Το ερώτημα "τι θα γινόταν αν" η ομάδα της Μαδρίτης είχε κάποιον άλλον στον πάγκο της και όχι τον Αργεντινό, είναι ξανά επίκαιρο. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που παίζει και το οποίο ανήκει στον... περασμένο αιώνα...

Σιμεόνε – Ατλέτικο: Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό… Πάνε αρκετοί μήνες τώρα που, σ’ ένα εξαιρετικά προφητικό άρθρο λέγαμε για τον Αργεντινό και την ομάδα της Μαδρίτης ότι η κατάσταση μαζί τους (και μεταξύ τους) έχει φτάσει σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Το παιχνίδι στο Γουάντα Μετροπολιτάνο το υπογράμμισε ακόμη περισσότερο. Ήταν ένας ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Με το σκορ του πρώτου αγώνα να είναι 1-0.

Με τη θλιβερή εικόνα της Ατλέτικο σ’ εκείνον τον πρώτο αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ, όταν και έκανε… ούτε μία τελική προσπάθεια σε 90 λεπτά, πάθος σίγουρα θα περίμενε κάποιος στον επαναληπτικό. Αλλά από το πάθος στο “χτυπάω ποδάρια” και κάνω το ματς κόλαση και για την πιο ασήμαντη αφορμή, υπάρχει απόσταση.



Να προσπαθήσεις να ξεσηκώσεις την κερκίδα για να στηρίξει την ομάδα σου, είναι θεμιτό. Να χειροκροτάς ειρωνικά και να προκαλείς σε κάθε τραυματισμό αντιπάλου, σα να λες “θέατρο κάνει, για καθυστέρηση”, είναι από γελοίο έως… ποινικά κολάσιμο. Πολύ δε περισσότερο όταν η εντολή στους παίκτες σου είναι σαφές ότι αφορά αυτό ακριβώς: “Ή η μπάλα ή ο παίκτης”.

Μια καλή ομάδα με “κακό” χαρακτήρα…

Η Daily Mirror έγραψε για την Ατλέτικο ότι είναι μια “τρελή, κακή και επικίνδυνη” ομάδα. Έτσι όπως έπαιξαν χθες ειδικά ο Σάβιτς και ο Φελίπε, επικίνδυνη είναι σίγουρα. Για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών της αντίπαλης ομάδας. Τρελή, επίσης, είναι. Αλλά όχι όπως το εννοεί η Mirror. Τρελή είναι επειδή εν έτει 2022 εξακολουθεί και πίνει νερό στο όνομα ενός ποδοσφαίρου αλλοτινών εποχών.

Διότι κακή, σίγουρα δεν είναι. Η Ατλέτικο έχει υλικό για σπουδαία πράγματα. Παίκτες ποιότητας σε κάθε γραμμή. Αλλά είναι μπολιασμένη από τον… “τσολισμό” του Σιμεόνε. Που κι αυτός, με τη σειρά του, θεοποιεί μια τακτική μόνο και μόνο επειδή έχει φέρει και επιτυχίες. Εν τέλει, το όλο πράγμα καταλήγει σε φαύλο κύκλο, σε αδιέξοδο.



Όταν κάποιος θέλει να αντιμετωπίσει μια αδιέξοδη κατάσταση ωστόσο, το καλύτερο είναι πάντοτε να τη δει από την αντίστροφη σκοπιά. Και η σκοπιά αυτή είναι η εξής: Έχει, άραγε η Ατλέτικο τις επιτυχίες που έχει εξαιτίας του “τσολισμού”‘; Η μήπως μ’ έναν άλλο προπονητή στον πάγκο θα είχε ακόμη περισσότερες -και χωρίς να γίνεται ομάδα-αντιπαράδειγμα;

Επιστροφή στη δεκαετία του… ’70

Η Ατλέτικο, κανονικά, έπρεπε να παίζει με εννιά παίκτες στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα. Ο Φόντεν, ειδικά, έφαγε το ξύλο της αρκούδας εκτός φάσης σε όλο το ματς. Εικόνες με συρράξεις στο γήπεδο και στη φυσούνα ανήκουν σε άλλες κατηγορίες, όχι σε ομάδες επιπέδου ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμιγώς προπονητικά η διαχείριση του ματς από τον Σιμεόνε ήταν για κλάμματα. Και πάλι ξεκίνησε το ματς με στόχο να μη δεχθεί γκολ. Κι όταν κατάλαβε ότι θα το πληρώσει και πάλι, μετά το 30λεπτο, αντί να αξιοποιήσει ένα υλικό που θα ζήλευαν οι περισσότεροι προπονητές στον κόσμο, επέμεινε στο “ξυλίκι”. Οι αλλαγές του ήταν όλες προβλέψιμες και δεν τόλμησε ποτέ να ρισκάρει ένα άλλο σχήμα, με πιο “γεμάτη” επίθεση.

Προπονητικό Βατερλό, όταν ο Έμερι “κεντάει”!

Είναι κι ο ίδιος εξαντλημένος πνευματικά και προπονητικά μετά από 10 χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Και η ίδια η Ατλέτικο έχει φτάσει πια να χάνει ως σύλλογος εξαιτίας αυτής της “αιώνιας” σχέσης. Όχι προκρίσεις. Αίγλη και όνομα. Είπαμε. Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται είναι να δει κάποιος τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Με τον Σιμεόνε η Ατλέτικο αποκλείστηκε ντροπιαστικά από τα ημιτελικά.

 


Με μια ομάδα που αξίζει τα μισά χρήματα, ο Ουνάι Έμερι είναι εκεί έχοντας παίξει επίσης αμυντικά, αλλά με αξιοπρέπεια και προπονητική ευφυΐα. Κι έχει αποκλείσει Γιουβέντους και Μπάγερν, χωρίς κλωτσοπατινάδα και θεατρινισμούς επιπέδου Σεφερλή. Τη Βιγιαρεάλ την έχει συμπαθήσει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Η Ατλέτικο είναι, πια, δακτυλοδεικτούμενη. Το “με κάθε τρόπο”, βλέπετε, έχει το κόστος του. Το “με το σωστό τρόπο” έχει αξία και φέρνει κέρδος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик