Ίσως ούτε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός να μη θυμάται, που λέει ο λόγος, ότι στην πολύ επιτυχημένη καριέρα του, έχει περάσει κι ένα... όχι και τόσο επιτυχημένο διάστημα στον πάγκο της ομάδας που "πλήγωσε" χθες με το 3-1 στο Μπερναμπέου. Στο Παρίσι, πάντως, η ανάμνησή του είναι αχνή...

Ο Αντσελότι πλήγωσε μια… παραλίγο αγαπημένη του! Ο Ιταλός προπονητής είναι κοντά εφέτος στο μοναδικό από τα Big 5 πρωταθλήματα που δεν έχει στην τροπαιοθήκη του. Αυτό της La Liga. Έχει πάρει τίτλο στην Ιταλία, με τη Μίλαν, στη Γερμανία, με τη Μπάγερν, στην Αγγλία, με την Τσέλσι και… ναι: στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά μπορεί κι εκείνος να μην το θυμάται. Και στο Παρίσι, επίσης. Οι λόγοι; Χμ. Λίγο παράξενοι…

Ο Αντσελότι πήγε στην Παρί το Γενάρη του 2012, ως αντικαταστάτης του Αντουάν Κομπουαρέ, σήμερα προπονητή της Ναντ. Ο Κομπουαρέ δεν πήρε τίτλο με την ομάδα. Στους οπαδούς της Παρί, αλλά και τον Τύπο, όμως, το επιθετικό ποδόσφαιρο της ομάδας μ’ αυτόν στον πάγκο της, άρεσε πολύ. Και, σε κάθε περίπτωση, όταν ο Αντσελότι πήρε τη θέση του, η ομάδα ήταν τρεις βαθμούς πάνω από τη Μονπελιέ.

Η Παρί ήθελε τον Ιταλό για το “κάτι παραπάνω”. Και, με την υπογραφή του, του πήρε “προίκα” Τιάγκο Μότα, Άλεξ και Μάξγουελ. Παρά ταύτα, στο τέλος της σεζόν βρέθηκε πίσω από τη Μονπελιέ και έχασε τον τίτλο. Η ομάδα, όμως, πιστεύει στον Αντσελότι. Το καλοκαίρι του φέρνει, μεταξύ άλλων και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Εζέκιελ Λαβέτσι, Μάρκο Βεράτι. Και το Γενάρη, Λούκας Μόουρα και Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Μόνο τη Ligue 1. Αλλά για την Ευρώπη… φταίει ο Αντσελότι;

Με όλο αυτό το υλικό, ωστόσο, ο Ιταλός δεν παίρνει παρά μόνο τον τίτλο του πρωταθλήματος, το 2102-13. Αποκλείεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας και του γαλλικού Λιγκ Καπ. Το Μαΐο του ζητούν να φύγει και όντως, έτσι συμβαίνει, μετά από 77 παιχνίδια στον πάγκο της. Αμέσως μετά, κάπου… “καρμικά” πάει στη Ρεάλ. Και κερδίζει μαζί της τα πάντα… εκτός από τίτλο πρωταθλήματος. Στο πρώτο του πέρασμα από τη Μαδρίτη, το 2013-15 κάνει και το εκπληκτικό (ρεκόρ στην καριέρα του) ποσοστό νικών 74,79% με… +219 γκολ απολογισμό, σε 110 ματς!

Η σχέση Αντσελότι-Παρί μοιάζει σήμερα “ξεχασμένη”, για διάφορους λόγους. Η ομάδα είχε την εντύπωση ότι μ’ εκείνον στον πάγκο μπορεί να σαρώσει στην Ευρώπη. Αλλά η ιστορία έδειξε ότι αυτή η αδυναμία της ομάδας δεν είχε να κάνει με τον Ιταλό, διότι παραμένει ως σήμερα, μετά από 4 ακόμη προπονητές (Λοράν Μπλαν, Ουνάι Εμέρι Τόμας Τούχελ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο…) Και ο Ιταλός μπορεί να πει ότι οι βάσεις της ομάδας που, μετά απ’ αυτόν κέρδισε τρία ακόμη σερί πρωταθλήματα, ήταν δικό του έργο.

Φουλ για δύο τίτλου + Βινίσιους τζούνιορ να “πετάει”!

Όπως και να ‘χει όμως, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Και ο Αντσελότι, στη 2η θητεία του πλέον στη Ρεάλ, δεν πληγώνει απλώς μια… παραλίγο αγαπημένη του, με τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ -για μία ακόμη φορά. Πετυχαίνει και πάλι πολλά και διάφορα. Στο πρωτάθλημα είναι στο +8 από τη Σεβίλλη μετά από 27 ματς. Σε 40 ματς έχει ποσοστό νικών 72,5 % και έχει ήδη κατακτήσει το εφετινό Σούπερ Καπ απέναντι στη Μπάρτσα.

Στα μεγάλα “συν” του η άψογη διαχείριση του εφετινού υλικού και ειδικά αυτή του Βινίσιους Τζούνιορ. Με τον Αντσελότι στον πάγκο, ο Βραζιλιάνος, που κλείνει τα 22 του τον Ιούλιο κάνει ρεκόρ καριέρας εφέτος. Έχει 16 γκολ και 13 ασίστ ως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις. Η Ρεάλ έδωσε 45.000.000 για να τον πάρει, αλλά αυτή τη στιγμή κοστίζει περί τα 100 και προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ