Η Χεντ Ζάζα λατρεύει να παίζει πινγκ-πονγκ. Και από χθες λατρεύει να γράφει ιστορία!

Η σκληρή δουλειά της την έφερε μέχρι το Τόκιο. Και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα παιδί στον κόσμο των μεγάλων. Μόνο που η Ζάζα δεν φοβάται να πρωταγωνιστήσει.

Στον προκριματικό του τουρνουά, αντιμετώπισε την 39χρονη, πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιου Τζια.

Θα μπορούσε να είναι και η μητέρα της. Η γεννημένη στο Πεκίνο, αλλά με τη σημαία της Αυστρίας στους ώμους της, έχει μία κόρη 10 ετών.

Όταν το πρωί, πριν τον αγώνα, η Τζία ενημέρωνε την κόρη της πως πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα παιδί, δύο χρόνια μεγαλύτερή της, εκείνη την… προειδοποίησε: «Τότε καλύτερα να μην χάσεις».

Έτσι και έγινε. Η πρώτη συμμετοχή της Ζάζα, η οποία ξεκίνησε το πινγκ-πονγκ πριν από 7 χρόνια, στον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχτηκε σύντομη. Μα τόσο πλούσια σε συναισθήματα για τη 12χρονη από τη Συρία.

Σημαιοφόρος Ζάζα!

Μόλις την Παρασκευή, η Ζάζα είχε στα χέρια της τη σημαία της χώρας της. Και 24 ώρες αργότερα ζούσε το (σύντομο) όνειρό της. Συνάμα έγινε η νεότερη αθλήτρια που συμμετέχει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου, μόλις έξι μήνες μεγαλύτερη από την Σκάι Μπράουν, η οποία θα αγωνιστεί στο skateboard!

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 4-0 σετ υπέρ της Αυστριακής, αν και η Ζάζα φρόντισε να κάνει δύσκολο κάθε κερδισμένο σετ για την αντίπαλό της. Το φινάλε είχε και… έπαθλο, μία selfie με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και μία ζεστή αγκαλιάς παρηγοριάς. Και δύναμης.