Πήγε στη Μαδρίτη με προοπτική να γίνει, κάποια στιγμή, ο αντί-Κασεμίρο. Αλλά με τον Βραζιλιάνο στο Μάντσεστερ πια, ο Γάλλος είναι ένα "6άρι" με διαστημικές επιδόσεις και δείχνει απολύτως ικανός να πάρει από τώρα τη φανέλα σπίτι του!

Τσουαμενί στη Ρεάλ: Ούτε… φυσικό αέριο να ήταν! Εντάξει. Για παίκτη που θέλει ακόμη 4,5 μήνες για να κλείσει τα 23 του (γεν. 27/1/2000), ο Ορελιέν δεν κόστισε και λίγα λεφτά στη “Βασίλισσα”. Τα 80.000.000 ευρώ που έδωσε στη Μονακό είναι η 26η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών και η 4η ακριβότερη που έχει κάνει ποτέ η ομάδα της Μαδρίτης, πίσω από Εντέν Αζάρ, Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Τώρα, ο Αζάρ κάτι δείχνει ότι πάει να κάνει για να επιστρέψει στην εικόνα του παίκτη που η ομάδα έβγαλε 115.000.000 από την τσέπη για να τον πάρει. Ο Ρονάλντο, πάλι, τα έβγαλε σίγουρα τα λεφτά του. Ο Μπέιλ, όχι και τόσο -και το τρένο πέρασε πια. Ο Τσουαμενί, ωστόσο, έχει αφήσει τους πάντες άφωνους με τη μία. Και η ουσιαστική αξία του ανεβαίνει μέρα με τη μέρα όσο γρήγορα ανεβαίνει η τιμή του… φυσικού αερίου.

Φοβερά στατιστικά, αλλά και ποιότητα στο γήπεδο

Οι στατιστικολόγοι έχουν μείνει άφωνοι με τον Γάλλο που ήλθε στην ομάδα με στόχο, κάποια στιγμή να γίνει… Κασεμίρο στη θέση του Κασεμίρο. Όταν όμως ο Κάρλο Αντσελότι -που σ’ αυτά είναι “μανούλα”- είδε τι διαμάντι πήρε στην πραγματικότητα η ομάδα, το ΟΚ του να φύγει ο Βραζιλιάνος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε μάλλον εκ του ασφαλούς. Διότι λίγους μήνες πριν από τα 23 του, όπως είπαμε, ο Τσουαμενί μπαίνει στο γήπεδο με πνευμόνια… 18χρονου και ποδοσφαιρικό μυαλό 35χρονου! Έχει ήδη σχεόν 500 λεπτά συμμετοχής στην ομάδα και έγραψε 90λεπτα στα τρία τελευταία ματς στη La Liga, πριν ο Αντσελότι τον ξεκουράσει, στο εντός με τη Μαγιόρκα, ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Οι επιδόσεις του ως τώρα, είναι εντυπωσιακές!

Στο 2-0 με τη Λειψία, ο Γάλλος παρουσίασε στο γήπεδο μια ακόμη άρτια 90λεπτη ποδοσφαιρική παράσταση που ενέπνεε σιγουριά, ωριμότητα, αλλά και αυθεντικό ταλέντο. Και σ’ αυτό το παιχνίδι, ο Τσουαμενί ήταν μια σταθερά στο κέντρο της ομάδας, στην οποία μοιάζει να παίζει… κάνα δυο χρόνια ήδη και όχι μόλις μερικές εβδομάδες…

“Θηρίο” στο γήπεδο, θετική αύρα στα αποδυτήρια…

Ο “Καρλέτο”, αλλά και ο Φλορεντίνο Πέρεθ τρίβουν τα χέρια τους με τον Τσουαμενί. Η φοβερή τεχνική του κατάρτιση, το πάθος, η δύναμή του, το “διάβασμα” των φάσεων, η συμμετοχή του στο build-up της ομάδας, όλα παραπέμπουν σε παίκτη που θα πάρει για χρόνια τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Επιπλέον, στη Μαδρίτη έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια και για το χαρακτήρα του, αλλά και για τον επαγγελματισμό του.

Όπως αναφέρει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, “η παρουσία του στα αποδυτήρια τους έχει κάνει υπερευτυχισμένους”. Ο λόγος είναι ότι, όσο… θεριό είναι στο γήπεδο ο Γάλλος, άλλο τόσο είναι και μια θετική, ευδιάθετη και ανεπιτήδευτη προσωπικότητα. “Ζεί” το όνειρό του να είναι συμπαίκτης παίκτες όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Βινίσιους Τζούνιορ και το ζει με χαμόγελο και σεμνότητα. Και, το κυριότερο, με πάρα πολλή και πολύ σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι έτοιμος να γράψει ιστορία όχι ως “νέος Κασεμίρο”, αλλά με τ’ όνομά του: Ορελιέν Τσουαμενί!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ