Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών FIFA θα είναι ο μέγας χορηγός και συνεργάτης του ισπανικού πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-2024.

Έσοδα περίπου 20 εκατ. ευρώ θα έχανε η La Liga μετά την αποχώρηση της Banco Santander ως εμπορικού χορηγού της.

Η πολυεθνική εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Μαδρίτη δεν θα δανείζει πλέον το όνομά της για την εμπορική ονομασία του πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Η ίδια αποφάσισε να μην κάνει χρήση του δικαιώματός της για την ανανέωση της συμφωνίας με τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος για την καινούρια σεζόν.

Η La Liga καλείται πλέον να αναπληρώσει τα έσοδα που χάνει με άλλες συνεργασίες. Ο πρόεδρος, Χαβιέρ Τέμπας, βρήκε σύντομα τον νέο χορηγό. Η γνωστή εταιρία παιχνιδιών FIFA θα είναι ο μέγας χορηγός και συνεργάτης του ισπανικού πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-2024.

Η EA θα δίνει στην La Liga περίπου 30 με 40 εκατομμύρια κάθε χρόνο, για διάρκεια πέντε ετών σαν μεγάλος χορηγός. Θα έχει επίσης την κατοχή των δικαιωμάτων του πρωταθλήματος των γηπέδων και των φανελών από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Δελτίο τύπου της La Liga:

”Aρχίζοντας από τη σεζόν 2023-2024, η νέα αυτή συμφωνία χτίζει τα θεμέλια για την εξέλιξη της ποδοσφαιρικής εμπειρίας της La Liga, ενώνει το ψηφιακό με το πραγματικό ποδόσφαιρο, ενώ θα εξελίξει τη βάση του ποδοσφαίρου και τη αναμετάδοση των αγώνων από την ριζά του.”

Του χρόνου το συμβόλαιο με τη Santader θα έχει τελειώσει και έτσι το πρωτάθλημα της Ισπανίας θα μετονομαστεί σε La Liga EA sports FC.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ