Έξω απ' τα γήπεδα -βλέπε, συν τοις άλλοις και Βαλμπουενά...- δεν είναι και το πιο καλό παιδί. Αλλά μέσα σ' αυτά είναι μια ηγετική μορφή κι ένα υπερόπλο που βάζει (και μοιράζει) γκολ. Αν η Ρεάλ πάρει εφέτος το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι και φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα που έχει χάσει 9 (!) φορές από τρεις παίκτες...

Καρίμ Μπενζεμά: Υπόκλιση σ’ ένα τεράστιο φορ! Όταν, πριν από αρκετό καιρό, η Ρεάλ (έλεγαν ότι) “έπαιζε” γερά και για Κιλιάν Εμπαπέ και για Έρλιγνκ Χάαλαντ, το μέλλον του Γάλλου επιθετικού στην ομάδα της Μαδρίτης δεν έδειχνε λαμπρό. Εκείνος, ωστόσο, έκανε απλώς… ό,τι κάνει πάντοτε και σταθερά, για… 596 ματς, πλέον, με τη φανέλα της “Βασίλισσας”. Βάζει γκολ, μοιράζει ασίστ, κλείνει στόματα και… υποχρεώνει σε αναθεώρηση απόψεων!

Τα στατιστικά του Μπενζεμά με τη Ρεάλ είναι, απλώς… εξωγήινα! Έχει ως τώρα συμμετοχή σε… 473 γκολ την ομάδα! Ο ίδιος έχει “παστελώσει” 316, δηλαδή έχει μέσο όρο 1 γκολ ανά 1,9 παιχνίδια! Και, φυσικά, έχει και 157 ασίστ! Στις 19 Δεκεμβρίου θα κλείσει τα 35 του. Αλλά αν δεν το ξέρεις, το θηρίο που βλέπεις στο γήπεδο λες ότι είναι 27, 28 χρονών το πολύ.

Η Ρεάλ έχει εφέτος την 2η καλύτερη άμυνα, αλλά την καλύτερη επίθεση στη La Liga. Μετράει μέχρι στιγμής 63 γκολ. Και πάνω από τα μισά φέρουν την υπογραφή “Καρίμ Μπενζεμά“. Έχει βάλει 24 κι έχει “σερβίρει” άλλα 11! Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει, σε 8 ματς 11 γκολ και μια ασίστ! Και μαζί με τον Βινίσιους Τζούνιορ, σε μια ονειρική εφέτος συνεργασία, μετρούν 38 γκολ και 21 ασίστ στο πρωτάθλημα (14-10 έχει ο Βραζιλιάνος) και 13-7 στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-6 το σχετικό σκορ του Βινίσιους στο θεσμό0.



Απ’ το χεράκι τη Ρεάλ στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ

Το χατ-τρικ κατά της Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ ήταν το… 2 σερί του Καρίμ στη φάση των νοκ-άουτ, μετά απ’ αυτό κατά της Παρί. Έχει κι άλλο ένα στο πρωτάθλημα. Είναι στη Μαδρίτη από τον Ιούλιο του 2009. Ήταν επιλογή, τότε, του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Από τότε, πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Ζινεντίν Ζιντάν, Γιούλεν Λοπετέγκι, ξανά ο Ζιντάν και τώρα, ξανά ο Αντσελότι. Ούτε ένας δε σκέφτηκε την αποχώρησή του.

Ούτε ένας δε σκέφτηκε να μην του δώσει κομβική σημασία και ρόλο ουσίας στο παιχνίδι της Ρεάλ. Δεν έχει γράψει ποτέ σεζόν με κάτω από 33 συμμετοχές με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2010-11 και το 2012-13 το κοντέρ σταμάτησε στις… 52! Και εφέτος ως τώρα έχει συνολικά 37 (με… 37 γκολ και 13 ασίστ), ρεκόρ στην καριέρα του! Είναι, απλώς, φαινόμενο για έναν ποδοσφαιριστή να είναι, σ’ αυτή την ηλικία, κάθε χρόνο και καλύτερος.

Παίκτης ομάδας -πιστώνεται και την εξέλιξη του Βινίσιους

Ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο, ειδικά από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε για άλλες πολιτείες, ο Μπενζεμά πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και την εκπληκτική εξέλιξη του Βινίσιους Τζούνιορ. Ο μικρός κλείνει τα 22 του τον Ιούλιο. Και δίπλα στον Καρίμ έχει γίνει, πλέον, ένα… αλτρουϊστικό πυροβόλο όπλο, όπως και ο μέντοράς του. Η συνεργασία τους είναι ονειρική και η ποδοσφαιρική νοοτροπία που αναπτύσσει ο Βραζιλιάνος κλασσική… “Καριμική”.

Διότι, όσα κι αν έχει ακούσει κατά καιρούς ο Μπενζεμά (κυρίως διότι, έξω απ’ τα γήπεδα δεν είναι πάντοτε και το… πιο καλό παιδί, κάτι ξέρει και ο Βαλμπουενά…), πάντοτε ήταν παίκτης που τα έδινε όλα για την ομάδα. Είναι υπερταλαντούχος, πεισματάρης, περήφανος και έντονη προσωπικότητα, αλλά ποτέ δεν έβαλε το “εγώ” πάνω από το σύνολο. Και η συμμετοχή του σε κάθε έναν από τους… 20 (!) τίτλους που έχει μετρήσει ως τώρα με τη Ρεάλ (26 συνολικά στην καριέρα του, μαζί μ’ αυτούς με τη Λιόν) ήταν από σημαντική έως καθοριστική.

Φαβορί για τη Χρυσή Μπάλα και… συμπαίκτης με Εμπαπέ!

Εφέτος, στο Σούπερ Καπ σκόραρε 2 γκολ και είχε μια ασίστ. Κι αν η “Βασίλισσα” φτάσει να κατακτήσει και τα άλλα δύο τρόπαια που κυνηγά, La Liga (σχεδόν σίγουρα) και Τσάμπιονς Λιγκ (ασφαλώς στα φαβορί), αυτό θα οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον ίδιο. Σε τέτοια περίπτωση, μαζί με τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Κέβιντ ντε Μπρούιν, Μοχάμεντ Σάλαχ, ο Μπενζεμά θα ειναι σίγουρα υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μπενζεμά μετρά ως τωρα… 40 διακρίσεις, σε Γαλλία, Ισπανία και διεθνές επίπεδο -έχει άλλωστε και 36 γκολ και 20 ασίστ σε 94 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας. Για τη Χρυσή Μπάλα ήταν υποψήφιος, ως τώρα 9 (!) φορές. Αλλά “έπεσε” πάνω στον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και, το 2018, στον Λούκα Μόντριτς. Αν το Τσάμπιονς Λιγκ καταλήξει στη Μαδρίτη, όμως, ο Μπενζεμά θα είναι το φαβορί αυτή τη φορά.

Α, και βέβαια, το “δίλημμα” των αρχών της σεζόν, “τι θα κάνουμε με Μπενζεμά, αν έλθουν και Εμπαπέ και Χάαλαντ” είναι πια ρητορικό. Πρώτον διότι τελικά, μάλλον μόνον ο Γάλλος θα είναι ο εκλεκτός της ομάδας. Και δεύτερον επειδή, ο Καρίμ απέδειξε (και) εφέτος, όχι απλώς ότι έχει θέση στην ομάδα. Αλλά και ότι μια τριάδα μπροστά με Εμπαπέ-Βινίσιους-Μπενζεμά δε θα είναι απλώς εκφοβιστική, αλλά μάλλον ό,τι καλύτερο θα υπάρχει του χρόνου στον ποδοσφαιρικό πλανήτη…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ