Το «αντίο» του Βάσκου στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Ο Ουνάι Έμερι αποχωρεί από την Ισπανία και τη Βιγιαρεάλ, προκειμένου να επιστρέψει στην Αγγλία και την Premier League.

Ο 50χρονος τεχνικός είναι ο αντικαταστάτης του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα. Ο Ισπανός, πριν από τη μετακόμισή του στο Μπέρμιγχαμ, αποχαιρέτησε το «κίτρινο υποβρύχιο» με δάκρυα στα μάτια.

«Πρέπει να προσπαθήσεις να αφήσεις στην άκρη τα συναισθήματά σου. Πρέπει να είσαι ψυχρός και υπολογιστικός», ανέφερε ο Βάσκος στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από συναισθηματισμούς, στο «αντίο» του στην ισπανική ομάδα.

Όπως πρόσθεσε: «Έχω ωριμότητα και εμπειρία να παίρνω αποφάσεις με σταθερότητα και σεβασμό.

Εδώ μου έδωσαν τις προϋποθέσεις για να είμαι εγώ στην καλύτερη εκδοχή μου. Πρέπει, όμως, να συνεχίσεις να έχεις προκλήσεις.

Στη Βιγιαρεάλ είχα ένα σπίτι. Η Βιγιαρεάλ θα αντέξει, έχει γίνει σωστή δουλειά. Οι οπαδοί της θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Θα έχουν ένα όμορφο γήπεδο, που δεν θα μπορέσω να ζήσω.

Ο αποχαιρετισμός με τους παίκτες είναι ένα διαφορετικό και δύσκολο πλαίσιο. Αυτή η ομάδα είναι πολύ ώριμη και βίωσε πολλές καταστάσεις. Διαθέτει επαγγελματίες, που ξέρουν πώς να προσαρμόζονται.

Είμαι ευχαριστημένος με το πώς ανταποκρίθηκαν και τη χημεία που δημιουργήθηκε στην ομάδα. Ένας προπονητής θα έρθει με διαφορετικό μήνυμα, αλλά οι παίκτες θα αποδώσουν, το καταλαβαίνουν διότι είναι επαγγελματίες»

Δίπλα του είχε τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ρόιγκ, καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ρόιγκ Νεγκερόλες.

Ρωτήθηκε για τον νέο σταθμό στην καριέρα του, αλλά απέφυγε να απαντήσει: «Θέλω απλώς να μιλήσω για τη Βιγιαρεάλ. Από αύριο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και θα μιλήσω για αυτό.

Είναι μια επαγγελματική και προσωπική απόφαση. Θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω αυτή την επιλογή.

Μια διαφορετική πρόκληση, αλλά επαγγελματικά πολύ καλή. Ευχαριστώ ολόκληρη τη Βιγιαρεάλ για τις στιγμές που ζήσαμε».

«Είχαμε μια σχέση με σεβασμό και επαγγελματισμό και από τις δύο πλευρές. Μας οδήγησε στην κατάκτηση του UEFA Europa League», αρκέστηκε να τονίσει ο ισχυρός άνδρας της Βιγιαρεάλ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ