Η κολυμβήτρια από τη Δράμα που έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ κι έβαλε πλώρη για το Παγκόσμιο της Φουκουόκα.

Η Μαρίλεια Δρασίδου αποτελεί μία από τις καλύτερες αθλήτριες που διαθέτει η χώρα μας στην κολύμβηση.

Πρόσφατα, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ πρόσθιο στη διάρκεια των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων Όπεν, που έγιναν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στην Αλεξανδρούπολη.

Η πρωταθλήτρια του Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου επικράτησε με επίδοση 30.85, και κατέρριψε τη δική της με 30.88 που είχε σημειώσει πριν σχεδόν ένα χρόνο (25/02/22) στους αντίστοιχους αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, «έπιασε» και το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τη Φουκουόκα, που είναι 31.02.

«Με την επίτευξη του ορίου τέθηκε ο στόχος για το Παγκόσμιο. Θα ήθελα να κάνω μια καλή εμφάνιση στο “Ακρόπολις” και μετά να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση στη Φουκουόκα», ανέφερε η ίδια στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Κάνοντας τον απολογισμό του χειμερινού κύκλου, πρόσθεσε: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ συγκρατημένα και φειδωλά.

Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη με μεγάλες και απανωτές διοργανώσεις, στο τέλος του χειμερινού κύκλου τραυματίστηκα οπότε όλο αυτό έφερε μια έξτρα επιβάρυνση και σωματική και ψυχολογική στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμα που είχα να ανταποκριθώ.

Συνεπώς δεν θα μπορούσα φέτος να ξεκινήσω κάπως αλλιώς. Φάνηκε μετά και το χειμερινό ότι η προετοιμασία μου βγήκε σωστά.

Αποφύγαμε έντονους πόνους και προβλήματα και κατάφερα να κάνω τρία ατομικά ρεκόρ και να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο της Φουκουόκα.

Ψυχολογικά ήταν ένα έντονο διάστημα καθώς δεν ήμουν σίγουρη ότι θα επανέλθω αγωνιστικά. Παρ’ όλα αυτά συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη και ευγνώμων.

Οφείλω ένα ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιώργο Μωραΐτη, τη Χρύσα Χρονοπούλου (φυσιοθεραπεύτρια) και την Έφη Βούλγαρη (φυσιοθεραπεύτρια εθνικής ομάδας) που με παρακολουθούν και φροντίζουν κάθε φορά σε ό,τι χρειαστεί».

Η Μαρία-Θάλεια (το όνομα της γιαγιάς της) μεγάλωσε στη Δράμα και κολυμπούσε μέχρι τα 18 στον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας.

Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό ο οποίος ασχολήθηκε με το μπάσκετ όπως και ο μπαμπάς της, που είναι γυμναστής, αλλά αυτό -όπως λέει η ίδια -δεν έπαιξε ρόλο στη μετέπειτα πορεία τη.

Απλώς: «Όπως όλες οι οικογένειες ψάχνουν δραστηριότητες για την απασχόληση των παιδιών, την διαμόρφωση του χαρακτήρα και την κοινωνικοποίηση, έτσι και εμένα με έστειλαν στην κολύμβηση.

Πέρασα και από μπαλέτο και άλλα είδη χορών αλλά για κάποιο λόγο συνέχισα στην κολύμβηση.

Αν και ο χορός είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθώ παραπάνω.

Ειδικά μετά τις πρώτες μου συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις άρχισα να γνωρίζω άλλους αθλητές και να ασχολούμαι περισσότερο, να τους παρατηρώ.

Δεν είχα ποτέ κάποιον συγκεκριμένο πάντως ως πρότυπο. Υπάρχουν πολλοί που θαυμάζω αλλά αυτό που με κερδίζει είναι ο τρόπος που κινείται, οι δηλώσεις που θα κάνει, πόσο ταπεινός φαίνεται, ο τρόπος που θα πανηγυρίσει μια νίκη, που θα δώσει το χέρι σε έναν συναθλητή του.

Θέλω οι αθλητές να αποτελούν παράδειγμα για τους μικρότερους να προάγουν το σεβασμό. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ πολύ την Αυστραλή Κέιτ Κάμπελ».

Πρωταθλήτρια Ελλάδας από το 2016 σε πρόσθιο, πεταλούδα αλλά και ελεύθερο, με συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις: το 2022 έλαβε μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ενώ ήταν 4η στα 50μ πρόσθιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν (Αλγερία).

Το 2021 κατέλαβε την 7η θέση με την ομάδα 4Χ50μ mixed μικτή ομαδική, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών 25άρας στο Αμπού Ντάμπι.

«Σίγουρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μεγάλο όνειρο και θα ήθελα να βρεθώ εκεί», επεσήμανε.

Ωστόσο, όπως εξήγησε: «Θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρω ατομική πρόκριση ως και αδύνατο. Οπότε θα ρίξω το βάρος στις σκυταλοδρομίες.

Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε φορά και να φτάσω σε επίπεδο να βοηθήσω την εθνική ομάδα όπου χρειαστεί».

Χόμπι δεν έχει τα τελευταία χρόνια. Καταλήγοντας, τόνισε: «Λόγω φόρτου προπονήσεων. Τα απογεύματα δουλεύω κιόλας, οπότε δεν μένει χρόνος για κάτι άλλο.

Σίγουρα, όμως, μελλοντικά θα γυρίσω στο χορό. Μου αρέσει και με χαλαρώνει πολύ να μαγειρεύω και να ζωγραφίζω. Οπότε θα τα βάλω και αυτά στη λίστα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι