Το πέρασμα του Ζεράρ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε ως προάγγελος της τεράστιας καριέρας του στη συνέχεια. Κι ένα βράδι, δυο τρια ποτηράκια παραπάνω παρολίγο να έβαζαν και πρόωρο τέλος σ' αυτήν την καριέρα. Έγλειψε κάτι κέρματα για να γλιτώσει! Και τη γλίτωσε. Αλλά, φυσικά, όχι λόγω των νομισμάτων...

Όταν ο Πικέ έγινε… “κουλοχέρης” για το αλκοτέστ! Σχεδόν κανείς δεν το φέρνει στη μνήμη του. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Όταν, άλλωστε, Οκτώβρη του 2004 ο Ζεράρ Πικέ έκανε το ντεμπούτο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σ’ ένα ματς του Λίγκ Καπ, δεν είχε ακόμη κλείσει καν τα 18 του χρόνια (γεν. 2 Φεβρουαρίου 1987). Και, γενικά, για πολλούς και διάφορους λόγους δε στέριωσε με την ομάδα. Στις δύο πρώτες του σεζόν συμπλήρωσε μόλις 10 ματς συνολικά -μόνο 3 στην Πρέμιερ.

Έφυγε δανεικός για τη Σαραγόσα, το καλοκαίρι του 2006 (28 ματς και 3 γκολ). Αλλά ούτε στην επιστροφή του στο Μάντσεστερ, για τη σεζόν 2007-8 έπιασε στην ομάδα. Μετά από μόλις 13 συμμετοχές ακόμη, εκείνη τη σεζόν (και 2 ευρωπαϊκά γκολ), ο Πικέ, τυπικά με τίτλο πρωταθλήματος κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ στις αποσκευές του, πήρε ξανά το δρόμο για τη Μπαρτσελόνα, όπου μεγάλωσε ποδοσφαιρικά από μικρό παιδί.

Εκεί, βέβαια, έγραψε πια μια πολύ διαφορετική ιστορία. Ως τώρα το κοντέρ έχει γράψει για τον υψηλόσωμο (1μ94) κεντρικό αμυντικό, 602 ματς με τη φανέλα της! Επειδή συχνά πυκνά είναι στην αντίπαλη περιοχή και στις περισσότερες στημένες μπάλες, μετράεi επίσης και 53 γκολ, καθώς και 13 ασίστ! Και έχει πάρει μαζί της τα πάντα. Κυριολεκτικά: 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 6 ισπανικά και 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων… Και, βέβαια, Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2010, στη Νότιο Αφρική) και EURO (2012, σε Πολωνία-Ουκρανία) με την Εθνική Ισπανίας, με την οποία έχει 102 συμμετοχές, 5 γκολ και 2 ασίστ.

Μια καριέρα που παραλίγο να λήξει πριν αρχίσει!

Με άλλα λόγια, μια καριέρα που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στον πλανήτη έχουν μόνο σαν τρελό όνειρο στο μυαλό τους. Κι όμως. Όλα αυτά θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί ποτέ. Και αιτία ήταν δυο-τρία ποτηράκια παραπάνω, μια βραδιά στο Μάντσεστερ, το 2007, μόλις είχε γυρίσει από τη Σαραγόσα για την τελευταία του σεζόν στην ομάδα.

Είκοσι χρονών πια, με… δίπλωμα αυτοκινήτου και δικαίωμα να πίνει αλκοόλ, ο Ζεράρ το τσούζει λίιιιγο παραπάνω ένα βράδι. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα σε κανάλι του You Tube, περνάει ένα κόκκινο φανάρι, η αστυνομία τον σταματά, μυρίζει αλκοόλ στην αναπνοή του και… αμέσως μετά, τον βάζουν στο περιπολικό για το αστυνομικό τμήμα, όπου, θα περάσει από έλεγχο.

Εκεί, του παίρνουν τα προσωπικά αντικείμενα και τον αφήνουν για λίγο σ’ ένα δωμάτιο. Και ο Πικέ, που βλέπει ότι η καριέρα του μπορεί να πάρει τον κατήφορο μέσα σε λίγα λεπτά… πέφτει θύμα ενός από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους γύρω από το αλκοτέστ*. Μόλις μένει για λίγο μόνος, βρίσκει κάτι κέρματα στην τσέπη του και αρχίζει να τα γλείφει με όρεξη… “κουλοχέρη”.

Ο αστικός μύθος μιλάει για μια, δήθεν, παράξενη χημική αντίδραση που κάνει ο χαλκός με το σάλιο και “εξουδετερώνει” το αλκοόλ στην αναπνοή. Φυσικά, 1ον, κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε με τον χαλκό. Και 2ον, η μέτρηση αφορά τον κορεσμό σε αλκοόλ του αίματος στον εκπνεόμενο αέρα από τα πνευμόνια. Δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το τι κάνεις στο στόμα σου. Α, και βέβαια, τα κέρματα -χρόοονια, τώρα, αφότου ο χαλκός έγινε πανάκριβος, λόγω της ευρύτατης χρήσης του στα ηλεκτρονικά- φτιάχνονται από ψευδάργυρο…

Αφήστε τα χαζά και, απλώς, μην πίνετε και οδηγείτε. Τελεία…

Στα 35+ του, πια, ο Πικέ το δηλώνει ξεκάθαρα πλέον ότι ήταν μάλλον μια χαζή και πάντως άσχετη με το -καλό- αποτέλεσμα αντίδραση. Το ύψος, το βάρος του, ο μεταβολισμός 20χρονου αθλητή και ο χρόνος που έχει περάσει είναι αυτό που τον σώζει όταν γίνεται ο έλεγχος: “Έφυγα με ταξί και πήγα στο… καζίνο, όχι σπίτι μου, να γιορτάσω την τύχη που είχα εκείνο το βράδι”, λέει… Λίγους μήνες μετά, έφυγε και για τη Βαρκελώνη και, τα υπόλοιπα, είναι ιστορία…

* Άλλοι γνωστοί και, επίσης τελείως αναποτελεσματικοί τέτοιοι αστικοί μύθοι για να “ξεγελάσεις” το αλκοτέστ, είναι το φαγητό (και κυρίως οι σοκολάτες), το πολύ νερό, ο πολύς καφές, οι τσίχλες και οι παστίλιες μέντας. Ακόμη, το στοματικό διάλυμμα (καταστροφή, διότι τα περισσότερα έχουν από 25% και πάνω καθαρό οινόπνευμα), ο υπεραερισμός, μια μικρή… μπαταρία κάτω απ’ τη γλώσα (!), το ρέψιμο, το κράτημα της αναπνοής. Σόρυ, αλλά τίποτε απ’ αυτά δεν πιάνει. Απλώς μην πίνετε και οδηγείτε. Τελεία…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ