Μια παίκτρια-φαινόμενο, η 17χρονη ακόμη Κολομβιανή κάνει πράγματα και θαύματα με τη Ντεπορτίβο Κάλι και την Εθνική ομάδα της χώρας της. Η Μπαρτσελόνα την έχει σχεδόν κλείσει ήδη και σύντομα θα τη δούμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών...

Λίντα Καϊσέδο: Κράμα… Χάμες Ροντρίγκεζ και Νεϊμάρ! Στις 25 του ερχόμενου Φεβρουαρίου, το κορίτσι-φαινόμενο του Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα κλείσει τα 18 της χρόνια. Κι όμως, είναι ήδη το πιο “καυτό” όνομα στο παιχνίδι σε όλο τον κόσμο. Ποδοσφαιρικό δημιούργημα της Αμέρικα Κάλι, η Καϊσέδο παίζει μπάλα από τα 14 της. Και… τι μπάλα!

Η Καϊσέδο είναι η παίκτρια που έχει δώσει μόνη της μια τεράστια ώθηση στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική, όπου το παιχνίδι είναι ακόμη κυρίως αντρική υπόθεση. Κι αυτό επειδή η Λίντα μπήκε σα σίφουνας στο γήπεδο από έφηβη ακόμη! Έγινε άμεσα επαγγελματίας και βασική με τη Αμέρικα Κάλι και, στα 14 της, έκλεισε τη σεζόν ως πρώτη σκόρερ της ομάδας και πήρε μαζί της το πρωτάθλημα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Caicedo (@linda__caicedo11)

Παίκτρια του τουρνουά στο Κόπα Αμέρικα Γυναικών

Το ξεχωριστό ταλέντο της έκαναν το 2021 τη Ντεπορτίβο Κάλι να την κάνει δική της! Και με τη Ντεπορτίβο η Καϊσέδο πήρε πρωτάθλημα, αλλά, φυσικά, έγινε και μέλος της Εθνική Κολομβίας Γυναικών. Έχει ως τώρα 17 εμφανίσεις και 8 γκολ με το εθνόσημο. Στο εφετινό Κόπα Αμέρικα Γυναικών, τον περασμένο Ιούλιο, κυρίως εξαιτίας της, η Κολομβία έφτασε στον τελικό (δικό της το γκολ στον ημιτελικό κατά της Αργεντινής).

Παρότι έχασε το τρόπαιο με 1-0 από τη Βραζιλία, η Εθνική της ομάδα πήρε απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ του 2023 και η Καϊσέδο έγινε πλέον αντικείμενο λατρείας. Και, την ψήφισαν, φυσικά και Παίκτρια του Τουρνουά.

Τα εγκώμια του Ασπρίγια και οι κινήσεις της Μπαρτσελόνα

Φυσικά, επειδή είναι δεινή σκόρερ, οι συγκρίσεις με τον Χάμες Ροντρίγκες ήταν αναπόφευκτο να έλθουν νωρίς στην καριέρα της. Συγχρόνως, όμως, η Καϊσέδο μοιάζει πολύ στο παιχνίδι της και με τον Νεϊμάρ και αυτό είναι, τελικά, το παρατσούκλι που της έχει “κολλήσει”. Με εξαιρετική τεχνική και μεγάλη άνεση στο μία-με-μία, η Λίντα παίζει εύκολα και στα πλάγια της επίθεσης, κάτι που δίνει πολλές φορές λύσεις στην ομάδα. Πριν από λίγες μέρες η Καϊσέδο είχε την τιμή να ακούσει και τα καλύτερα λόγια από έναν άλλο θρύλο της Κολομβίας, τον Φαουστίνο Ασπρίγια.


“Είναι εντυπωσιακή“, είπε ο Ασπρίγια, “Αν και τόσο νέα, στο χορτάρι μοιάζει με πολύ έμπειρη παίκτρια ήδη. Είναι μεγάλη χαρά για τη χώρα μας να έχει τέτοια παίκτρια. Μοιάζει μ’ εμένα και στό ότι δε φοβάται κάνει μια ντρίπλα μέσα στην περιοχή. Η Λίντα έχει και αυτήν την ποιότητα, όπως και την τεχνική”. Φυσικά, ο Ασπρίγια δεν είναι ο μόνος που έχει δει τις πολλές αρετές της Καϊσέδο.

Οι πληροφορίες ότι η Μπαρτσελόνα έχει βάλει στο στόχαστρό της την Καϊσέδο κυκλοφορούν εδώ και καιρό και όλα δείχνουν ότι η, 17χρονη ακόμη παίκτρια θα γίνει μέλος των “μπλαουγκράνα” μόλις ενηλικιωθεί, σε λίγους μήνες. Κι έτσι, θα την απολαύσουμε και στα γήπεδα του γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ