Η Human Sperm Bank της Σανγκάης καλεί φοιτητές να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου σπέρματος. Στο πλαίσιο να προωθήσει θέματα αναπαραγωγικής υγείας και να επιστρατεύσει δωρητές. Οι οποίοι θα αμειφτούν με 1.000 δολάρια για τον ανεφοδιασμό της.

Ακόμη, ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να υπενθυμίσει στους φοιτητές την ανάγκη να φροντίζουν την αναπαραγωγική υγεία τους από νεαρή ηλικία.

Οι συμμετέχοντες που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα έχουν δηλαδή μεταξύ άλλων συγκέντρωση σπερματοζωαρίων μεγαλύτερη από 60.000.000 ανά mlt σπέρματος, θα κληθούν να γίνουν δότες.

Ο καλοκαιρινός διαγωνισμός θα αναδείξει νικητές όσους έχουν περισσότερα και καλύτερης κινητικότητας σπερματοζωάρια, ωστόσο τα ονόματά τους δεν θα ανακοινωθούν δημόσια.

Σύμφωνα με κινεζικά δημοσιεύματα, οι κινεζικές τράπεζες σπέρματος παρατηρούν μείωση της ποιότητας του σπέρματος τα τελευταία χρόνια. Την ώρα που η ζήτηση για θεραπείες γονιμότητας αυξάνεται.

Για τον λόγο αυτό κάποιες τράπεζες προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις δωρεές, αμείβοντας καλύτερα τους εθελοντές ή κάνοντας καμπάνιες για να σπάσουν το ταμπού που συνοδεύει τις επισκέψεις σε τράπεζες σπέρματος.