Ο Γκάρεθ φεύγει από τη Ρεάλ με 258 ματς σε 8 σεζόν μαζί τους. Ο απολογισμός του, 106 γκολ και 67 ασίστ, τα πιο πολλά απ' αυτά μέχρι το 2016.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, ο Ουαλός Γκάρεθ Μπέιλ ήταν λίγους μήνες πριν από τα 24 του (γεν. 16//1989). Και τα 101.000.000 της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ για να τον φέρει, νέο ποσό-ρεκόρ για ποδοσφαιριστή, μετά απ’ αυτό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο το… BBC (Bale-Benzema-Cristiano) της Ρεάλ ήταν μια φονική τριπλέτα που από τα πρώτα πρώτα παιχνίδια της έδειξε ότι θα συναγωνιστεί στα ίσα την MSN της Μπάρτσα: Messi – Suarez – Neymar. Τα “Ελ Κλάσικο” της εποχής ήταν όλα σαν… τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αφού μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπέιλ όχι απλώς σήκωσε το πρώτο του, την πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη. Ήταν και πρωταγωνιστής του. Πρωταγωνιστής ήταν και στον τελικό του Κυπέλλου του 2014. Το απίστευτο γκολ του σ’ εκείνο το ματς ήταν η ενσάρκωση όλων όσα είπαμε πιο πάνω: ταχύτητα, δύναμη, τεχνική, πάθος για μπάλα!

Μέχρι και το 2016, ο Γκάρεθ ήταν, απλώς, φαίνομενο στη Ρεάλ. Το Σεπτέμβριο του 2015, τα δύο γκολ του κατά της Ρεάλ Μπέτις έφτασαν τα συνολικά… “παστέλια” του BBC τα 200! Τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς ανανέωσε με την ομάδα ως το 2022. Αλλά το Νοέμβριο, έρχεται γι’ αυτόν ένας “γνωστός” του από το 2007 ήδη τραυματισμός, που ήλθε ξανά και ξανά στην καριέρα του. Στον αστράγαλο.

Έμεινε έξω για καιρό. Έχασε σχεδόν 40 ματς. Και, στην πράξη, αυτή ήταν η αρχή του τέλους, στην ουσία, για τον Ουαλό άσο. Ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλον, έφεραν τον Ζινεντίν Ζιντάν στη θέση να μην τον υπολογίζει βασικό. Όμως ο Γάλλος επέμεινε στον παραγκωνισμό του Μπέιλ και όταν ήταν υγιής. Οι σχέσεις του με την ομάδα -και ειδικά τον Ζιζού- δεν ήταν καθόλου καλές.

Αλλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Και, ειδικά σε μια χρονιά-όνειρο για τη Ρεάλ, με τίτλο στην Ισπανία και, φυσικά, το 14ο Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα, δεν υπήρχε και λόγος για χαλασμένες καρδιές. Μετά την απονομή, ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον συγχάρηκε προσωπικά στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο Γκάρεθ φεύγει από τη Ρεάλ με 258 ματς σε 8 σεζόν μαζί τους. Ο απολογισμός του, 106 γκολ και 67 ασίστ, τα πιο πολλά απ’ αυτά μέχρι το 2016. Και οι τίτλοι του; Συνολικά 16, μεταξύ τους και 5 Τσάμπιονς Λιγκ. Η κληρονομιά του, ωστόσο, δεν είναι οι αριθμοί. Είναι η μαγεία που έβγαλε στο γήπεδο όσο ήταν υγιής και με όρεξη για μπάλα. Γι’ αυτήν τη μαγεία κέρδισε αγκαλιές και χειροκρότημα, τώρα στο τέλος. Και είναι κρίμα που στην καριέρα του δεν το πολέμησε και πολύ για να τη βγάλει για χρόνια στο χορτάρι…

Δείτε το βίντεο της UEFA προς τιμήν του Γκάρεθ Μπέιλ:

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ