Αυτή ίσως ήταν η μεγαλύτερη ήττα της καριέρας μου. Αυτό με κάνει μέχρι και σήμερα να νιώθω τόσο αδύναμος» είπε σε ένα απίστευτο ξέσπασμα ο μεγάλος Χαβιέρ Ζανέτι.

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αυτοκτονία: Ο παικταράς που νικήθηκε από τους δαίμονες του

Παρά τις προσπάθειες για να ξαναβρεί τον παλιό εαυτό του, ο Αντριάνο δεν επέστρεψε ποτέ στο σημείο που ήταν πριν από το θάνατο του πατέρα του. Μετά από αρκετά χρόνια σε κλαμπ της Βραζιλίας, αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του το 2016 μετά από μερικούς μήνες στο Miami United, στην τέταρτη αμερικανική κατηγορία.

«Ποτέ δεν έβλαψα κανέναν. Το μόνο άτομο που έβλαψα είμαι εγώ» είναι η απάντησή του. 

«Ήταν αυτός που πάντα με υποστήριζε και συνέβαλε καθοριστικά να φτάσω εκεί που έφτασα. Όταν ήμουν στο γήπεδο έπαιζα και για εκείνον», είχε πει ο Αντριάνο για τον «προστάτη» της ζωής του. Τον αγαπημένο του πατέρα.

Από τότε και έως σήμερα ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο της πατρίδας του ως «η μεγαλύτερη “αυτοκτονία” παίκτη, μετά τον Γκαρίντσα»

Λίγοι ποδοσφαιριστές στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου, είχαν την ευλογία ταλέντου, ανάλογου με εκείνου του Αντριάνο Λέιτε Ριμπέιρο.

https://www.youtube.com/watch?v=S7WLqR5l-fQ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ίντερ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα