Η 16άχρονη κολυμβήτρια έχει θέσει τους στόχους της και κάνει ό,τι πρέπει για να τους πετύχει.

Η Άρτεμις Βασιλάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της κολύμβησης στη χώρα μας.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιστρέψει από την Αθήνα (όπου συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα) στο Ηράκλειο που αποτελεί τον μόνιμο τόπο της κατοικίας της, πληροφορήθηκε πως θα αποτελέσει ένα από τα δεκαπέντε μέλη της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα.

Θα είναι μία από τις έξι συνολικά αθλήτριες και μία από τις δύο πρωτοεμφανιζόμενες, μαζί με την Ελένη Κοντογεώργου. Από τους Άνδρες είναι και ο Απόστολος Σίσκος.

Μια ασφαλώς δικαίωση για την νεαρή κολυμβήτρια, καθώς όπως τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Θα έχω την ευκαιρία να συναγωνιστώ με αθλήτριες που μέχρι τώρα παρακολουθούσα στην τηλεόραση. Αθλήτριες που θαυμάζω».

Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα για μια μαθήτρια ακόμα στη Β’ Λυκείου, που αυτές τις ημέρες συμμετέχει και στις εξετάσεις του σχολείου της, και έχει διαμορφώσει μια καθημερινότητα που δεν…πολυσυνηθίζουν παιδιά της ηλικίας της.

Όπως εξήγησε: «Έχω τρεις μήνες να πάω έτσι χαλαρά για έναν καφέ, δεν προλαβαίνω. Τα Σαββατοκύριακα έχουμε τους αγώνες, καθημερινά σχολείο, προπόνηση, διάβασμα και μία από τα ίδια.

Φροντιστήριο δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ, ευτυχώς η μητέρα μου κάνει μαθήματα Αγγλικών. Άλλωστε, όλη η οικογένεια ακολουθεί το δικό μου πρόγραμμα.

Μία φορά τον μήνα πηγαίνω στην Αθήνα για γυμναστήριο. Έχω θέσει τους στόχους μου και θα κάνω ό,τι πρέπει και μπορώ για να τους πετύχω.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα στο πρόγραμμα το Παγκόσμιο, αλλά βεβαίως είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι παρούσα σε αυτή την παγκόσμια γιορτή.

Ο μεγάλος μου αγωνιστικά στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι (04-09/07) και μετά (15-22/07) είναι το Παγκόσμιο.

Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για όλα αυτά που έχω πετύχει, αλλά και έχω μπροστά μου».

Η πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου στο πρόσφατο Εθνικό Πρωτάθλημα κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα 200μ., στα 400μ. και στα 800μ. ελεύθερο κι ένα χάλκινο στα 200μ. μικτή.

Στις 17-18/06 προγραμματίζει να λάβει μέρος στο μίτινγκ «Τσέτσο Γκολομέεβ» στο Ηράκλειο. Αν φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, του χρόνου είναι ακόμα πιο απαιτητική, με Παγκόσμιο, Ολυμπιακούς Αγώνες και πανελλήνιες εξετάσεις.

«Μακάρι να προκριθώ σε αυτές τις δύο τεράστιες διοργανώσεις», ευχήθηκε η 16άχρονη, για να καταλήξει:

«Αναφορικά με την Εκπαίδευση, ο στόχος μου είναι η εισαγωγή στη Στρατιωτική Σχολή ή η Αθλητική Ψυχολογία, ένας τομέας όμως που δεν υπάρχει στην πατρίδα μας.

Προς το παρόν, όμως, θέλω να πάω στη Φουκουόκα και να το απολαύσω».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γυναικείος Αθλητισμός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κολύμβηση

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ