Φεράν Τόρες: Το… όνομα το είχε. Βρίσκει και τη χάρη! Ο 22χρονος επιθετικός της Μπάρτσα ντεμπουτάρισε το “Ελ Κλάσικο” του Ριάντ. Ερχόταν από μακρά αποθεραπεία και -πολύ ελαφρύτερο- κορωνοϊό. Δε μάγεψε κιόλας, είναι η αλήθεια. Αυτό όμως είναι φυσικό. Παρά τις πολλές παραστάσεις για την ηλικία του, κάποιο διάστημα προσαρμογής είναι απαραίτητο. Το τόνισε και […]

Φεράν Τόρες: Το… όνομα το είχε. Βρίσκει και τη χάρη! Ο 22χρονος επιθετικός της Μπάρτσα ντεμπουτάρισε το “Ελ Κλάσικο” του Ριάντ. Ερχόταν από μακρά αποθεραπεία και -πολύ ελαφρύτερο- κορωνοϊό. Δε μάγεψε κιόλας, είναι η αλήθεια. Αυτό όμως είναι φυσικό. Παρά τις πολλές παραστάσεις για την ηλικία του, κάποιο διάστημα προσαρμογής είναι απαραίτητο.

Το τόνισε και ο ίδιος σε tweet του μετά το παιχνίδι “Τιμή μου που ντεμπουτάρισα με τη Μπάρτσα. Τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά και βελτίωση. Αυτή είναι μόνο η αρχή”, έγραψε.


Ο Τσάβι, δεν ανησυχεί. Πιστεύει στον παίκτη και γι’ αυτό συμφώνησε στα, συνολικά 65.000.000 ευρώ που θα φτάσει να κοστίσει η μεταγραφή του από τη Σίτι. Και έχει πολλούς λόγους να τον πιστεύει. Ο… τελευταίος είναι τα δύο ιστορικά του επώνυμα.

Και (του Φερνάντο) “Τόρες” και “Γκαρσία” -αλλά… καμία σχέση!

Βλέπετε, δε φτάνει που είναι γιός του… Φερνάντο Τόρες. Το πλήρες όνομά του είναι Φεράν Τόρες Γκαρσία! Σα να λέμε γιός ενός ιερού τέρατος της Ατλέτικο, της Λίβερπουλ, της Τσέλσι και της Εθνικής Ισπανίας και με δεύτερο επώνυμο που παραπέμπει στον Λουίς Γκαρσία. Που διέπρεψε με τη Λίβερπουλ -και όχι τόσο με τον Παναθηναϊκό, το 2010-11…

Στη πραγματικότητα τίποτε από τα δύο δε συμβαίνει. Το Τόρες είναι πολύ κοινό επώνυμο στην Ισπανία, όπως και στην Πορτογαλία, άλλωστε. Σημαίνει “Πύργοι” και οι δύο χώρες είναι γεμάτες από τέτοιους. Γεμάτες είναι και από Φερνάντο ως μικρό όνομα και Γκαρσία ως επώνυμο. Ο πατέρας του Φεράν δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Ηλεκτρολόγος ήταν. Και τον έπεισε ο δάσκαλος του μικρού να τον πάει, στα έξι του, στις Ακαδημίες της Βαλένθια.

Από… μικρός στα “βάσανα” -με μάνατζερ από τα 11!

Δεν πρέπει να το μετάνιωσε. Ο Φεράν πρωτοέπαιξε με τη Βαλένθια Β στα 16,5 του. Και δυο μήνες πριν κλείσει τα 18 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.Ο μάνατζέρ του από τα… 11 του χρόνια (!), Έκτορ Περίς είχε τον τρόπο του να το καταφέρει. Κι αυτός δεν ήταν παρά να στέλνει συνεχώς ανθρώπους της Ρεάλ και της Μπάρτσα στο Φόιο, το χωριό του μικρού, να “ψήνουν” τον πατέρα του να αλλάξει ομάδα.

Ούτε η Βαλένθια το μετάνιωσε. Στις 23 Νοεμβρίου του 2019, σε ηλικία 19 ετών και 254 ημερών, ο Φεράν έσπασε ένα ρεκόρ του, Μιγκέλ Τεντίγιο, που κρατούσε 38 χρόνια,. Έγινε ο νεώτερος παίκτης που συμπλήρωσε 50 ματς πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας. Και τον Αύγουστο του 2020 έφερε και 23.000.000 ευρώ στα ταμεία της, με την υπογραφή του στη Σίτι.

Στη Σίτι με καλή πρώτη σεζόν και… αλλαγή θέσης!

Η πρώτη του χρονιά στο Μάντσεστερ “έγραψε” 13 γκολ σε συνολικά 36 συμμετοχές. Έγινε, εκείνη τη σεζόν και ο δεύτερος παίκτης της ομάδας, μετά τον Μπαλοτέλι το 2011 που σκοράρει στα δύο πρώτα του ματς Τσάμπιονς Λιγκ. ‘Ήταν σ’ αυτό το δεύτερό του ματς, απέναντι στη Μαρσέιγ, που έγινε το πιο γόνιμο βήμα στην καριέρα του.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ξεμείνει από φορ σ’ εκείνο το παιχνίδι. Αντί να κατεβάσει τον Τόρες ως δεξί εξτρέμ, που ήταν ως τότε η θέση του, τον έβαλε σε ρόλο ελεύθερου επιθετικού. Αυτό που συνήθως ονομάζουμε “ψευτό-εννιάρι”. Καθιερώθηκε σ’ αυτήν. Του πηγαίνει. Έχει τεχνική, ταχύτητα, κοντρόλ, δημιουργικότητα, καλό τελείωμα και παίζει άνετα και στην πλάγια γραμμή και προς το κέντρο της επίθεσης.

Ταιριάζει “κουτί” στη Μπάρτσα -και “πεθερός” ο Ενρίκε!

Οι τραυματισμοί τον κράτησαν έξω στο μεγαλύτερο μέρος της δευτερης σεζόν του στη Σίτι. Και η μεταγραφή του στη Μπάρτσα ήλθε “κουτί” και για εκείνον, αλλά και για τον… “πεθερό” του, Λουίς Ενρίκε, επίσης μεγάλη δόξα των Καταλανών. Ο Φεράν είναι ζευγάρι με την κόρη του προπονητή της Εθνικής Ισπανίας, Σίρα Μαρτίνεθ, που είναι αθλήτρια της ιππασίας.


Αλλά… δεν παίζει γι’ αυτό το λόγο στην Εθνική. Παίζει επειδή το αξίζει, αφού έχει περάσει απ’ όλες τις Νέων και έχει με την Ανδρών 12 γκολ σε 22 εμφανίσεις! Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο παίκτης με τα δύο θρυλικά επώνυμα έχει όλα τα προσόντα να δώσει νέο νόημα στο “Τόρες”. Και να ταιριάξει απόλυτα με τη νέα Μπάρτσα του Τσάβι.

Το μόνο “αταίριαστο” χαρακτηριστικό του με την ομάδα, άλλωστε είναι η λατρεία του για τον… Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά, δεν πειράζει. Θα του συγχωρεθεί. Αρκεί να του… μοιάσει όσο περνάει ο καιρός.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ