Καλλιτέχνης από τις λίγες και με τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, η Βανέσα δεν έχει πλέον "ολυμπιακά" όνειρα στα 44 της. Δεν υπάρχει και λόγος. Το όνειρό της το έκανε πραγματικότητα, έστω και μ' ένα... φάλτσο.

Το Ολυμπιακό… φάλτσο της Βανέσα Μέι! Στις 27 Οκτωβρίου του 1978, ημερομηνία γέννησης και του θρυλικού βιολιστή Νικολό Παγκανίνι, το 1782,, έρχεται στη ζωή η κόρη του Βοραπόνγκ Βάνακορν και της Πάμελα Σοέι Λουάνγκ Ταν. Ο Βάνακορν είναι από την Ταϊλάνδη, αλλά η Ταν είναι από τη Σιγκαπούρη και εκεί φέρνουν στη ζωή τη μικρή.

Για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί το ζευγάρι χωρίζει σχεδόν αμέσως και η Βανέσα Βάνακορν βρίσκεται από τα 4 της στο Λονδίνο. Η μητέρα της παντρεύεται τον Άγγλο δικηγόρο Γκράχαμ Νίκολσον.  Το παιδί είναι μουσική ιδιοφυία. Ξεκινάει πιάνο, με καθηγήτρια τη μητέρα της, αλλά το το βιολί, που αρχίζει να μαθαίνει στα 5 της, είναι το φυσικό της ταλέντο.

Όχι ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά μεγάλη αγάπη, αρχίζει να έχει το μικρό κορίτσι και στο σκι στο χιόνι. Η μουσική της καριέρα είναι, από τότε, λίγο πολύ γνωστή. Στα 8 της σπουδάζει για μια περίοδο με τον διάσημο καθηγητή Λιν Γιάο Τσι, στο Πεκίνο και στη συνέχεια επιστρέφει στο Λονδινο και στο Royal College of Music.

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες από τα 13 της!

Στα 13 της γίνεται η νεώτερη ερμηνεύτρια στην ιστορία που ηχογραφεί συγχρόνως τα κοντσέρτα για βιολί και του Μπετόβεν και του Τσαϊκόφσκι. Mπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Και στα 17 της, το 1995 ηχογραφεί το πρώτο της ποπ-κλασσικό άλμπουμ, The Violin Player που την κάνει πασίγνωστη. Ως τα 28 της έχει καταφέρει να είναι η πλουσιότερη καλλιτέχνιδα κάτω των 30 στην Αγγλία με περιουσία πάνω από 35.000.000 ευρώ.

Έχει, εν τω μεταξύ πάρει και μια γεύση από πρώτο χέρι από Ολυμπιακό “κλίμα”. Ερμηνεύει το presto από το “Καλοκαίρι” των 4 Εποχών του Βιβάλντι στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σολτ Λέικ,  των ΗΠΑ, το 2002.

Αν από τότε ήταν που της μπήκε η ιδέα να αγωνιστεί ως σκιέρ και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κανείς δεν το ξέρει. Πάντως, αφού πρακτικά από το 2004 και μετά απολαμβάνει το χρήμα και τη δόξα της το 2009 αρχίζει και παίρνει στα πολύ σοβαρά αυτό το όνειρο που είχε από τα 14 της, όπως είπε αργότερα.

Το σαλέ στην Ελβετία και το τουρνουά πρόκρισης στο Κράβετς

Αγοράζει ένα σαλέ στο αλπικό θέρετρο Ζερμάτ της Ελβετίας και ξεκινάει ατέλειωτες ώρες προπόνησης. Και αποφασίζει να εκπροσωπήσει την Ταϊλάνδη -διότι την Αγγλία ήταν αδύνατον- στους Χειμερινούς Αγώνες του 2014, στο Σότσι της Ρωσίας. Κι εδώ η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον…

Βάσει των Κανονισμών, η Ταϊλάνδη δικαιούται να στείλει δύο αθλητές στους Αγώνες. Πρέπει όμως να έχουν συνολική βαθμολογία κάτω από 140 αλλά και να έχουν πάρει μέρος σε τουλάχιστον πέντε διεθνείς αγώνες γιγαντιαίου σλάλομ.

Η Βανέσα -που στους αγώνες θα συμμετέχει ως Βάνακορν- τα πετυχαίνει όλα αυτά, πρακτικώς μέσα σε… 2 ημέρες, ακριβώς πριν κλείσει η περίοδος των προκριματικών. O άθλος λαμβάνει χώρα σε τουρνουά που διοργανώνει ο αλπικός σύλλογος  Τριγκλάβ, στο Κράβετς της Σλοβενίας. Η συμμετοχή της παίρνει έγκριση και πράγματι, η Μέι-Βάνακορν, στα 35 της πηγαίνει στο Σότσι. Τερματίζει 67η μεταξύ 90 σκιέρ, απ΄τους οποίους 23 εγκατέλειψαν.

Ο τραγέλαφος της Σλοβενίας και το CAS…

Λίγο καιρό μετά, όμως, οι αποκαλύψεις για το τι έγινε στο τουρνουά πρόκρισης στη Σλοβενία είναι ένας τραγέλαφος. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τουρνουά έγινε, πρακτικώς, για ένα λόγο. Για να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μέι, και δύο ακόμη αθλήτριες, από το Σαν Μαρίνο και τη Λιθουανία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία αμφισβήτησε ακόμη και το αν έγινε καν το τουρνουά, εξαιτίας των ακατάλληλων καιρικών συνθηκώς εκείνες τις ημέρες. Αλλά ακόμη κι αν έγινε, στα αποτελέσματα υπήρχαν αμέτρητες παρατυπίες. Μεταξύ (αρκετών) άλλων, αναγράφουν βαθμολογίες σ’ αυτά και τουλάχιστον τριών αθλητών που ήταν εκτός Σλοβενίας τις ημέρες των αγώνων!

Μετά απ’ όλα αυτά, η Ομοσπονδία αποφασίζει ότι οι συμμετοχές της Μέι, της Φεντερίκα Σέλβα και της Ιέβα Γιανουσκεβιτσιούτε στο Σότσι δεν ήταν έγκυρες. Η ποινή για την ίδια είναι 4ετής αποκλεισμός. Η Μέι προσφεύγει στο CAS. Και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο βρίσκει μια σολωμόντεια λύση για να αποτρέψει τη… Storm.

Η συγγνώμη, η ΔΟΕ και το “ολυμπιακό” status

Απορρίπει την έφεσή της ως προς την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, αλλά αίρει τον 4η αποκλεισμό. Το σκεπτικό είναι ότι “δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η ίδια η Μέι έχει ευθύνη για οποιαδήποτε αλλοίωσή τους”. Βάσει της απόφασης, η Ομοσπονδία εκδίδει δημόσια συγγνώμη και αποζημιώνει και οικονομικά τη Μέι για την υπόθεση του Κράβετς.

Δυό χρόνια μετά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικυρώνει και την κανονική συμμετοχή της  στους Αγώνες. Και άρα, η Βανέσα Βάνακορν-Μέι, μπορεί να δηλώνει κανονικά ολυμπιακή αθλήτρια. Μάλιστα, προσπάθησε να προκριθεί και για τους αγώνες του 2018, αλλά ένας τραυματισμός στον ώμο την ανάγκασε να αποσυρθεί από το εγχείρημα… Τη μεγάλη της αγάπη, μετά τη μουσική..

Καλλιτέχνης από τις λίγες και με τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, η Βανέσα δεν έχει πλέον “ολυμπιακά” όνειρα στα 44 της. Δεν υπάρχει και λόγος. Το όνειρό της το έκανε πραγματικότητα, έστω και μ’ ένα… φάλτσο. Φάλτσο που, νομικώς, ήταν… “βουβό”. Αλλά στην πράξη… αρκετοί το άκουσαν και το ακούν “κάπως” μέχρι σήμερα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Showbiz

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χειμερινά Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик