Της μοδός έχει γίνει τελευταία το σύνθημα "που τα βρήκες τα λεφτά" για προέδρους ομάδων. Ο Λαπόρτα όμως, ο αγαπημένος, που τα βρήκε ακριβώς;

Της μοδός έχει γίνει τελευταία το σύνθημα “που τα βρήκες τα λεφτά” για προέδρους ομάδων. Ο Λαπόρτα όμως, ο αγαπημένος, που τα βρήκε ακριβώς;

Και δεν μιλάμε μόνο για όλα όσα ξοδεύει για παίκτες, εδώ θα ασχοληθούμε γενικά. Για έξοδα, για πληρωμές χρεών, δόσεις και ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει, και όσα…δεν δηλώνει η Μπάρτσα.

Γράφει ο Τσίπτσιος Κωνσταντίνος… 

Εδώ και καιρό μας απασχολεί ως κλαμπ, για τους λάθος λόγους η Μπαρτσελόνα. Χρέη, ανικανότητα στο να αποκτηθούν παίκτες, την περσινή σεζόν, πλειστηριασμοί και πολλά τα οποία έχουν φέρει σε έντονη δυσαρέσκεια τον κόσμο των Μπλαουγκράνα. Και θα πει κανείς, εντάξει δεν είναι πως διαλύθηκε η ομάδα ή πως έπεσε κατηγορία. Έχουμε δει και άλλους συλλόγους να καταστρέφονται οικονομικά.

Εδώ όμως είναι το πρόβλημα. Πως άλλοι σύλλογοι είχαν το θάρρος να πάρουν την απόφαση να σβήσουν και να ξεκινήσουν από την αρχή.

Σημείωση: Ποτέ δεν είναι θετική η είδηση πως ένας ποδοσφαιριστής – εργαζόμενος χάνει τα λεφτά του, τα οποία έχει δουλέψει, για να σωθεί μια ομάδα ή επειδη η ομάδα του αποφάσισε να δηλώσει κανόνι.

Μεγάλες ομάδες άλλαξαν “ΑΦΜ”, όπως συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο στην Ελλάδα, και άλλες έμειναν για χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με νεαρούς παίκτες που δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν το βάρος του ονόματος του συλλόγου.

Ακόμη και στην Premier League, βλέπουμε ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Τότεναμ και ακόμη και η Λίβερπουλ ένα φεγγάρι, που αντιμετώπισαν χρέη και δυσκολίες και επέλεξαν τον δρόμο της σύναισης.

More of that later όμως…

Στα της Μπαρτσελόνα τώρα, επικρατεί τις τελευταίες ώρες ένα αλαλούμ, καθώς οι άνθρωποι της διοίκησης και τα κέντρα αποφάσεων σαν να μην μας τα λένε καλα. Σύμφωνα με τον Πέδρο Μοράτα, δημοσιογράφο της COPE’s El Partizado, η Μπάρτσα έχει φουσκώσει κατά πολύ τα πραγματικά της έσοδα.

Κατα…πολύ όμως. Για την ακρίβεια, για ένα ποσό των 150 εκ. ευρώ. Ένα ποσό που κάνει την διαφορά, και επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να εμφανίζεται “ικανή” για δαπάνες -μεταγραφικού τύπου- και την κάνει αυτόματα, και αυθαίρετα ανταγωνιστική.

Ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ή τουλάχιστον δεν έχει φτάσει το νοικοκύρεμα που ξεκίνησε πρόπερσι σε τέτοιο σημείο για να είναι όπως παρουσιάζεται.

Αυτός είναι και ο λόγος που ξαφνικά κατέφθασαν οι Λεβαντόσφκι, Ραφίνια και Κουντέ.

Πως φτάσαμε εκεί όμως; Πριν λίγο καιρό η ομάδα της Βαρκελώνης γνωστοποίησε μια συμφωνία με το fund επενδυτών, Sixth Street. το οποίο γέμισε τα ταμεία της με 517 εκ ευρώ.

Ο Λαπόρτα όμως, ο παιχνιδιάρης, ανακοίνωσε λιιιιιιγα περισσότερα από αυτό.

Δικαιολογήθηκε βέβαια, πλέον, και με το σκάνδαλο να έχει βουήξει όλη η πιάτσα, και τόνισε πως τα 150 εκ ευρώ αφορούν σε υπεραξίες στα κεφάλαια της Μπαρτσελόνα.

Που, πράγματι, δεν είπε και ψέματα. Όμως δεν είπε και όλη την αλήθεια, καθώς ναι μεν η  Sixth Street κατέβαλλε αυτό το χρηματικό ποσό για να εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μπάρτσα, όμως το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε βάθος…25ετίας.

Ευτυχώς, και δυστυχώς για τον Λαπόρτα, η La Liga «μπλόκαρε» το DEAL, αναγκάζοντας την ομάδα να δώσει το 25% των Barca Studios, ώστε τελικά να επικυρωθεί η συμφωνία.

Και αυτά ίσως είναι μόνο η αρχή, σε ένα οικονομικό ντόμινο που ίσως φέρει πρωτόγνωρες εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα