Αν τελικά ο Γάλλος γίνει κάτοικος Μαδρίτης, ο Ροντρίγκο, που μόλις... πήρε μπρος και πάει φουλ για "Βινίσιους" από τη δεξιά πλευρά της ομάδας, δε θα έχει ευκαιρία να εξελιχθεί. Αν όμως o Κιλιάν μείνει στο Παρίσι... ποιος ξέρει σ' ένα δυο χρόνια τι θα λένε στη "Βασίλισσα";

Μήπως η Ρεάλ… έχει “Εμπαπέ” και δεν το ξέρει; Πριν από τέσσερα χρόνια, 12 Ιουλίου του 2018, η ομάδα της Μαδρίτης έδινε 45.000.000 ευρώ (!) στη Φλαμένγκο για τον Βινίσιους Τζούνιορ, ακριβώς την ημέρα που έκλεινε τα 18 του -και άρα μπορούσε να κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο. Το έκανε ξανά, με τη Σάντος, τον Ιούλιο του ’19, για να φέρει στην Ισπανία με τα ίδια ακριβώς λεφτά τον Ροντρίγκο, στα 18,5 του (γεν. 9 Ιανουαρίου του 2001).

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Βινίσιους έχει φτάσει την αξία του στα 100.000.000. Και με 21 γκολ και 20 ασίστ εφέτος, ως τώρα, στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, εκείνη η απόφαση του 2018, έχει πλέον βρει πλήρη δικαίωση. Δεν ήταν όμως μια εύκολη ή απλή υπόθεση. Η πρώτη του σεζόν έκλεισε με μόλις 7 γκολ και 13 ασίστ σε κάτι παραπάνω από 2.000 λεπτά συμμετοχής. Την επόμενη έπαιξε για μόλις 1807, με 5 γκολ και 4 ασίστ. Το 2020/21 κάποιοι στην ομάδα ήταν έτοιμοι να κόψουν φλέβα: μόλις 6 γκολ και 7 ασίστ σε πάνω από 2.700 αγωνιστικά λεπτά.

Η υπομονή της Ρεάλ της βγήκε σε -πολύ- καλό

Η Ρεάλ έκανε, όμως, υπομονή. Και στα χέρια του Αντσελότι, με την ιδιαίτερη βοήθεια εφέτος και του Καρίμ Μπενζεμά, ο Βινίσιους, επιτέλους, άνθισε. Κάνει απίθανα πράγματα . Και δείχνει και κάτι ακόμη. Ότι η διαδρομή Βραζιλία-Ισπανία μπορεί να είναι συνηθισμένη. Αλλά σε μια τέτοια ηλικία, η… προσγείωση στη Μαδρίτη δε σημαίνει και προσαρμογή…

 


Οι απαιτήσεις μιας ομάδας όπως η Ρεάλ είναι τεράστιες. Και το βάρος μιας μεταγραφής αξίας 45.000.000 ευρώ, στα 18, 18,5 χρόνια σου, επίσης πάρα πολύ μεγάλο. Κάπως έτσι, ίσως, η πορεία του Ροντρίγκο στην ομάδα… είναι, ως τώρα, ακριβώς ίδια με του Βινίσιους. Μια μέτρια πρώτη σεζόν (9 γκολ, 3 ασίστ, 1600 λεπτά), μια… χειρότερη δεύτερη: 2 γκολ και 8 ασίστ και ούτε 1.300 αγωνιστικά λεπτά -εξαιτίας και ενός τραυματισμού.

Μετά τα γκολ με τη Σίτι… πήρε μπρος!

Εφέτος, ο Αντσελότι ψάχνει απεγνωσμένα “Βινίσιους” απ’ τα δεξιά. Δοκίμασε Ίσκο, Γκάρεθ Μπέιλ, Μάρκο Ασένσιο, Εντέν Αζάρ… Δοκίμασε, φυσικά και τον Ροντρίγκο. Αλλά ο Βραζιλιάνος δεν έπεισε. Μέχρι… τον τελευταίο μήνα. Τα δύο γκολ-χρυσάφι του Ροντρίγκο στο ματς με τη Σίτι μάλλον ήταν ό,τι χρειαζόταν και ο ίδιο για να “πάρει μπρος”.  Να πει, πάνω απ’ όλα στον εαυτό του: “Αξίζω να παίζω σ’ αυτή την ομάδα. Και χαλάλι τα 45.000.000 για πάρτη μου”!

Το ταλέντο του Ροντρίγκο είναι δεδομένο. Και οι ικανότητές του μεγάλες. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα κρίνει τα πάντα, καλώς ή κακώς. Όσο ο Βραζιλιάνος δεν είχε τέτοιο να δείξει, ούτε ο Αντσελότι μπορούσε να του δείξει εμπιστοσύνη. Τώρα, μπορεί και παραμπορεί. Από τον Απρίλιο ως τώρα, ο Ροντρίγκο έχει 7 από τα συνολικά 9 γκολ του εφέτος και, γενικά, δείχνει στο γήπεδο την αυτοπεποίθηση που δεν είχε όλο το προηγούμενο διάστημα.

 


Το… κακό για τον παίκτη, έχει, ωστόσο, ονοματεπώνυμο -βαρύ: Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Ροντρίγκο έχει όλα τα φόντα -και η ιστορία δείχνει ότι είναι απολύτως εφικτό- να γίνει για τη Ρεάλ ο βασικός, αναναντικατάστατος και αποτελεσματικότατος “Βινίσιους” της δεξιάς πλευράς. Όχι όμως, φυσικά, αν ο Γάλλος σούπερ σταρ γίνει, τελικά, κάτοικος Μαδρίτης.

Κι αν… δεν έλθει, τελικά, ο Εμπαπέ;

Σε τέτοια περίπτωση, η τριάδα Βινίσιους-Μπενζεμά-Εμπαπέ είναι “άχαστη”. Ο Εμπαπέ παίζει βέβαια και φορ. Αλλά για τουλάχιστον ένα-δυο χρόνια ακόμη ο Καρίμ έχει τη θέση καπαρωμένη -και δικαίως. Ο Ροντρίγκο θα μείνει, σε τέτοια περίπτωση πολύ πίσω. Και ίσως μια μεγάλη ευκαιρία να χαθεί και για τη Ρεάλ. Αναπόφευκτα. Διότι ο Εμπαπέ είναι μάλλον ο καλύτερος επιθετικός στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Και έτοιμος να αποδώσει άμεσα στην ομάδα για πολλά χρόνια. Κανείς προπονητής δε θα κάνει “πείραμα” μαζί του προκειμένου να δει τον Ροντρίγκο να πηγαίνει μπροστά.

Ο Βραζιλιάνος είναι, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, άτυχος. Και καλύτερή του πιθανότητα είναι να συμβεί, τελικά, αυτό που… λέγαμε τις προάλλες. Δηλαδή το δέλεαρ των “ατέλειωτων” χρημάτων να αφήσει τον Εμπαπέ κάτοικο Παρισιού για δύο ακόμη χρόνια. Σε τέτοια περίπτωση το αστέρι του Ροντρίγκο μπορεί να λάμψει. Και, πιοιος ξέρει; Σε δύο χρόνια να λένε και στη Ρεάλ ότι, τελικά… είχαν “Εμπαπέ” ήδη, απλώς δεν το είχαν πάρει είδηση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ