Η αποχώρηση του Λουις Σουάρες από την Μπαρτσελόνα φαίνεται να είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με το Καταλανικό μέσο RAC1, ο σύλλογος και ο παίκτης έχουν συμφωνήσει για τη λήξη του συμβολαίου του, που κανονικά έληγε το καλοκαίρι του 2021.

Μετά την άφιξη του Κούμαν ο Σουάρες ήταν “persona non grata¨ στο Καμπ Νου. Ο Ουρουγουάης έκανε προπονήσεις ξεχωριστά από τους συμπαίκτες του και δεν ήταν στην αποστολή της ομάδας για τους αγώνες του τουρνουά Gimnàstic de Tarragona, με Χιρόνα και Έλτσε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Και τα δύο μέρη είχαν διαφωνήσει σχετικά με τη λήξη της σύμβασης, και ειδικά για το θέμα της αποζημίωσης του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σουάρες ήθελε να λάβει το πλήρες ποσό για το τελευταίο έτος της σύμβασής του.

Ωστόσο, έχει πλέον επιτευχθεί συμφωνία με την διοίκηση του συλλόγου, αναφέρει το RAC1. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή  θα τερματιστεί άμεσα, λογικά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα. Ο Σουάρες θα μπορεί να εγκαταλείψει τη Βαρκελώνη μετά από έξι χρόνια με ελε΄θυερη μεταγραφή. Φαίνεται ότι και ο καλός φίλος του Μέσι έχει υποχωρήσει από τις αρχικές απαιτήσεις του και θα λάβει επτά εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση εξόδου». Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μπορούσε να γίνει ο νέος εργοδότης του.

Luis Suarez is now in Barcelona ready for the new season

Στα δημοσιεύματα, αλλά και στην πιάτσα της Ισπανίας αναφέρεται ότι ο Σουάρες είχε ήδη συνάψει προσωπική συμφωνία με τους Rojiblancos. Ο επιθετικός είχε προηγουμένως επαφές με την παλιά αγάπη Άξιαξ, αλλά και τη Γιουβέντους: Η ομάδα από το Άμστερνταμ δεν μπορεί να δώσει το συμβόλαιο που ζητάει, ωστόσο, και η Γιουβέντους έχει εγκαταλείψει την μεταγραφή του, επειδή η απόκτηση ιταλικής ιθαγένειας θα απαιτούσε πολύ χρόνο.

Ελεύθερος και ωραίος ο Σουάρες, και ο δρόμος για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έχει ανοίξει. Αλλά χωρίς τον καλύτερο του φίλο, πλέον!