Με το μεγαλύτερο σερί αήττητων αγώνων στα Big5 πρωταθλήματα, η νέα-βελτιωμένη Μπαρτσελόνα του Τσάβι δε θυμίζει σε τίποτε το ανερμάτιστο σύνολο των αρχών της σεζόν. Η υπόθεση τίτλος, είναι... αυτό ακριβώς. Υπόθεση, απλώς. Αλλά το ζητούμενο έχει ήδη επιτευχθεί...

Μπάρτσα: Αχ και να μετρούσε μόνο ο β’ γύρος, ε; Στις 4 Δεκεμβρίου πέρυσι, πάνω από 66.500 φίλοι της ομάδας γνώριζαν μια ακόμη -από τις πιο μεγάλες κιόλας- απογοήτευση στο Καμπ Νου. Στο 79ο λεπτό του αγώνα με τη Ρεάλ Μπέτις, ο Χουάν Μιγκέλ Χιμένεθ Λόπεθ, πιο γνωστός ως Χουάμι, έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για να κάνει το 0-1. Κι αυτό ήταν το τελικό σκορ του αγώνα…

Ήταν η 16η αγωνιστική της La Liga, εκείνη ήταν η 4η ήττα της στη σεζόν και η Μπάρτσα είχε μπροστά από το τιμημένο όνομα της το Νο7 στο βαθμολογικό πίνακα. Ήταν, επίσης, το τρίτο παιχνίδι της με τον Τσάβι και επίσημα στον πάγκο -5ο, ουσιαστικά. Ο θρύλος της ομάδας είχε πέσει στα πολύ βαθιά. Η ανασύνταξη της ομάδας έμοιαζε -και ήταν- μια δύσκολη υπόθεση. Αλλά ο Τσάβι δεν το έβαλε κάτω ποτέ ως παίκτης. Και, φυσικά, δε θα έκανε το ίδιο και ως προπονητής.

Ένα σπουδαίο αήττητο σερί 15 αγωνιστικών!

Εύκολα ή δύσκολα, με αλλαγές προσώπων, με προσθήκες και αποχωρήσεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με κόπο αλλά και… τρόπο, εκείνη η ήττα από τη Μπέτις, ο Τσάβι κατάφερε να είναι και η… τελευταία που έχει ζήσει η Μπάρτσα στο πρωτάθλημα! Είναι πλέον 2η στον πίνακα, με 12 βαθμούς απόσταση από τη Ρεάλ, αλλά και με ένα αγώνα λιγότερο (30).

Η υπόθεση τίτλος ασφαλώς και δεν είναι στο χέρι της. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα πρέπει να αρχίσει τις απανωτές “αυτοκτονίες” για τον χάσει. Όμως, έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά, για την ομάδα της Βαρκελώνης, το ζητούμενο δεν ήταν ο τίτλος. Ήταν… αυτό ακριβώς που πέτυχε από τότε έως σήμερα. Η σίγουρη έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και το στήσιμο ενός συνόλου που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί του χρόνου.

Έτοιμη για σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν…

Και στα δύο, ο Τσάβι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η Μπάρτσα “του” έχει να χάσει εδώ και 15 αγωνιστικές κι αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη στα Big 5 πρωταθλήματα (η Λίβερπουλ έχει 12 ματς χωρίς ήττα, η Ρόμα 11 και η Μίλαν 10). Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον μια μάλλον σίγουρη υπόθεση -εκτός αν αρχίσει εκείνη τις “αυτοκτονίες”. Και οι βάσεις για μια ομάδα που, του χρόνου, θα θυμίζει “Μπάρτσα”… από την αρχή της σεζόν, σίγουρα έχουν μπει.

Οι “μπλαουγκράνα” είναι, πια, ένα άλλο σύνολο. Ένα σύνολο που παίζει με κέφι, πάθος και πείσμα. Η “πιτσιρικαρία” παίρνει ευκαιρίες, μαθαίνει στα δύσκολα και κερδίζει αυτοπεποίθηση και παραστάσεις. Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι, στη Βαρκελώνη, ένας άλλος ποδοσφαιριστής -ο… παλιός, καλός- ο Ντεμπελέ “ξύπνησε” κι έχει φτάσει τις 11 ασίστ, όλοι δείχνουν να παίζουν με άλλο “αέρα”. Η Μπάρτσα είναι πια μια άλλη ομάδα. Ομάδα του Τσάβι. Και… αρέσει πολύ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик