Ποια είναι η 17χρονη σπρίντερ που κατέρριψε στο ΣΕΦ ρεκόρ που κρατούσε από το 1989.

Η Βεατρίκη Ντούγκου, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 16 ημερών, κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1989, αποτελώντας την έκπληξη της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ.

Η ατμόσφαιρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν κάτι παραπάνω από έντονη και ζεστή.

Η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στον αγωνιστικό χώρο είχε προκαλέσει ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην εγκατάσταση για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Λίγο αφότου ο κορυφαίος άλτης του κόσμου ολοκλήρωσε την παρουσία του στο μήκος, διεξήχθησαν τα 200μ. των Γυναικών. Η Βεατρίκη Ντούγκου αφού τερμάτισε και αντιλήφθηκε το χρόνο που σημείωσε δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα χαράς που γέμισαν τα μάτια της.

Η αθλήτρια είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ (25.01) στα 200 μ. Γυναικών Κ18, βελτιώνοντας την επίδοση που πέτυχε το 1989 η σπουδαία Μαρίνα Βαρσαμίδου.

Ακόμη κι αν ο προπονητής της Λάζαρος Τοσίδης της είχε πει πολλές φορές ότι μπορεί να το κάνει, εκείνη δεν το είχε πιστέψει.

«Μου είχε πει πολλές φορές πως μπορώ να καταρρίψω το πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν το είχα πιστέψει. Θεωρούσα πως το έκανε για να με τονώσει», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια του ΑΣ Ρήγα Θεσσαλονίκης.

Όπως συμπλήρωσε: «Ήμουν τυχερή γιατί το πρόγραμμα μου ήταν ταυτόχρονα με τον τελικό του μήκους, όπου μετείχε ο Μίλτος Τεντόγλου. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά μοναδική.

Δεν θα έλεγα πως η παρουσία του κόσμου μού δημιούργησε άγχος. Ήμουν περισσότερο στρεσαρισμένη στον προκριματικό, από ό,τι στον τελικό».

Εν συνεχεία, παραδέχθηκε: «Ήταν ένα Σαββατοκύριακο με σκαμπανεβάσματα, καθώς περίμενα αρχικά κάτι καλύτερο στα 60 μ., αλλά ήρθε στα 200 μέτρα.

Μια περίεργη εμπειρία για εμένα, αλλά σίγουρα μου άρεσε όλο αυτό που έζησα. Δεν είχα τρέξει σε στροφή, παρά μόνο μία ακόμη φορά στην ημερίδα που είχε προηγηθεί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

Η νεαρή σπρίντερ ξεκίνησε τον αθλητισμό από το επί κοντώ και πέρυσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τα 200 μέτρα.

«Πέρασα από διάφορα αγωνίσματα όταν ήμουν μικρότερη. Δοκίμασα επί κοντώ, έκανα 150 μ., 80 μ. εμπ. και 100 μ. εμπ. μέχρι την περσινή σεζόν που είπαμε να δοκιμάσουμε στα 100 μέτρα.

Τελικά, αποδείχθηκε πως και αυτά μου ήταν λίγα κι έτσι στρέψαμε την προσοχή στα 200 μ., όπου και πήρα την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 της Ιερουσαλήμ», εξήγησε.

Η Βεατρίκη Ντούγκου έχει θέσει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ210, παρότι φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ18.

«Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να πετύχω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Μου αρέσει αυτό που κάνω στον στίβο, ωστόσο θέλω να ακολουθήσω και την ιατρική και θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω.

Σίγουρα, θα μείνω στο περιβάλλον του αθλητισμού, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Προς το παρόν, είναι μαθήτρια της Β’ Λυκείου και οι υποχρεώσεις του σχολείου είναι πολλές. Την ίδια στιγμή καλείται να ακολουθήσει το επίσης απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Καταφέρνω να συνδυάσω προπόνηση και διάβασμα γιατί έχω καλό προγραμματισμό και πολύ καλή συνεννόηση με τον προπονητή μου Λάζαρο Τοσίδη, ο οποίος προσαρμόζει τις προπονήσεις μου ανάλογα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν