Μια μετακίνηση που πάντοτε θα αποτελεί ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Ο Λουίς Φίγκο το έζησε καλύτερα από όλους.

O Λουις Φίγκο ήταν ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, που είναι “καταδικασμένος να τον θυμάται ο κόσμος για την επεισοδιακή του μετακίνηση απ’ την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης, και παρεμπιπτόντως για όσα έκανε μες στο γήπεδο.

Μια μετακίνηση που πάντοτε θα αποτελεί ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Ο Λουίς Φίγκο το έζησε καλύτερα από όλους. Και τα πάντα αποκαλύπτονται στο ντοκιμαντέρ του Netflix!

«Ο κόσμος είχε εξαγριωθεί. Κανείς δεν τους είχε πληροφορήσει και κανείς δεν κατάφερε να τους εξηγήσει τι είχε συμβεί» ανέφερε ο Ζόσεπ Μαρία Μινγκέγια που είχε παίξει ρόλο στη μεταγραφή του Φίγκο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Μπαρτσελόνα.

Δείτε το τρέιλερ , με το φιλμ να κυκλοφορεί στις 25 Αυγούστου:

Οι ομάδες που φόρεσε την φανέλα τους ήταν Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ πριν από τη απόσυρσή του στις 31 Μαΐου του 2009.

Είχε το ρεκόρ 127 διεθνών συμμετοχών για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, που αργότερα ξεπεράστηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γνωστός για τη δημιουργικότητα και έχοντας τη δυνατότητα να ξεπερνά τους αμυντικούς, ο Φίγκο θεωρείται ως ένας από τις μεγαλύτερες εξτρέμ της γενιάς του. Οι 106 ασίστ του είναι το 2ο πιο μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι (Lionel Messi).

Luis Figo - Portuguese Legend HD - YouTube

Κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2000, τον τίτλο του Καλύτερου Ποδοσφαιριστή του Κόσμου από τη FIFA το 2001, ενώ το 2004 ονομάστηκε από τον Πελέ στη λίστα των 125 Εν Ζωή Καλύτερων Παικτών του Κόσμου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 Χρόνων της FIFA. Είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν παίξει και για τους δύο ισπανικούς παραδοσιακούς αντιπάλους, τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αμφιλεγόμενη μεταγραφή του, το 2000 από τη Μπάρτσα στη Ρεάλ, όρισε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ μεταγραφής € 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Φίγκο είχε μια επιτυχημένη καριέρα που χαρακτηρίστηκε από πολλές κατακτήσεις τροπαίων, συμπεριλαμβανομένων του πορτογαλικού Κυπέλλου, 4 τίτλων πρωταθλητή Ισπανίας, 2 ισπανικών Κυπέλλων, 3 ισπανικών Σούπερ Καπ, έναν τίτλο UEFA Champions League, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, 4 τίτλους πρωταθλητή Ιταλίας, ένα Κύπελλο Ιταλίας και 3 ιταλικά Σούπερ Καπ. Σε διεθνές επίπεδο, σκόραρε 32 γκολ για την Πορτογαλία, εκπροσωπώντας  το έθνος σε 3 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 2 Παγκόσμια Κύπελλα, βοηθώντας την να τερματίσει στη 2η θέση στο Euro του 2004.

Για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να… προδώσει τη Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο Λουίς Φίγκο.

Ο Πορτογάλος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους… προδότες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά ο ίδιος πάντα υπερασπιζόταν σθεναρά την απόφασή του να εγκαταλείψει τους Καταλανούς για να συνεχίσει την καριέρα του στους «μισητούς» Μαδριλένους.

«Ήταν μια σημαντική αλλά και δύσκολη απόφαση. Έφυγα από μία πόλη που μου έδωσε πολλά και ένιωθα καλά. Αλλά όταν αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπο σου για όλα όσα έχεις προσφέρει, γι’ αυτό τον σύλλογο, τότε σκέφτεσαι να αποχωρήσεις».

Στη Μαδρίτη ο Φίγκο συνυπήρξε με σπουδαίους παίκτες, αλλά ο ίδιος ξεχωρίζει έναν.

«Ο Ραούλ για μένα είναι νικητής. Λόγω της νοοτροπίας του κέρδισε τόσα πολλά στην καριέρα του. Ηξερε τι να κάνει και πως να κινηθεί στο γήπεδο. Ο Ρονάλντο είχε τη δύναμη και την ταχύτητα, αλλά είναι δύσκολο να επιλέξω μεταξύ των δύο. Ο Βραζιλιάνος είχε λίγο από τα πάντα .Σκόραρε και έκανε τα πάντα. Έπαιξα με πολλούς υπέροχους παίκτες. Ρονάλντο, Ζιντάν, Ριβάλντο, Στόιτσκοφ, Γκουαρδιόλα, Ιέρο, Βερόν. Αλλά πάντα θα είμαι θαυμαστής του Ραούλ» είπε ο Πορτογάλος.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ