Το να ονειρεύεται Τιάγκο ο Τσάβι στη Μπαρτσελόνα, δεν είναι είδηση. Είδηση θα είναι να βρει η ομάδα χρήματα για να τον αποκτήσει. Εκτός εάν… Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Ο Τσάβι, ως προπονητής πλέον στους “μπλαουγκράνα”, ψάχνει για παίκτες υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Να ανεβάσουν το επίπεδο με την […]

Το να ονειρεύεται Τιάγκο ο Τσάβι στη Μπαρτσελόνα, δεν είναι είδηση. Είδηση θα είναι να βρει η ομάδα χρήματα για να τον αποκτήσει. Εκτός εάν… Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Ο Τσάβι, ως προπονητής πλέον στους “μπλαουγκράνα”, ψάχνει για παίκτες υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Να ανεβάσουν το επίπεδο με την πρώτη συμμετοχή τους. Και, ασφαλώς, ο Τιάγκο Αλκαντάρα είναι μια τέτοια περίπτωση.

 

Οι δυό τους είναι γνωστοί από παλιά, συμπαίκτες από το 2008-13 στην ομάδα και, πάνω απ’ όλα, φίλοι. Και, ως ποδοσφαιριστής, ο Τιάγκο γνωρίζει τι εστί Μπάρτσα από πρώτο χέρι. Γεννημένος στην Ιταλία, μεγαλύτερος γιός του γνωστού διεθνούς άσου (και με πέρασμα από τον πάγκο του Άρη, το 2009) Μαζίνιο, ο Τιάγκο βρέθηκε στις ακαδημίες της ομάδας αμούστακο παιδί ακόμη. Στα 14 του. Πολιτογραφήθηκε Ισπανός και από τα 16 του είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές Ισπανίας.

Στη Μπάρτσα έπαιξε, βασικά δύο γεμάτες σεζόν, από το 2011-2013, αλλά στη Μπάγερν έκανε σπουδαία πορεία. Σε μια επταετία στο Μόναχο έγραψε 235 συμμετοχές συνολικά. Και πολύ καλή ήταν και η πρώτη του χρονιά στη Λίβερπουλ, πέρυσι (30 συμμετοχές συνολικά).

Εφέτος επανέρχεται σιγά σιγά από τραυματισμό, αλλά όταν θα ξαναβρεί πλήρως τη φόρμα του, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει και πάλι ατού για την αγγλική ομάδα. Οι ικανότητές του, άλλωστε, δεν αμφισβητούνται.

Ο Τσάβι ποντάρει μόνο στον ίδιο τον παίκτη…

Ο Τσάβι θέλει, λοιπόν. Αλλά μπορεί; Ο Τιάγκο έχει συμβόλαιο ως το 2024 στη Λίβερπουλ και δεν είναι ακόμη ούτε 31 ετών. Οι Άγγλοι δεν πρόκειται να τον… χαρίσουν. Θα απαιτήσουν στο ακέραιο τη ρήτρα του, που είναι 30.000.000 ευρώ. Κι αν κάποτε τέτοια λεφτά αυτό θα θεωρούντο “χαρτζιλίκι” για τη Μπαρτσελόνα, τα πράγματα έχουν αλλάξει πια και το ποσό είναι απαγορευτικό.

Πού ποντάρει, λοιπόν, ο Τσάβι; Μόνο στον ίδιο τον παίκτη. Να τον πείσει, δηλαδή, να πιέσει τη Λίβερπουλ ότι θέλει να αποχωρήσει. Και, έτσι, να πεισθούν και οι Άγγλοι να τον παραχωρήσουν -έστω ως δανεικό ή, τέλος πάντων, όχι με 30.000.000, αλλά με λιγότερα.

Αν θεωρείτε ότι το όλο πράγμα θυμίζει λίγο ισπανική σαπουνόπερα, δεν έχετε και πολύ άδικο. Τίποτε, ωστόσο, δεν αποκλείεται. Εντάξει. Πολύ πιθανό δεν είναι, αλλά δεν είναι και εντελώς απίθανο. Και πιο περίεργα πράγματα έχουν συμβεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ