Πρωταγωνιστής σ' ένα σενάριο που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να γράψει ήταν σα σήμερα πριν από 21 χρόνια ο Βραζιλιάνος άσος. Και η... λύση που έδωσε στο θρίλερ δε θα μπορούσε να είναι πιο εντυπωσιακή!

Η μέρα που ο Ριβάλντο έγινε μύθος! ΟΚ. Να είμαστε ειλικρινείς. Πολλές είναι οι μέρες που έκαναν τον Βραζιλιάνο έναν ποδοσφαιρικό θρύλο. Λίγοι ήξεραν το τόπι όπως το ήξερε εκείνος. Όμως, στο γήπεδο δε μετράει μόνο αυτό. Να είσαι μέγας ντριπλαδόρος. Να έχεις φαντασία, καλά φάλτσα στα σουτ κ.λπ., κ.λπ. Στο γήπεδο μετράει πιο πολύ και το τι κάνεις όταν η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά.

Η προσωπικότητα που δείχνουν ή όχι στις κρίσιμες στιγμές, είναι αυτό που ξεχωρίζει τους καλούς από τους εξαιρετικούς και τους εξαιρετικούς από τους μύθους. Μια τέτοια στιγμή ήλθε στην καριέρα του Ριβάλντο σαν σήμερα πριν από 21 ολόκληρα χρόνια. Είναι 17 Ιουνίου του 2001, τελευταία αγωνιστική και η  Μπαρτσελόνα, όπου παίζει από το 1997, παλεύει για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τότε Βαλένθια του ‘Εκτορ Ραούλ Κούπερ όμως, είναι ένα πολύ σκληρό καρύδι. Έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και παλεύει επίσης να βγει 4η και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μπροστά με 3 βαθμούς από τη γηπεδούχο και, φυσικά, τη βολεύει και η ισοπαλία. Και εκεί, η προσωπικότητα που λέγαμε και πιο πάνω, είναι που κάνει τη διαφορά.

Το πιο εντυπωσιακό χατ-τρικ στην ιστορία της Μπάρτσα

Ο Ριβάλντο κάνει το 1-0, με φάουλ, μόλις στο 3′. Είναι το 21ο του στο πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν. Αλλά στο 23, ο Ρουμπέν Μπαράχα, από ασίστ του Πάμπλο Αϊμάρ, ισοφαρίζει. Η μάχη εξελίσσεται σε προσωπική τους μονομαχία. Το 2-1 ο Ριβάλντο, το 2-2 στο 47′ και πάλι ο Μπαράχα. Και μετά, κυλούν 40 βασανιστικά λεπτά. Με το 2-2 η Βαλένθια βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Βαστάει με νύχια και με δόντια.

Αλλά ο Βραζιλιάνος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Στο 87′, από τη βαθιά μπαλιά του Φρανκ ντε Μπερ -και με το τόπι, είπαμε, να ζυγίζει 100 κιλά- ο Ριβάλντο πετυχαίνει το 23ο και τελευταίο του γκολ της σεζόν. Και πώς το πετυχαίνει! Με το ιστορικό κοντρόλ του με το στήθος-πάσα στον εαυτό του και μυθικό ψαλιδάκι που αφήνει άναυδο τον Σαντιάγο Κανιθάρες!


Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με 63 βαθμούς, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων (+23 αντί +21) η Μπάρτσα βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ριβάλντο πανηγυρίζει έξαλλα και το γήπεδο παραλληρεί. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κρίσιμα χατ-τρικ στην ιστορία της καταλανικής ομάδας και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και η ημέρα που η “Χρυσή Μπάλα” του 1999 μπαίνει στην ιστορία ως ένας αξέχαστος μύθος για την ομάδα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик