Το "αντίο" της Ρεάλ στον Ουαλό ήταν συγκινητικό. Έδειξε κλάση και σεβασμό, σ' έναν παίκτη που, πριν από τους τραυματισμούς του και όσο ακόμη είχε (πολλή) όρεξη για μπάλα, χάρισε μοναδικές στιγμές. Η "φονική" τριπλέτα Bale-Beznema-Cristiano, άφησε εποχή και εκείνην ήταν που τίμησαν Πέρεθ και οπαδοί της ομάδας...

Γκάρεθ Μπέιλ: Αντίο με μνήμες… BBC vs MSN! Την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, ο Ουαλός ήταν λίγους μήνες πριν από τα 24 του (γεν. 16//1989). Και τα 101.000.000 της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ για να τον φέρει, νέο ποσό-ρεκόρ για ποδοσφαιριστή, μετά απ’ αυτό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη Σαουθάμπτον, ο Μπέιλ έπαιζε αριστερός μπακ. Ο Χάρι Ρέντναπ ήταν, στην Τότεναμ, ο προπονητής που πρώτος είδε ότι αυτός ο παίκτης με την απίστευτη ταχύτητα και την απίστευτη δύναμη θα έπρεπε να δοκιμάσει να παίζει πιο μπροστά. Και τον έκανε εξτρέμ. Όλοι οφείλουμε ένα thanks στον Χάρι. Διότι η απόφασή του έδωσε στο ποδόσφαιρο έναν ακραίο επιθετικό από τους λίγους!

Σε 237 παιχνίδια με την Τότεναμ, ο Μπέιλ άφησε άφωνο το ¨Νησί” με συμμετοχή σε 132 γκολ -72 ο ίδιος και 60 ασίστ! Παρά ταύτα, όταν πάτησε το πόδι του στη Μαδρίτη, αρκετοί ήταν όσοι έλεγαν ότι για τόσα λεφτά δεν ήταν. Πήραν γρήγορα τα λόγια τους πίσω. Διότι ο -τότε- Μπέιλ δεν είχε απλώς ταλέντο. Είχε -τότε- και μια
αστείρευτη επιθυμία να παίξει μπάλα. Και έπαιξε… μπαλάρα!

BBC vs MSN και το γκολ-ποίημα του τελικού του Κυπέλλου

Μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Κριστιάνο Ρονάλντο το… BBC (Bale-Benzema-Cristiano) της Ρεάλ ήταν μια φονική τριπλέτα που από τα πρώτα πρώτα παιχνίδια της έδειξε ότι θα συναγωνιστεί στα ίσα την MSN της Μπάρτσα: Messi – Suarez – Neymar. Τα “Ελ Κλάσικο” της εποχής ήταν όλα σαν… τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αφού μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μπέιλ όχι απλώς σήκωσε το πρώτο του, την πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη. Ήταν και πρωταγωνιστής του. Πρωταγωνιστής ήταν και στον τελικό του Κυπέλλου του 2014. Το απίστευτο γκολ του σ’ εκείνο το ματς ήταν η ενσάρκωση όλων όσα είπαμε πιο πάνω: ταχύτητα, δύναμη, τεχνική, πάθος για μπάλα!

Μέχρι το 2016 σάρωνε -και η γκολάρα του τελικού με τη Λίβερπουλ

Μέχρι και το 2016, ο Γκάρεθ ήταν, απλώς, φαίνομενο στη Ρεάλ. Το Σεπτέμβριο του 2015, τα δύο γκολ του κατά της Ρεάλ Μπέτις έφτασαν τα συνολικά… “παστέλια” του BBC τα 200! Τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς ανανέωσε με την ομάδα ως το 2022. Αλλά το Νοέμβριο, έρχεται γι’ αυτόν ένας “γνωστός” του από το 2007 ήδη τραυματισμός, που ήλθε ξανά και ξανά στην καριέρα του. Στον αστράγαλο.

Έμεινε έξω για καιρό. Έχασε σχεδόν 40 ματς. Και, στην πράξη, αυτή ήταν η αρχή του τέλους, στην ουσία, για τον Ουαλό άσο. Ο ένας τραυματισμός μετά τον άλλον, έφεραν τον Ζινεντίν Ζιντάν στη θέση να μην τον υπολογίζει βασικό. Όμως ο Γάλλος επέμεινε στον παραγκωνισμό του Μπέιλ και όταν ήταν υγιής. Οι σχέσεις του με την ομάδα -και ειδικά τον Ζιζού- δεν ήταν καθόλου καλές.

Στην πράξη, για μια διετία ήταν εντός-εκτός ομάδας. Και μοναδική “απάντησή” του (προς όλους!) στο γήπεδο, αυτό το απίθανο γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ:

Στο αντίο του δεν υπήρχε λόγος για χαλασμένες καρδιές…

Αυτή είναι, στην πράξη και η τελευταία καλή ανάμνηση των φίλων της ομάδας -αλλά και των φίλων του ποδοσφαίρου- από τον Μπέιλ των “παλιών καλών εποχών”. Από τον τελικό του 2018 μέχρι σήμερα περισσότερο άρχισε να ασχολείται με το instagram, παρά με το ποδόσφαιρο. Έγινε κόκκινο πανί για την κερκίδα, πήγε δανεικός στην Τότεναμ τη σεζόν 2020-21, έπαιξε ελάχιστα τη σεζόν που μας πέρασε για τη “Βασίλισσα”.

Αλλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Και, ειδικά σε μια χρονιά-όνειρο για τη Ρεάλ, με τίτλο στην Ισπανία και, φυσικά, το 14ο Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα, δεν υπήρχε και λόγος για χαλασμένες καρδιές. Μετά την απονομή, ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον συγχάρηκε προσωπικά στα αποδυτήρια της ομάδας.

Τον αγάπησαν για τη μαγεία που έβγαλε στο χορτάρι…

Και το χειροκρότημα των οπαδών της “Βασίλισσας” και στην απονομή και στη φιέστα του τίτλου ήταν ειλικρινές και συγκινητικό. Το ίδιο άλλωστε και η δική του αποχαιρετιστήρια επιστολή. Είπαμε. Παλιές αγάπες είναι αυτές…

Ο Γκάρεθ φεύγει από τη Ρεάλ με 258 ματς σε 8 σεζόν μαζί τους. Ο απολογισμός του, 106 γκολ και 67 ασίστ, τα πιο πολλά απ’ αυτά μέχρι το 2016. Και οι τίτλοι του; Συνολικά 16, μεταξύ τους και 5 Τσάμπιονς Λιγκ. Η κληρονομιά του, ωστόσο, δεν είναι οι αριθμοί. Είναι η μαγεία που έβγαλε στο γήπεδο όσο ήταν υγιής και με όρεξη για μπάλα. Γι’ αυτήν τη μαγεία κέρδισε αγκαλιές και χειροκρότημα, τώρα στο τέλος. Και είναι κρίμα που στην καριέρα του δεν το πολέμησε και πολύ για να τη βγάλει για χρόνια στο χορτάρι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρεάλ Μαδρίτης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ