Ο Στέφανο Ντομενικάλι του ζήτησε να επιστρέψει κι αυτός δέχθηκε την πρότασή του.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε, στα 72 του πλέον, επέστρεψε στη Formula 1 έπειτα από πρόταση που του έγινε, και την αποδέχθηκε, από τον Στέφανο Ντομενικάλι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής ης F1 του ζήτησε να αναλάβει ρόλο στο εμπορικό κομμάτι κι εκείνος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

O πρώην διευθυντής των Benetton και Renault είχε αποκλειστεί διά βίου το 2009, μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου πως σε συνεργασία με τον Νέλσον Πικέ Τζούνιορ έστησαν το γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2008.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα η απόφαση ανατράπηκε και, τώρα, επέστρεψε και επίσημα.

Όπως ο ίδιος παραδέχθηκε: «Ποτέ δεν σταμάτησα να έχω επαφές με τον Μπέρνι Έκλεστον. Ούτε με τον Στέφανο Ντομενικάλι. Είμαι στενός του φίλος και επέστρεψα χάρη σε αυτόν.

Η Formula 1 χάρη στη Liberty Media έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια προς το καλύτερο. Οι αγώνες είναι πιο συναρπαστικοί χάρη στις αλλαγές των μονοθεσίων.

Όμως, το περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό. Η εμπειρία για τους χορηγούς και τους διακεκριμένους καλεσμένους είναι ήδη πολύ καλή, αλλά θέλω να ανεβάσω το επίπεδο με την εμπειρία μου».

Ο Ιταλός, μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1, ασχολήθηκε με το χώρο της εστίασης. «Έχω 1.300 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο», εξήγησε.

Στη συνέχεια, όμως, πρόσθεσε: «Ο Στέφανο Ντομενικάλι μου ζήτησε εάν θα μπορούσα να φέρω όλες μου τις επαφές και την εμπειρία μου από τον επιχειρηματικό κόσμο στη νέα Formula 1.

Δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο. Μπορώ να τα φέρω όλα, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για διαπραγματεύσεις με νέες πίστες, χορηγούς, ειδικές υπηρεσίες σε καλεσμένους.

Έχω τοποθετήσει διευθυντές σε όλες μου τις επιχειρήσεις και δεν επιθυμώ να κάνω όλη τη δουλειά μόνος μου πλέον. Το έκανα για πολύ καιρό.

Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που έχω επιστρέψει στη Formula 1, νιώθω σαν το σπίτι μου».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ