Σα να έπαιξε εκτός έδρας, αποκλείστηκε από το Γιουρόπα η Μπαρτσελόνα. Και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός, καθόλου τιμητικός και απολύτως ενδεικτικός των καιρών που ζούμε...

Μπάρτσα: “Μαύρη” νύχτα και… μαύρη αγορά! Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, οι “μπλαουγκράνα” αποχαιρέτισαν πια και το Γιουρόπα μετά την ήττα στη Βαρκελώνη από την Άιντραχτ… Εφόσον το ματς έγινε στο Καμπ Νου, η ΟΥΕΦΑ κατέγραψε, φυσικά, το αποτέλεσμα ως 2-3. Αλλά… ήταν σωστό αυτό; Μήπως έπρεπε πιο ορθώς να το αναφέρει ως ήττα μεν της Μπάρτσα, αλλά και ως… 3-2;

Δε σας μπερδεύουμε άλλο. Το ματς όντως έγινε στη Βαρκελώνη. Και όντως έληξε με 2-3. Μόνο που αν περιέγραφε τον αγώνα ο… Παΐσιος θα έλεγε ότι “έγινε στο Καμπ Νου, αλλά ήταν σα να μην έγινε εκεί”! Οι παίκτες της πανηγύρισαν τα γκολ τους λες και έπαιζαν στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ! Και ο λόγος ήταν η παρουσία… 30.000 Γερμανών οπαδών της Άϊντραχτ στις κερκίδες!

Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν ήταν 3.000. Ήταν 30.000! Και οι οπαδοί της γηπεδούχου 49.500, περίπου. Το θέαμα ήταν πραγματικά πρωτοφανές. Η στήριξη στην οποία πάντοτε υπολογίζει η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου “αναιμική”. Και το σάστισμα του Τσάβι μετά το ματς, απολύτως λογικό.

Οι απορίες του Τσάβι και η ντροπή του Λαπόρτα

«Αντί για να δούμε 70-80.000 οπαδούς μας στις κερκίδες ήταν σα να παίξαμε έναν τελικό σε ουδέτερο γήπεδο, με τα εισιτήρια 50-50%. Σίγουρα κάποιο λάθος έγινε από τον σύλλογο…», ήταν τα λόγια του Τσάβι. Από την πλευρά του και ο Λαπόρτα δήλωσε ότι “νοιώθει ντροπή ως οπαδός της Μπαρτσελόνα”. Και τόνισε ότι το θέμα δε θα μείνει έτσι, αλλά θα ερευνηθεί.




“Έχουμε αρκετές πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη”, ήταν τα λόγια του προέδρου της ομάδας. Αλλά το τι συνέβη δεν απαιτεί, δυστυχώς και κάποια… ενδελεχή έρευνα από ειδικούς. Αυτό που συνέβη είναι η… φτώχεια. Ως χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, η Ισπανία έχει επίσης τραβήξει πολλά από το 2010 ως σήμερα. Όχι όσα η Ελλάδα, αλλά πολλά.

Και, παρότι εκεί έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης των καταναλωτών τους τελευταίους μήνες, η ακρίβεια σαρώνει επίσης. Η βενζίνη έχει πάνω από 1,77 το λίτρο, από 1,48 το Γενάρη. Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον υψηλότερο πληθωρισμό εδώ και 37 χρόνια! Με το ηλεκτρικό ρεύμα τα ίδια όπως κι εδώ, με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα ίδια επίσης, τα ίδια και με ενοίκια-κόστος ζωής. Ο κόσμος διαδηλώνει στους δρόμους! (Εδώ, τελειώνουν οι ομοιότητες…)

Και επειδή όλοι οι Ευρωπαίοι είναι ίσοι, αλλά οι Γερμανοί… λίγο πιο ίσοι…

Η εξίσωση έχει και δύο ακόμη παραμέτρους. 1ον, ότι η εφετινή σεζόν έχει πολύ συχνά “ξενερώσει” τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Και 2ον: Ότι η Άϊντραχτ είναι ομάδα της πρωτεύουσας του κρατιδίου της Έσης, μακράν του πλουσιότερου στη Γερμανία! Και έχει να δει πρωτάθλημα από το 1959 και ευρωπαϊκή διάκριση από το 1980, όταν κατέκτησε το τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (σημερινό Γιουρόπα) απέναντι στη Μενχενγκλάντμπαχ.

Με άλλα λόγια, η δίψα των οπαδών της είναι τεράστια. Και, επειδή στην Ευρώπη όλοι είναι ίσοι, αλλά οι Γερμανοί είναι λίγο πιο ίσοι απ’ τους άλλους, το πορτοφόλι τους είναι, ακόμη και αυτή την εποχή, πολύ μεγαλύτερο από των Ισπανών. Ε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ένας γάτος με κασκόλ της Μπάρτσα, που πουλάει εισιτήρια στη μαύρη αγορά!

Οργίασε η μαύρη αγορά. Και το πράγμα ήταν οργανωμένο…

Η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι στους Γερμανούς δόθηκε επίσημα το μίνιμουμ του 5% των εισιτηρίων, όπως επιβάλουν οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, δηλαδή 4.000. Τα άλλα 26.000 κυκλοφόρησαν έτσι, από χέρι σε χέρι. Ο Ένρικ Μάσιπ, σύμβουλος του Λαπόρτα το είπε εμμέσως πλην σαφώς: “Είναι δικαίωμα του καθενός να πουλήσει το εισιτήριό του, αλλά να υπάρχουν τόσοι αντίπαλοι οπαδοί στο Καμπ Νου ήταν κάτι θλιβερό…”

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Τύπου τα εισιτήρια πουλήθηκαν από οπαδούς της Μπάρτσα στην τιμή των 500 ευρώ και περισσότερο ακόμη. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αποκλείεται 25.000 Γερμανοί να κίνησαν προς Βαρκελώνη με την ελπίδα να βρουν τέτοιο “μαύρο” εισιτήριο. Είναι βέβαιο ότι είχαν το εισιτήριο εξασφαλισμένο από πριν. Και συνεπώς το πράγμα έγινε 100% οργανωμένα και σε μαζικό βαθμό. Σημεία των καιρών και, σίγουρα, κάτι που η ομάδα οφείλει να διερευνήσει…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ