Η περίπτωση του Εμπαπέ είναι η πιο πρόσφατη, αλλά όχι η μόνη που αφήνει τη "Βασίλισσα", αν όχι στα κρύα του λουτρού, πάντως χωρίς την απόδοση του... δέοντος σεβασμού στις επιθυμίες της Αυτής Μεγαλειότητός της. Κάποιες είναι και ηχηρές, επίσης...

Ρεάλ: Πόσοι της αρνήθηκαν την… υπόκλιση; Πολλές μέρες πριν σας είχαμε προειδοποιήσει από εδώ ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα βάλει το χρήμα πάνω απ’ τη δόξα, την πρόκληση και τη μεγάλη τιμή να γίνει παίκτης της “Βασίλισσας“. Δεν είναι και η πιο σωστή λογική για έναν παίκτη στην ηλικία του. Αφήστε που και στη Ρεάλ δε θα έπαιρνε ακριβώς και… ψίχουλα, έτσι;

Όπως και να ‘χει πάντως, ο Εμπαπέ μένει στη “βολική” Παρί “του”. Επειδή είναι παραδόπιστος; Ίσως. Επειδή δεν το λέει η περδικούλα του να γίνει ο σούπερ σταρ μιας τόσο μεγάλης ομάδας; Επίσης είναι πιθανόν. Πιθανόν είναι, επίσης, να σκέφτεται και ότι μπορεί να κυνηγήσει -αυτή ή άλλη, παρόμοια- “περιπέτεια” σε δυο τρία χρόνια. Νέος θα είναι ακόμη. Αλλά, όπως και να ‘χει, δε θα φορέσει τη φανέλα των “μερένχες”. Όπως και ο Χάαλαντ, άλλωστε.

Τώρα, μεταξύ μας, ο μακαρίτης Ραϊόλα έπαιζε το παιχνίδι του και καλά έκανε για το Νορβηγό. Όμως, κατά βάθος όλοι ήξεραν ότι να πάρει και Εμπαπέ και Χάαλαντ η Ρεάλ ήταν -οικονομικά- έως και αδύνατον και -αγωνιστικά- μάλλον αχρείαστο. Καλώς ή κακώς, το βάρος έπεσε στο Γάλλο. Και γι’ αυτό, ως “χυλόπιτα” έκανε μπαμ. Δεν ήταν ωστόσο η μόνη που έχει φάει η “Βασίλισσα”.  Τρεις (και μία… “μισή”) περιπτώσεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν σχετικά από το παρελθόν.

Η περίπτωση του… ερωτευμένου με τη Μπάγερν Φρανκ Ριμπερί

Η πρώτη, ανήκει σ’ αυτές που μπορεί να άλλαζαν την ιστορία… δύο ομάδων. Και αφορά τον Φρανκ Ριμπερί. Από τα 22 ως τα 24 του, το 2007, ο Γάλλος έβγαζε μάτια με τη Μαρσέιγ. Είχε κάνει κι ένα φοβερό Μουντιάλ, το 2006. Αλλά η Μπάγερν πρόλαβε και τον πήρε με 30.000.000 ευρώ. Το ποσό ήταν ρεκόρ για την ομάδα. Αλλά δεν το μετάνιωσε. Σε 12 σεζόν μαζί της, ο δαιμόνιος Ριμπερί έγραψε 425 ματς,  124 γκολ και… 182 (!) ασίστ. Και πήρε μαζί της, μεταξύ άλλων, 9 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2008, αφού είχε φάει “πόρτα” την προηγούμενη χρονιά από τη Μαρσέιγ, η Ρεάλ επανήλθε στη Μπάγερν για τον Γάλλο. Και, όπως έχει πει ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, η προσφορά της ήταν μυθική για την εποχή: 75.000.000 ευρώ! Αλλά ο παίκτης ένιωθε σπίτι του στη Βαυαρία. Είπε το “όχι” τότε, όπως και 2 χρόνια αργότερα, όταν, παρά το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της “Βασίλισσας”, προτίμησε να ανανεώσει με τους Βαυαρούς.

Η “χυλόπιτα” από τον Σεσκ Φάμπρεγας…

Παρόμοια ήταν και η περίπτωση του Σεσκ Φάμπρεγας. Η Ρεάλ έκανε τρεις φορές κρούση για τον Ισπανό, τα χρόνια πού ήταν στην Άρσεναλ. Αλλά ο Σεσκ ένιωθε “Κανονιέρης” από κούνια και η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ. Το… χειρότερο; Κι όταν αποφάσισε, το 2011, να φύγει από το Λονδίνο, η προτίμησή του ήταν, εν τέλει, η… Μπαρτσελόνα. Και το χουνέρι, έτσι, διπλό για την ομάδα της Μαδρίτης.

Ο Νεϊμάρ… ήθελε συμπαίκτη τον Μέσι!

Ανάλογο χουνέρι έφαγε και το 2013 με τον Νεϊμάρ. Η Σάντος ήθελε 80.000.000 για να δώσει το μεγάλο της αστέρι, που έκανε πράγματα και θαύματα στη Βραζιλία. Και οι δύο “αιώνιες” πρόσφεραν το ποσό. Η απόφαση έρχεται, εν τέλει, στον ίδιο τον παίκτη. Και εκείνος επιλέγει… Μέσι. Θέλει να γίνει συμπαίκτης του Αργεντινού. Και, παρότι η Ρεάλ το φυσάει ακόμη και δεν κρυώνει, η ιστορία δικαίωσε τον Βραζιλιάνο…

Και το… “μπόνους” με τον Νταβίντ ντε Χέα

Η περίπτωση του Νταβίντ Ντε Χέα είναι, τέλος, λίγο παράξενη. Και όχι ακριβώς “χυλόπιτα”. Ο παίκτης μεγάλωσε… μέσα στα πόδια της Ρεάλ, στη “διπλανή” Ατλέτικο. Για ποιο λόγο ήταν η Μάντσεστερ εκείνη που τον Ιούνιο του 2011 έδωσε τα (μπόλικα για την εποχή) 25.000.000 για την απόκτησή του και όχι η Ρεάλ, ουδείς ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι έκανε κρούση για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2015. Η προσφορά της είναι 35.000.000 ευρώ. Και η υπόθεση έμοιαζε να έχει τελειώσει.

Ωστόσο, μια σειρά γραφειοκρατικών λεπτομερειών από πλευράς Γιουνάιτεντ καθυστερεί την ολοκλήρωση της μεταγραφής και το μεταγραφικό “παράθυρο” στην Ισπανία κλείνει. Η μεταγραφή μένει στα χαρτιά. Και παρότι αρκετές φορές έκτοτε έχει γραφτεί για ενδιαφέρον της “Βασίλισσας” για τον Ντε Χέα, το βέβαιο είναι ότι ανανέωσε με τη Γιουνάιτεντ και τότε, Σεπτέμβριο του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2019 -ως του χρόνου το καλοκαίρι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μεσι

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νειμαρ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ