Η εξαιρετική εφέτος Ρεάλ Μπέτις "σκόνταψε" απέναντι στη συνήθη ύποπτο Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ματς όμως σημαδεύτηκε από δύο σημαντικά για την ομάδα στατιστικά στοιχεία που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον...

Ρεάλ Μπέτις: Το… ρουκετοβόλο των Big5! Με 46 βαθμούς σε 27 παιχνίδια στη Λα Λίγκα, οι “βερντιμπλάνκος” κάνουν εφέτος μια εξαιρετική σεζόν. Βλέψεις για… τίτλο πρωταθλήματος, φυσικά δεν έχουν. Θα μείνουν χωρίς τέτοιο στο ράφι για 87η χρονιά. Αλλά με βάση τις ως τώρα εμφανίσεις τους ο στόχος της απευθείας εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει εφικτός.

Μετά την ήττα με 1-3 από τον κακό τους δαίμονα, την Ατλέτικο Μαδρίτης -που έχουν να κερδίσουν εδώ και 10 χρόνια!- ο στόχος πήγε λίγο πιο μακριά. Αλλά σίγουρα παραμένει στις δυνατότητές τους. Δυνατότητες που, εφέτος, έχουν να κάνουν κυρίως με την επίθεσή τους. Πίσω, η ομάδα δεν… ενθουσιάζει κιόλας, ακριβώς. Με 35 γκολ παθητικό, η ομάδα της Σεβίλλης ανήκει στις μέτριες ως προς αυτό ομάδες της κατηγορίας.

Αλλά μπροστά, τα 49 τους γκολ είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός. Είναι χειρότερος μόνο από τα 56 της Ρεάλ και τα 50 της Ατλέτικο -που είχε, ωστόσο, 47 μέχρι το παιχνίδι στο “Μπενίτο Βιγιαμαρίν”. Γενικά, από κάθε άποψη, η ήττα αυτή ήταν οδυνηρή για τη Μπέτις. Σε περίπτωση νίκης θα περνούσαν τρίτοι, πάνω κι από τη Μπαρτσελόνα -που έχει όμως παιχνίδι λιγότερο. Ψυχολογικά -αλλά ανάλογα με το σκορ και βαθμολογικά σε περίπτωση ισοβαθμίας (έχουν χάσει 3-0 και εκτός έδρας από την Ατλέτικο), θα ήταν μια σπουδαία νίκη.

Πρώτη στην Ευρώπη σε γκολ με σουτ έξω απ’ την περιοχή!

Δεν ήλθε. Παρά την ήττα, ωστόσο, η Μπέτις μπορεί να καυχηθεί μετά το παιχνίδι για ένα αξιοσημείωτο στατιστικό. Το γκολ του Κριστιάν Τιέγο που έκανε το 1-1 στο 45ο λεπτό, ήταν το… 17ο που η ομάδα πετυχαίνει με σουτ έξω από την περιοχή! Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός από μόνος του, αλλά αποτελεί και εφετινό ρεκόρ ως τώρα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλα τα Big5 πρωταθλήματα!

Το να έχεις πετύχει πάνω από το 1/3 των γκολ σου με σουτ έξω από την περιοχή είναι προφανώς, μέρος ενός τακτικού σχεδίου. Σχεδίου που ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δουλεύει στις προπονήσεις, με βάση το υλικό του. Διότι, στατιστικά ένα σουτ έξω από την γραμμή των 16,25 έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να γίνει γκολ απ’ ότι μια οργανωμένη επίθεση με τελείωμα μέσα στη μικρή περιοχή.

Γι’ αυτό ίσως και η Μπέτις είναι μπροστά σ’ αυτόν τον τομέα από Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν. Όλες αυτές οι ομάδες ειναι πιο τεχνικές και επενδύουν στην κατοχή της μπάλας, Οπότε είναι λογικό να έχουν λιγότερες προσπάθειες από μακριά, απ’ ότι πιο “σίγουρες”, κοντά στον αντίπαλο γκολκίπερ. Είπαμε, όμως: όλα έχουν να κάνουν με το υλικό και τις δυνατότητές του. Και οι παίκτες της Μπέτις… το “έχουν”, σίγουρα!

Και μια ακόμη στατιστική σημασία του γκολ του Τέγιο

Όμως το γκολ του Τέγιο κατά της Ατλέτικο είχε και μια ακόμη στατιστική σημασία για τη Ρεάλ Μπέτις. Ήταν μόλις το πρώτο του εφέτος στο πρωτάθλημα, σε 19 συμμετοχές. Αλλά μ’ αυτό ο Ισπανός επιθετικός γίνεται μόλις ο δεύτερος παίκτης της Μπέτις που σκοράρει για δεύτερη συνεχή σεζόν κατά της Ατλέτικο, μετά τον εμβληματικό Χοακίν. Ο Χοακίν το είχε καταφέρει τη σεζόν 2003-4 και την αμέσως επόμενη.

Θυμίζουμε εδώ ότι η πολύ καλή χρονιά ως τώρα της Μπέτιτς έχει να δείξει και την πρόκριση στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια. Εάν κερδίσει εξασφαλίζει την πρόκρισή της στο Γιουρόπα. Εκτός, φυσικά, αν ο… βομβαρδισμός της έξω από την περιοχή συνεχιστεί με επιτυχία και κερδίσει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της 4ης θέση στη Λα Λίγκα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ