Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει, πια, περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ από τον Λιονέλ Μέσι. Συνολικά, μετρά σχεδόν 22 από τα 32 χρόνια της ζωής του στη Ρεάλ και έχει σηκώσει 18 τρόπαια. Κι όλα αυτά παρολίγο να πήγαιναν περίπατο από μια πρόχειρη διάγνωση στα 12 του...

Νάτσο: Ένας… άσχετος γιατρός θα του έκοβε τη μπάλα! Ο Χοσέ Ιγκνάσιο Φερνάντεθ Ινγκλέσιας πήγε στις Ακαδημίες της Ρεάλ σε ηλικία 11 ετών. Εκεί, κάποιος έκανε σε… όλους μας τη χάρη και τον έβγαλε “Νάτσο”, από το Ιγκνάσιο και έτσι έκανε και κάνει ακόμη καριέρα. Σχεδόν 22 χρόνια μετά (έκλεισε τα 32 του στις 18 Ιανουαρίου), ο Νάτσο είναι ακόμη παίκτης της “Βασίλισσας”.

Κεντρικός μπακ σε θέση, ο Νάτσο, δεν ήταν ποτέ -και ειδικά τα τελευταία χρόνια- βασικός με την έννοια που δίνουμε στη λέξη. Ήταν όμως μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση όποτε υπήρχε ανάγκη για την ομάδα. Το ήξερε, το ξέρει και δεν τον πειράζει καθόλου αυτό. Η σχέση του με τη Ρεάλ είναι σχέση ζωής. Συναισθηματική πιο πολύ, παρά επαγγελματική.

Αν έχουν όλοι κάτι να πουν για τον παίκτη, στα 275 ματς που έχει δώσει με τη μεγάλη ομάδα (και άλλα 111 με την “Καστίγια”, τη 2η), είναι ότι σε όλα ήταν φιλότιμος και παθιασμένος. Από την ημέρα που ο Ζοζέ Μουρίνιο τον προβίβασε στην 1η ομάδα, ο Νάτσο έχει παίξει αριστερός μπακ, δεξιός μπακ, στο κέντρο της άμυνας, ως χαφ… Είναι ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας. Καλός πασέρ, καλός και στον αέρα, παρότι όχι ιδιαίτερα ψηλός (1μ80). Και βέβαια… είναι πολυνίκης!

Παραλίγο να σταματήσει τη μπάλα στα 12 του!

Ο Νάτσο έχει πλέον στην τροπαιοθήκη του 18 τίτλους! Πρώτους και καλύτερους, τα 5 Τσάμπιονς Λιγκ (πιο πολλά από τον Λιονέλ Μέσι). Αλλά και 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 3 ισπανικά Σούπερ Καπ, καθώς επίσης και 4 Παγκόσμια Συλλόγων, και 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ. Και το πιο φοβερό είναι ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν πάει περίπατο στα… 12 του χρόνια!

Σ’ αυτή την ηλικία, κάποια τεστ ρουτινας έδειξαν αυξημένο ζάχαρο στο αίμα του. Αντί να πάει σ’ ένα τουρνουά Νέων με τη Ρεάλ, πήγε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Κι εκεί βρήκαν ότι έχει διαβήτη τύπου 1. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι ο Νάτσο θα ήταν ινσουλινο-εξαρτώμενος για το υπόλοιπο της ζωής του. Και ότι θα έπρεπε να προσέχει, φυσικά, τη διατροφή του. Αλλά, σε καμία περίπτωση ότι… “δε θα ξαναπαίξει μπάλα”, όπως του δήλωσε τότε ο γιατρός.

Όπως έχει πει: “Ένιωσα τα πόδια μου να κόβονται. Ευτυχώς, η ειδικευμένη γιατρός στην οποία πήγα μετά, μου είπε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά το αντίθετο: Να κάνω όσο πιο πολλή άσκηση μπορώ“. Φυσικά… αυτό και έκανε. Με εξαίρεση μια περίοδο -μέχρι να ρυθμιστεί απόλυτα η δόση της ινσουλίνης του- στην οποία πρόσεχε λίγο παραπάνω για να μην ματώσει, ο Νάτσο ζει μια απόλυτα φυσιολογική και ωραία ζωή. Ποδοσφαιρική και προσωπική, ως πατέρας τριών παιδιών. (Όχι. Αν τα αφήνει να παίζουν με τα… μετάλλιά του, δεν το ξέρουμε…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ