To παιχνίδι με την Αλμερία θα είναι το τελευταίο στην καριέρα του.

Ο Ζεράρ Πικέ, αν και μεσούσης της σεζόν, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όπως ανακοίνωσε, η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αλμερία θα είναι η τελευταία της καριέρας του.

Ο 35άχρονος αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» από το 2008, γνωστοποίησε πως σταματάει το ποδόσφαιρο.

Το σαββατιάτικο (05/11, 22.00) ματς στο «Καμπ Νου» θα είναι το τελευταίο του, αφού προχωράει στη λύση του συμβολαίου του με τους Καταλανούς, έπειτα από δική του απόφαση.

Συνολικά, με το ισπανικό συγκρότημα κατέκτησε 24 τίτλους: Οκτώ πρωταθλήματα Ισπανίας, εφτά Κύπελλα Ισπανίας, τρία UEFA Champions League, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Αναλυτικά, το μήνυμά του: «Κούλερς, είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλούν για εμένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για εμένα.

Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσα το ποδόσφαιρο.

Από πολύ μικρή ηλικία δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί.

Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ εάν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα.

Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου.

Ότι θα έπαιζε δίπλα στους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, ότι θα γινόταν ένας από τους αρχηγούς, ότι θα έκανε φίλους για μια ζωή.

Πέρασαν 25 χρόνια από τότε που ήρθα στην Μπαρτσελόνα. Έφυγα και γύρισα. Το ποδόσφαιρο μού έδωσε τα πάντα, η Μπαρτσελόνα μού έδωσε τα πάντα, εσείς οι οπαδοί μού δώσατε τα πάντα.

Τώρα, που τα όνειρα αυτού του μικρού παιδιού έχουν γίνει πραγματικότητα, θέλω να σας πω ότι αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το ταξίδι.

Πάντα έλεγα ότι δεν θα υπάρξει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα κι έτσι θα γίνει. Το παιχνίδι του Σαββάτου (05/11) θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νου.

Θα γίνω ένας απλός οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα, θα μεταφέρω την αγάπη για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου, όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα.

Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα, θα γυρίσω. Θα σας δω στο Καμπ Νου. Ζήτω η Μπαρτσελόνα, πάντα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για La Liga

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μπαρτσελόνα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ