Στα... "αζήτητα", άντε τα δεύτερα της Ρεάλ δεν είναι θέση που ταιριάζει σ' έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Ισπανός. Πρέπει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του -και οι μνηστήρες θα είναι πολλοί...

Ο Ίσκο παραμένει πρίγκιπας! Αλλά όχι για τη “Βασίλισσα”… Τον Απρίλιο, στις 21, ο κατά κόσμον Φρανσίσκο Ρομάν Αλαρκόν Σουάρες, ευτυχώς για όλους γνωστός ως σκέτο “Ίσκο”, θα κλείσει τα 30. Είναι στην καλύτερή του ποδοσφαιρική ηλικία. Με αρκετά χρόνια μπροστά του. Κι ένα λαμπρό μέλλον… πίσω του. Από εκλεκτός του Αντσελότι στο πρώτο πέρασμά του από τη Ρεάλ, ο Ίσκο είναι πια, αν όχι στα αζήτητα, τότε στα “δεύτερα” της ομάδας. Δεν είναι μια θέση που του αξίζει…

Από 17 χρονών στη Βαλένθια Β, μετά στη μεγάλη ομάδα και μετά στη Μάλαγα, ο Ίσκο υπέγραψε στη Ρεάλ στις 26 Ιουνίου του 2013. Μια μέρα μετά τον Αντσελότι. Κόστισε 30.000.000 ευρώ.  Ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ιταλού τεχνικού. Και όχι άδικα. Στα 21 του, ο Ίσκο ήταν ήδη διεθνής με την Ανδρών (όπως και με όλες τις Νέων). Στο Ευρωπαϊκό Κ21 στο Ισραήλ σκόραρε με πέναλτι και στον τελικό (4-2 την Ιταλία) και πήρε το Χάλκινο παπούτσι της διοργάνωσης.

“Πλέον υποσχόμενος Ισπανός παίκτης…”

Και με τη Βαλένθια και με τη Μάλαγα είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία. Είδικά στη δεύτερη. Με προπονητή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι -που όταν υπέγραψε στη Ρεάλ τον ήθελε στη Σίτι, όπου βρισκόταν- ο Ίσκα έλαμψε. Ο Χιλιανός τον χρησιμοποίησε σε σχεδόν καθαρά επιθετικό ρόλο. Και πάντως, από τη μέση και μπροστά. Τελείωσε τη σεζόν με 12 γκολ σε 47 εμφανίσεις (9 σε 37 στο πρωτάθλημα).

Στη Ρεάλ, όμως, ο Αντσελότι αποδείχθηκε ότι τον ήθελε σε άλλο ρόλο. Πιο επιτελικό. Όχι τόσο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με αμυντικά καθήκοντα επίσης. Όταν υπέγραψε στη “Βασίλισσα” ο Τύπος τον αποκαλούσε “πλέον υποσχόμενο Ισπανό παίκτη”. Τεχνίτης, με καταπληκτική αίσθηση του γηπέδου, πάσα ακριβείας, εξαιρετικός στο ένας με έναν (και… δύο και τρεις!), ο Ίσκο αποκλήθηκε έως και “μίγμα Αγουέρο-Ζιντάν”.

Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, ο ιδιος ο Γάλλος σταρ δήλωνε κάτι τέτοιο για τον Ίσκο. Ήταν τη δεύτερη σεζόν του στη Ρεάλ, όταν και ο Αντσελότι είχε υποχωρήσει λίγο από το άκαμπτο 4-3-3 που δεν είχε δώσει την ευκαιρία στον Ίσκα να φανεί το 2013-14. Το καλοκαίρι του 2015 ο Κασίγιας προέβλεπε ότι ο Ίσκο θα εξελισσόταν στον πιο σημαντικό παίκτη της Εθνικής Ισπανίας.

Ένα τσουβάλι τίτλοι, αλλά πλέον μόνιμα αναπληρωματικός…

Το Μάιο της ίδιας χρονιάς, ο Αντσελότι έφυγε. Επί Μπενίτεθ ο Ίσκο έχασε σταδιακά τη θέση του βασικού. Επί Ζιντάν πήρε πιο πολλές ευκαιρίες. Και το 2017, το συμβόλαιό του ανανεώθηκε ως εφέτος το καλοκαίρι. Έως το 2018 είχε συμμετάσχει ενεργά στην κατάκτηση μπόλικων τίτλων για την ομάδα. Τεσσάρων Τσάμπιονς Λιγκ, ενός πρωταθλήματος ενός Κυπέλλου, ενός Σούπερ Καπ, τριών ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και 4 Παγκοσμίων Συλλόγων.

Από τότε μπορεί να μην είχε κεντρικό ρόλο, ούτε μόνιμη θέση στην 11αδα. Αλλά συμμετείχε στην κατάκτηση άλλου ενός τίτλου στη La Liga κι άλλων δύο Σούπερ Καπ. Και, πάντως, ποτέ δεν έφτασε να θεωρείται μόνιμος αναπληρωματικός όπως τώρα, επί Αντσελότι ξανά. Ο Ίσκο υπήρξε και αγαπημένος της κερκίδας και είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα. Αλλά βλέπει πλέον ότι δεν έχει μέλλον σ’ αυτήν.

Ο Ίσκο δε θα πάει χαμένος. Δεν πρέπει κιόλας…

Είτε μέχρι τέλος Ιανουαρίου είτε το καλοκαίρι οι δρομοι τους θα χωρίσουν Η Ρεάλ ίσως τον δώσει τώρα για να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο της. Όχι ασήμαντα. Το Transfermarkt υπολογίζει την αξία του παίκτη στα 9.000.000 ευρώ. Και ενδιαφερόμενοι υπάρχουν αρκετοί. Η Marca αναφέρεται σε συλλόγους από την Αγγλία (Άρσεναλ) και την Ιταλία (Φιορεντίνα), ενώ και η Σεβίλλη είναι στο παιχνίδι.

Σ’ αυτά τα ονόματα δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα. Η καρμική σχέση του παίκτη με τον Αντσελότι δε σημαίνει ότι ξέχασε τη μπάλα που ήξερε. Δεν είναι πια, κοντά στα 30 του, “η μεγάλη ελπιδα της Ισπανίας”. Είναι όμως ένας έμπειρος και εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που (έμαθε να) κάνει τα πάντα από τη μέση και μπροστά. Στη θέση που του ταιριάζει μπορεί ακόμη να κάνει τη διαφορά για οποιαδήποτε ομάδα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ