Ο Βραζιλιάνος, πανηγύρισε ως αρχηγός το Σάββατο 28 Μαίου τον 25ο τίτλο της καριέρας του με τη Ρεάλ αφήνοντας πίσω τον μύθο, Πάκο Χέντο.

Ο Μαρσέλο αποτελεί και επίσημα παρελθόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από 15 χρόνια στο σύλλογο. Ο Βραζιλιάνος, αποχωρεί από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, έχοντας κατακτήσει 25 τρόπαια και με άπειρες καλές αναμνήσεις.

Ο Βραζιλιάνος, πανηγύρισε ως αρχηγός το Σάββατο 28 Μαίου τον 25ο τίτλο της καριέρας του με τη Ρεάλ αφήνοντας πίσω τον μύθο, Πάκο Χέντο.

Ντροπιαστικό αντίο στον Μαρσέλο-θρύλο; Τα ποδοσφαιρικά χρόνια είναι “σκυλίσια”. Δε μετρούν για ένα, το καθένα. Μετρούν για πολλά. Προπονήσεις, αγώνες, τραυματισμοί, ατέλειωτα ταξίδια… Δεκαπέντε και μισό τέτοια χρόνια είναι, στην ουσία, μια ζωή για έναν παίκτη. Κι αν μιλάμε για παίκτη τύπου -και επιπέδου- Μαρσέλο, ίσως να ‘ναι και δυό ζωές…

Κι όμως. Ο πιο πιστός στρατιώτης της Ρεάλ από τον Ιανουάριο του 2007 έκλεισε αυτήν την τεράστια καριέρα με τρόπο άδοξο. Σε σχέση με όσα έχει προσφέρει, ίσως και ντροπιαστικό ακόμη. Ο Βραζιλιάνος έφτασε από τη Φλουμινένσε στη Μαδρίτη σε ηλικία 18,5 ετών. Και σημάδεψε την ιστορία της στον 21ο αιώνα. Με 24 τίτλους -ίσως από το Σάββατο το βράδι με 25- ξεπέρασε και τον θρυλικό Πάκο Χέντο.

Ένα ακούραστο -και στα ντουζένια του απροσπέλαστο- αριστερό φουλ μπακ, που ποτέ δε δίστασε να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Και είχε κεντρικό ρόλο στην κατάκτηση αναρίθμητων τίτλων για τη “Βασίλισσα” -μεταξύ τους και 4 Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει γράψει μαζί της 546 ματς! Έχει σκοράρει 38 γκολ και, κυρίως με τις φαρμακερές του σέντρες, αλλά όχι μόνο έτσι, έχει σερβίρει άλλα 103!

“Ένα γ@μ#μένο παράδειγμα”!

Κι όμως, όπως ο ίδιος έδειξε η κάμερα να λέει στον Λούκας Βάθκεθ, που ήταν στο πλάι του στον πάγκο της ομάδας, μαθαίνει με το σκληρό τρόπο τώρα ότι “σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”… Τι “κλέβει” η κάμερα από το στόμα του Μαρσέλο; “… επειδή ο σύλλογος δεν πρόκειται να μου ανανεώσει το συμβόλαιο. Ήμουν ένα γ@μ#μένο παράδειγμα“!

Αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο Μαρσέλο στον συμπαίκτη του, ασφαλώς και η στάση της Ρεάλ δεν είναι καθόλου η πρέπουσα απέναντι στον αρχηγό της. Δεν πάει πολύς καιρός, άλλωστε, από την ημέρα που ο ίδιος ο σύλλογος του “χάρισε” ένα αποθεωτικό ποστ. Ένα ποστ που έχει ως τώρα σχεδόν 1.500.000 like στο Ίνσταγκραμ. Και όχι άδικα. Ο κόσμος της ομάδας έχει, δικαιολογημένα, λατρεία στον Μαρσέλο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Αν θέλει να μείνει, η Ρεάλ οφείλει να του κάνει το χατήρι…

Ο ίδιος ο παίκτης έχει πει και ξαναπεί και… ξανα-ματα-πεί εφέτος, ότι ήθελε να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Μαδρίτη. Όχι βέβαια ως βασικός. Το ξέρει και ο ίδιος ότι, στα 34 του (από τις 12 Μαΐου), κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Ούτε εφέτος ήταν. Μπορεί να αποτελεί προσωποποίηση του ποδοσφαιρικού κουράγιου. Και το πείσμα του να είναι παροιμιώδες. Αλλά ισχύει και ότι ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelo Vieira (@marcelotwelve)


Ο Μαρσέλο ήθελε απλώς, να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εκεί που από αμούστακο παιδί, έφτασε να γίνει ποδοσφαιρικός γίγαντας. Ήταν μια θεμιτή επιθυμία. Και, για λόγους αρχής, ηθικούς, αλλά και ιστορικούς, η Ρεάλ έπρεπε να την πραγματοποιήσει.  Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι μεγάλες και στις συμπεριφορές τους. Ειδικά απέναντι σε θρύλους που έδωσαν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους για να τις κάνουν ακόμη μεγαλύτερες. Και ο Μαρσέλο είναι ένας απ’ αυτούς.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ