Δεν έχει σταματήσει να κολυμπάει, εδώ και 44 χρόνια.

Η κολύμβηση μπήκε στη ζωή της Γεωργίας Χατζηγεωργίου από την πολύ μικρή της ηλικία. Ο πατέρας της -όπως συμβαίνει συνήθως- ήταν ο πρώτος άνθρωπος που την πήγε στην πισίνα.

Ήταν 3.5 χρονών, κολυμπούσε και η αδελφή της, «κόλλησε» και από το 1979 δεν έχει σταματήσει την κολύμβηση. Κοντά 44 χρόνια δηλαδή. Με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.

Θα είναι και αυτή το διήμερο της μεγάλης γιορτής των Masters στο Καρπενήσι (4-5/3) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας θα την τιμήσει για όσα έχει προσφέρει στο χώρο της πισίνας.

Έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Πανελλήνιους αλλά και σε Παναμερικανικούς Aγώνες.

Έχει πει για τις εμπειρίες της αυτές: «Όλοι οι αγώνες είναι ξεχωριστοί και όλοι αξέχαστοι. Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια στους αγώνες Μαsters έχω γνωρίσει αθλητές από όλο τον κόσμο.

Έχω βρεθεί στην πισίνα με ολυμπιονίκες, εν ενέργεια και μη. Ειδικά στην Αμερική, όπου βρέθηκα για να πάρω μέρος στα Nationals, εκεί κολυμπούν ολυμπιονίκες και πασίγνωστοι αθλητές και συναγωνίζεσαι μαζί τους και σε τιμούν με την παρουσία τους και την ευγενή τους άμιλλα».

Μένει στη Λαμία, έχει διατελέσει προπονήτρια σε πολλούς ομίλους της πόλης αλλά και της Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ, Απόλλων Καλαμαριάς) και της Έδεσσας.

Είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα (τι άλλο;) την κολύμβηση, και από το 2013 αγωνίζεται ανελλιπώς στους Masters.

Προηγουμένως είχε διαγράψει ξεχωριστή πορεία στο χώρο. Πρώτο της μετάλλιο το χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Masters στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας (2013).

Πέρυσι στη Ρώμη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο (45-49 ετών) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το πιο λαμπερό της μετάλλιο βεβαίως είναι τα τρία της παιδιά. «Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο στην καριέρα ενός αθλητή», τόνισε.

Όπως πρόσθεσε: «Εγώ έχω βοήθεια ουσιαστική από την οικογένειά μου. Με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου από την πρώτη ώρα και τους ευχαριστώ πολύ».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι