Η Λορένα Τόρες είναι μία γυναίκα σε μία αντρική ομάδα. Είναι όμως μια παντοδύναμη γυναίκα που κρύβεται πίσω απο την επιτυχία της Εθνικής Ισπανίας. 

Η Λορένα Τόρες είναι μία γυναίκα σε μία αντρική ομάδα. Είναι όμως μια παντοδύναμη γυναίκα που κρύβεται πίσω απο την επιτυχία της Εθνικής Ισπανίας. 

Μια παρουσία στο Eurobasket με αρκετό ενδιαφέρον.

Δουλειά της είναι να μετράει και να σημειώνει κάθε προσπάθεια των παικτών στην προπόνηση, ενημερώνοντας για κάθε καλαθοσφαιριστή ξεχωριστά, το πως τα πήγε, πόση ένταση είχε στην προπόνηση του κλπ.

Με θητεία στο ΝΒΑ και στους Σαν Αντόνιο Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς και στους Φιλαντέλφια 76ερς η αποστολή της στο Eurobasket έκρυβε εμπιστοσύνη και σιγουριά για εκείνη.

«Οι παίκτες είναι υπέροχοι, συνήθως είναι πολύ καλοί και σέβονται τι λέμε. Προφανώς δεν είναι πάντα εύκολο, δεν λέω ότι είναι εύκολο, όμως οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Αυτό που είναι δύσκολο είναι όταν ο κόσμος αναρωτιέται “τι κάνει μία γυναίκα εδώ;”, “θα είναι αρκετά καλή;”. Υπάρχει αρκετός θόρυοβος τριγύρω από μία γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε ανδρική ομάδα, αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Όμως με τον χρόνο και με το να είμαι επαγγελματίας, αποδεικνύω πως ο κόσμος έχει λάθος», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο είναι να δουλεύει σε μία ανδρική ομάδα.

Όσο για τα κίνητρα της; «Στην αρχή όταν ήμουν νεότερη, προφανώς με “πλήγωνε”, όμως τώρα είμαι πνευματικά δυνατότερη. Κάνω τη δουλειά μου, πάντα σκέφτομαι “προχώρα μπροστά, κάνε τη δουλειά σου και αυτό λέω και στους παίκτες, οταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάνεις τη δουλειά σου, συνεχίζεις να δείχνεις σε όλους πως είναι λάθος.

Η βασική μου δουλειά σε αυτή την ομάδα είναι η χρήση της τεχνολογίας για την καταγραφή τι κάνουν (σ.σ.: οι παίκτες) κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Η βασική μου δουλειά είναι στην προετοιμασία, τους βάζουμε ένα τσιπάλι και βλέπουμε τι κάνουν. Πόσο πολύ προσπαθούν ή τρέχουν. Με αυτές τις πληροφορίες μπορώ να πω στους προπονητές ότι π.χ. “αυτός ο παίκτης έκανε πολλά ή δεν κάναμε αρκετά, πρέπει να τους πιέσουμε ή να τους ξεκουράσουμε», είπε.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ