Ο Γκαμπονέζος επιθετικός βρήκε στη Βαρκελώνη ό,τι κάνει έναν επιθετικό... επιθετικό. Το γκολ. Και η ψυχολογία του άλλαξε. Αν δείξει και διάρκεια σ' αυτήν την καλή... διάθεση, η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί ιδανική και για τις δύο πλευρές...

Ξαναγίνεται… Ομπαμεγιάνγκ στη Βαρκελώνη! Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχει μερικούς πολύ εντυπωσιακούς αριθμούς να δείξει πλάι στο όνομά του. Πριν πάει στη Μπαρτσελόνα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου το… κοντέρ είχε γράψει για τον επιθετικό της Γκαμπόν 288 γκολ σε 559 παιχνίδια με Ντιζόν, Λιλ, Μονακό, Σεντ Ετιέν, Μπορούσια Ντόρτμουντ και, φυσικά, Άρσεναλ. Βέβαια, οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Όχι όλη τουλάχιστον.

Διότι, στατιστικά, ένα γκολ ανά λιγότερο από 2 παιχνίδια είνα όντως εντυπωσιακό. Τι να το κάνεις, όμως, αν, π.χ. στα τελευταία σου έξι ματς δεν έχεις βρει δίχτυα; Αν έχεις χάσει όλο το Κόπα Άφρικα λόγω covid; Αν η απόδοση -αλλά και η στάση σου, προφανώς- έχουν κάνει τον προπονητή σου να σου αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού; Και, βέβαια, αν τα “ακούς” από την κερκίδα και τον Τύπο;

Επιθετικός χωρίς γκολ είναι… σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Και στα 32,5 του χρόνια (γεν. 18-6-1989), η καριέρα του Ομπαμεγιάνγκ έμοιαζε να είναι σε πλήρη αποδρομή στην Άρσεναλ. Με μοναδικό τίτλο το Κύπελλο του 2020, στο οποίο είχε σοβαρή συμμετοχή, ο επιθετικός από τη Γκαμπόν ήταν σαφές ότι μαράζωνε στην Αγγλία. Όμως μέσα του είχε ακόμη πράγματα να δώσει. Προκειμένου να φύγει μείωσε τις απαιτήσεις του κατά 65%! Αυτό που πάνω απ’ όλα ήθελε ήταν παιχνίδια στα πόδια του. Και αλλαγή περιβάλλοντος.

Ο Τσάβι είδε “μάτι που γυαλίζει”….

Όταν το όνομα του συζητήθηκε και το 2020 για τη Μπαρτσελόνα, ως σχολιαστής τότε, ο Τσάβι είχε πει ότι ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ταιριάζει καλά στο παιχνιδι της ομάδας, επειδή το ατού του είναι οι ανοιχτοί χώροι. Και η Μπάρτσα, με το παιχνίδι κατοχής της, δε θα του προσφέρει τέτοιους. Από τότε κύλησε πολύ νερό κάτω απ’ τη γέφυρα, όμως.

Ο Τσάβι είναι πλέον προπονητής της ομάδας. Και το παιχνίδι κατοχής είναι πια ζητούμενο για τη Μπάρτσα, όχι κάτι δεδομένο. Αυτό που πάνω απ’ όλα έπαιξε ρόλο όμως στο να πει το “ΟΚ” για την απόκτηση του παίκτη ήταν… το κέφι! Ο Ομπαμεγιάνγκ έδειξε να θέλει ο ίδιος πολύ να βρεθεί στην Καταλονία. Και όταν ένας σκόρερ της κλάσης του δείχνει να έχει κίνητρο, αυτό είναι κάτι που δε μπορείς να το αγνοήσεις.

Στη Μπαρτσελόνα, ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ένας τελείως διαφορετικός ποδοσφαιριστής απ’ ότι στην Άρσεναλ. Δεν είναι μόνο τα 5 γκολ του ως τώρα, σε 7 εμφανίσεις. Απ’ αυτά, τα 3 είναι μ’ ένα λίγο… τυχερό χατ τρικ κατά της Βαλένθια κι άλλο ένα με την Αθλέτικο στο πρωτάθλημα. Σκόραρε και κατά της Νάπολι στο Γιουρόπα. Και πάλι καλοί αριθμοι, δηλαδή. Που όμως… και πάλι δε λένε όλη την αλήθεια -κι αυτή τη φορά όσα δε λένε είναι καλά.

Ο “αδιάφορος” της Άρσεναλ, καταπίνει χιλιόμετρα στη Μπάρτσα!

Διότι δεν είναι μόνο τα γκολ που επιτστρέφουν πλάι στο όνομά του. Είναι, κυρίως, η όρεξη που δείχνει στο γήπεδο. Στην Άρσεναλ άκουγε ότι είναι αδιάφορος και “μπλαζέ”. Αλλά στη Μπαρτσελόνα καταπίνει χιλιόμετρα και συμμετέχει και με πνευμόνια, αλλά και με ψυχή στο πρέσινγκ, ψηλά, της ομάδας. Και, το κυριότερο, παίζει με πάθος και έχει ήδη φτάσει σ’ ένα εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με τον Φεράν Τόρες.

Ο Πιέρ Εμερίκ αντλεί και πάλι ευχαρίστηση από το ποδοσφάιρο στη Βαρκελώνη. Περνάει καλά και… του φαίνεται. Αν δείξει την ίδια διάθεση και στη συνέχεια, η ομάδα κερδίζει ένα σπουδαίο όπλο στη μάχη της για απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και για διάκριση στο Γιουρόπα. Και, φυσικά και ο ίδιος κερδίζει -ξανά- το καλό του όνομα. Όχι απλώς του ικανού σκόρερ, αλλά του παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανήκει δίκαια στην ελίτ των σκόρερ της εποχής μας..

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ