Μετά από 13 χρόνια κυριαρχίας της Γκλάσκοου Σιτι, οι Ρέιντζερς πήραν τη σκωτσέζικη Γυναικεία Πρέμιερ Λιγκ. Μια αλλαγή φρουράς στην κορυφή που συμπίπτει με πολλές ακόμη καινοτομίες από τη νέα σεζόν, προκειμένου να γνωρίσει κι άλλη ανάπτυξη το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα.

Σκωτία: Καμία… τσιγκουνιά για το γυναικείο ποδόσφαιρο! Να πούμε κάτι εξ αρχής: Ο μύθος ότι οι Σκωτσέζοι είναι τσιγκούνηδες είναι τόσο αληθινός όσο και ότι οι Πόντιοι δεν είναι ιδιατέρως έξυπνοι. Οι Σκωτσέζοι είναι γενναιόδωροι και ανοιχτόκαρδοι, απλώς δεν τους χωνεύουν οι Άγγλοι και βγάζουν ανέκδοτα εις βάρος τους. Ο τίτλος, λοιπόν, είναι παραπλανητικός. Κατά… το ήμισυ. Επειδή παίζει με την “τσιγκουνιά”.

Ως προς το γεγονός αυτό καθαυτό, ωστόσο, είναι απόλυτα αληθινός. Το γυναικείο ποδόσφαιρο, παίρνει πλέον άλλη αίγλη και δυναμική στη Σκωτία. (Όπως συμβαίνει και παντού στον προηγμένο ποδοσφαιρικά κόσμο, τίποτε…  ελληνικά ονόματα μην πούμε και υπολήψεις μη θίξουμε…) Και βέβαια αυτό δε συμβαίνει επειδή η γυναικεία ομάδα των Ρέιντζερς έσπασε -επιτέλους- το μονοπώλιο και πήρε τον τίτλο από τη Γκλάσκοου Σίτι.

Υπό τη Σκοτσέζικη Ομοσπονδία πλέον και η SWPL

Αυτό ήταν ίσως σημαδιακό. Αλλά δεν είναι η μόνη αλλαγή. Η Σκωτσέζικη Γυναικεία Πρέμιερ Λιγκ (SWPL) αλλάζει φορμάτ. Γίνεται πιο ανταγωνιστική, μεγαλύτερη σε μέγεθος και, το κυριότερο, μπαίνει υπό τη σκέπη της Σκοτικής Ομοσπονδίας -ως τώρα υπεύθυνη γι’ αυτό ήταν η Scottish Women’s Football. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει άλλες δυνατότητες και ευκαιρίες για ανάδειξη, προώθηση και προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρο στη χώρα.


Στο νέο φορμάτ, το πρωτάθλημα θα έχει 20 ομάδες σε δύο κατηγορίες. Οι 12 στην πρώτη και οι 8 στη δεύτερη.
Στην 1η θα βρεθούν οι Αμπερντίν, Σέλτικ, Νταντί Γιουνάιτεντ, Γκλάσκοου Σίτι, Γκλάσκοου Γουίμεν, Χάμιλτον, Χαρτς, Χιμπέρνιαν, Μάδεργουελ, Πάρτικ Θιστλ, Ρέιντζερς και Σπάρτανς.
Και στη 2η οι Μπόρομιρ Θιστλ, Ιστ Φάιφ, Γκάρτκεϊρν, Κιλμάρνοκ, Μόντροουζ, Κουίνς Παρκ, Σεντ Τζόνστον και Στέρλινγκ Γιουνιβέρσιτι.

Την πιο κατάλληλη στιγμή η αλλαγή φρουράς στην κορυφή

Αυτός ο τίτλος που για πρώτη φορά κατέκτησαν οι Ρέιντζερς στις αρχές του περασμένου Μαΐου, ήταν, λοιπόν και ο τελευταίος για πρωτάθλημα 10 ομάδων. Το πήραν αήττητες και μάλλον στην… πιο κατάλληλη στιγμή. Με τα σχέδια για ανάπτυξη και αλλαγή επιπέδου του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα να είναι αποφασισμένα εδώ και καιρό, μια… αλλαγή φρουράς στην κορυφή ήταν ό,τι πιο ταιριαστό.


Οι Γκλάσκοου Σίτι είχαν κάνει την υπόθεση τίτλος δική τους τα τελευταία… 13 σερί χρόνια. Και μια τέτοια “μονοτονία”, σίγουρα δε βοηθάει όταν το πλάνο προβλέπει ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, με υψηλότερο βαθμό ανταγωνισμού και, φυσικά, πολύ μεγαλύτερη προβολή. Αργά αλλά σταθερά το γυναικείο ποδόσφαιρο γνωρίζει παντού άνθιση. Και, φυσικά, οι Σκωτσέζοι δε θα μπορούσαν να μείνουν πίσω…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα