Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά... τρία μήλα με βούλα "Σιμεόνε" έχουν πέσει κάτω απ' τη μηλιά του Ντιέγκο. Και, αναπόφευκτα, είναι μονίμως από το ένα μέρος - ομάδα, στο άλλο. Όχι με την ίδια επιτυχία, πάντως, όλοι...

Οικογένεια Σιμεόνε: Μια ζωή στη… μετακίνηση! Η περίπτωση του Ντιέγκο είναι… από μόνη της “ειδική”. Ακόμη και σε ό,τι αφορά τον ίδιο μόνο. Το γεγονός όμως ότι έχει τρεις γιους και οι τρεις είναι ποδοσφαιριστές, είναι από τα πολύ σπάνια φαινόμενα στο παιχνίδι -αν όχι και μοναδικό. Κατά σειρά ηλικίας, ο Τζιοβάνι, ο Τζιανλούκα και ο Τζουλιάνο Σιμεόνε όλοι έπεσαν κάτω απ’ τη μηλιά. Και όλοι βρίσκονται… εκ γεννετής, σχεδόν, σε μια αδιάκοπη μετακίνηση!

Ο μεγάλος, ο Τζιοβάνι (δεξιά στη φωτό), μόλις έκλεισε τα 27 του (στις 5 Ιουλίου). Είδε το φως της ζωής στη Μαδρίτη, στο πρώτο πέρασμα του “Ελ Τσόλο” από την Ατλέτικο, παίζει σέντερ φορ κι έχει το παρατσούκλι “Ελ Τσολίτο”. Η αλήθεια είναι και ότι μοιάζει πολύ φυσιογνωμικά στον πατέρα του. Σε ηλικία δύο ετών πήγε στην Ιταλία -αφού ο μπαμπάς πήγε στην Ίντερ. Μετά, πήγε πάλι Ισπανία (δεύτερο πέρασμα του Ντιέγκο από την Ατλέτικο). Και μετά… Αργεντινή, μόλις ο μπαμπάς έγινε προπονητής στη Ρίβερ Πλέιτ, το 2007.

Ο μεσαίος, πάλι, ο Τζιανλούκα (αριστερά στη φωτό) κλείνει τα 24 στις 23 Ιουλίου. Καλά το σκέφτεστε. Ήλθε στη ζωή στην Ιταλία. Έζησε και στην Ισπανία, αλλά ποδόσφαιρο ξεκίνησε να μαθαίνει στη Ρίβερ Πλέιτ. Έμεινε εκεί, όμως, και αφότου ο πατήρ αναχώρησε δια τας Ευρώπας. Παίζει κι αυτός επιθετικός. Ο μικρότερος, ο Τζουλιάνο είναι παιδί… της Λάτσιο και της Ρώμης, όχι του Μιλάνου και της Ίντερ. Μεγάλωσε, όμως, από τα 4 του με τη μητέρα του στην Αργεντινή. Θα κλείσει τα 20 στις 18 Δεκεμβρίου και παίζει κι αυτός ως επιθετικός -όχι φορ, αλλά στα άκρα ή δεύτερος.

Ο μεγάλος τιμά ως τώρα πιο καλά το επώνυμο…

Τώρα, η ερώτηση που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι φυσικά: “Καλά όλα αυτά, αλλά από ταλέντο πώς πάμε”;  Σύγκριση με τον μπαμπά, φυσικά, δεν μπορεί να υπάρξει. Τελείως άλλες θέσεις. Μεταξύ τους, ωστόσο, ναι. Και η απάντηση είναι ότι, προς το παρόν, ο “Ελ Τσολίτο”, (ο μεγάλος, ο Τζιοβάνι), είναι αυτός που τιμά με ξεχωριστό τρόπο το επώνυμο της οικογένειας.

Στην Ιταλία από τα 21 του, ο Τζιοβάνι Σιμεόνε έχει περάσει από Τζένοα (αγορά, 5.100.000 ευρώ), Φιορεντίνα (αγορά, 17.000.000), Κάλιαρι (αγορά  13.000.000, η 3η μεγαλύτερη στην ιστορία της) και, πλέον, Ελλάς Βερόνα. Η ομάδα είχε οψιόν αγοράς 10.500.000 για τον Τζιοβάνι έαν της άρεσε ως δανεικός πέρυσι. Και της… παραάρεσε! Με 17 γκολ (όσα και ο Τάμι Έιμπραχαμ) και 6 ασίστ, ο “Ελ Τσολίτο” ήταν στη Serie Α πίσω μόνον από Τσίρο Ιμόμπιλε (27), Ντούσαν Βλάχοβιτς (24) και Λαουτάρο Μαρτίνες (21).

Η Ελλάς Βερόνα έκανε καλά που ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του, διότι ο Τζιοβάνι είναι, λένε οι Ιταλοί στη λίστα της Μίλαν και της Νάπολι, από την Ιταλία, αλλά και της Σεβίλλης, στην Ισπανία. Μετά από 67 γκολ και 20 ασίστ σε 215 ματς στη Σέριε Α, ο Τζιοβάνι έχει χρηματιστηριακή αξία 17.000.000 ευρώ. Και… θα δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.

Ο μεσαίος, χμ, έτσι κι έτσι. Θα φανεί πώς θα πάει ο Βενιαμίν…

Ο μεσαίος, τώρα, ο Τζιανλούκα Σιμεόνε, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Δεν έχει κάνει ούτε μια μεταγραφή στην ως τώρα καριέρα του. Παντού έχει πάει δανεικός ή ελεύθερος. Έχει περάσει από Ρίβερ Πλέιτ, Φροζινόνε, Λα Καλέρα, Χιμνάσια, Σαντ Ραφέλ, Ίμπιθα και τώρα τον ανακοίνωσε (δύο φορές, την πρώτη, κατά λάθος ως… Τζουλιάνο) η Χερέθ. Όμως, αν και, ΟΚ, δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια, στα 24 του, με ως τώρα απολογισμό καριέρας 20 γκολ σε 44 παιχνίδια, ε, είναι φανερό και ότι μεγάλο όνομα δύσκολα θα γίνει κάποτε -όσο “βαρύ” κι αν είναι το επώνυμό του.

Τέλος, ο Βενιαμίν της οικογένειας, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε, είχε το πρόσθετο, ως τώρα, βάρος του να βρίσκεται στη Νέων, τη Β’ και τη μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, υπό την σκέπη του πατέρα του. Η ομάδα μόλις ανακοίνωσε τον δανεισμό του στη Ρεάλ Σαραγόσα, όπου ο Τζουλιάνο θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα μπροστά στην καριέρα του. Στη La Liga έχει παίξει για μόλις 1 λεπτό, πέρυσι, κατά της Γρανάδα. Ήταν η επιβράβευσή του για τα 23 γκολ του, σε 34 ματς με την Ατλέτικο Β που ανέβηκε -και- εξαιτίας του στην 4η κατηγορία.

Με άλλα λόγια, μια οικογένεια στην οποία μόνον ο Ντιέγκο, είναι πια, σταθερός κάτοικος Μαδρίτης τα τελευταία 11 χρόνια. Η υπόλοιπη οικογένεια… στη γύρα, μια ζωή. Αν τα βάλετε κάτω, οι Σιμεόνε τζούνιορ μαζί έχουν κάνει 14 μετακινήσεις σε 16 σεζόν. Κι αν λάβουμε υπόψην και το παρελθόν του πατρός, συνολικά 27 ως οικογένεια. Θα πείτε: τα έχει αυτά η ζωή ενός ποδοσφαιριστή ή προπονητή. Αλλά ακόμη κι έτσι, είναι εντυπωσιακό…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ