Με εντελώς αντίθετο τρόπο αποχώρησε από τη Μαδρίτη ο Ουρουγουανός στράικερ, απ' αυτόν με τον οποίο έμαθε, Αύγουστο του 2020 ότι η συνεργασία του με τη Μπαρτσελόνα λύνεται. Οι οπαδοί της Μπάρτσα, φυσικά, δεν τον ξέχασαν ποτέ, αλλά η "αγένεια" της διοίκησής της, ήταν μεγάλη...

Η Ατλέτικο ήταν η αληθινή “Μπάρτσα” του Σουάρες! Ναι. Και “δαγκανιάρης” ήταν στην καριέρα του ο Λουίς Σουάρες. Αλλά ήταν και παιχταράς ολκής και σκόρερ από τους λίγους. Στην καριέρα του, που κανείς δεν ξέρει αν θα έχει συνέχεια σε άλλη ομάδα (έκλεισε, άλλωστε, τα 35 του στις 24 Ιανουαρίου), έχει πάρει πολλούς τίτλους.

Τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων και, βέβαια, ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα. Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας με τον Άγιαξ. Το Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ. Το πρωτάθλημα με τη Νασιονάλ της πατρίδας του, της Ουρουγουάης. Με την Εθνική του πήρε και το Κόπα Αμέρικα το 2011. Και, φυσικά, πήρε πέρυσι και μια ακόμη La Liga, με την Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη φορά.

Ένα υπέροχο αντίο στον “Λούτσο” που τους χάρισε τον τίτλο…

Και είναι αυτός ο τελευταίος του τίτλος που ίσως περισσότερο από κάθε άλλον εκτιμά πλέον ο Σουάρες στη μακριά και τόσο επιτυχημένη καριέρα του. Κι αυτό επειδή η ευγνωμοσύνη της ομάδας -αλλά και των οπαδών της- στο πρόσωπό του γι’ αυτό το πρωτάθλημα, ήταν απλώς συγκλονιστική. Και το “αντίο” τους, υπέροχο.

Στο επί αρκετά λεπτά standing ovation ήλθε να προστεθεί και το γιγάντιο πανό που έγραψε: “Σ’ ευχαριστούμε Λούτσο, που μας έκανες πρωταθλητές”. Μια ακόμη στιγμή συγκίνησης για τον παίκτη που είχε 21 γκολ και 3 ασίστ στην πορεία της ομάδας του Σιμεόνε προς τον τίτλο του 2020-21.


Ο Ουρουγουανός έφυγε με δάκρια στα μάτια από το γήπεδο από τις εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του. Στην Ατλέτικο ένοιωσε στο σπίτι του. Και όλοι στην ομάδα ένοιωσαν και εκείνον σα μέλος της οικογένειας. Και γι’ αυτό στο αντίο του του έδειξαν σεβασμό και λατρεία.

Από τη Μπάρτσα έφυγε… μ’ ένα τηλεφώνημα!

Μια συμπεριφορά, με άλλα λόγια, τελείως διαφορετική απ’ αυτήν που είχε στο αντίο του από τη Μπαρτσελόνα. Τότε, Αύγουστο του 2020 η ομάδα του ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας τους μ’ ένα “ξερό” τηλεφώνημα. Για τον κόσμο της Μπάρτσα, ο Σουάρες ήταν θεός. Άλλωστε, με τους μπλαουγκράνα ήταν μια ανελέητη μηχανή των γκολ. Σε 282 ματς μαζί τους πέτυχε… 194 (!) και είχε, επιπλέον και 113 ασίστ! Συμμετοχή σε 307 γκολ, με άλλα λόγια! Ο Σουάρες έβαλε τα κλάματα όταν έφυγε από τη Βαρκελώνη..

Αυτά τα τωρινά του, όμως, στο αντίο του από τη Μαδρίτη ήταν άλλου είδους. Καθόλου πικρίας. Μόνο χαράς και συγκίνησης για μια ομάδα στην οποία όλοι εκτίμησαν την προσφορά του. Και τον ξεπροβόδισαν με τον τρόπο που έπρεπε. Κι όχι μ’ ένα… τηλεφώνημα εξ αποστάσεως… Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να ξεχάσει κανείς -όσο κι αν οι οπαδοί της ομάδας, τουλάχιστον, τον αποθέωσαν και με το παραπάνω σε κάθε ευκαιρία…



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ατλέτικο Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ