Η Φένλο του Γιώργου Γιακουμάκη κινδυνεύει αρκετά με αποκλεισμό από την Eredivisie, την ίδια ώρα που ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ. Μπορεί να έχει να σκοράρει από τις 14 του Μάρτη, ο Γιακουμάκης βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ στην Ολλανδία. Έχει πετύχει 24 τέρματα, ενώ 17 έχει πετύχει ο δεύτερος Μπέργκχαους. Απομένουν […]

Η Φένλο του Γιώργου Γιακουμάκη κινδυνεύει αρκετά με αποκλεισμό από την Eredivisie, την ίδια ώρα που ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ.

Μπορεί να έχει να σκοράρει από τις 14 του Μάρτη, ο Γιακουμάκης βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ στην Ολλανδία. Έχει πετύχει 24 τέρματα, ενώ 17 έχει πετύχει ο δεύτερος Μπέργκχαους.

Απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε, με τον Έλληνα επιθετικό να δείχνει έτοιμος για την κορυφή. Όμως, η Φένλο μετρά 10 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, κι οι πιθανότητες να πέσει κατηγορία είναι αρκετές.

Η VVV έχει βρεθεί μοιραία στο -2 από τα playouts, κινδυνεύοντας άμεσα με υποβιβασμό. Έχει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (81 γκολ σε 31 ματς).

Πολύ πιθανό λοιπόν να δει ο Γιακουμάκης την ομάδα του να υποβιβάζεται. Αν κι έκανε ό,τι μπορούσε με τα γκολ του, για να σωθεί.

Βέβαια, αυτό έχει ξανασυμβεί. Ας πάμε να δούμε κάποιες περιπτώσεις.

Το 1974, η Σαουθάμπτον είχε υποβιβαστεί από τη First Division. Κάτι που δεν είχε εμποδίσει τον Μάικλ Τσάνον να σκοράρει 21 τέρματα και να πιάσει κορυφή.

Το 1976, ο Ενρικε Κάστρο Γκονθάλεθ, ή αλλιώς Κίνι, είχε βάλει κι εκείνος 21 γκολ στην Primera Division. Παρόλα αυτά δεν είχε καταφέρει να «σώσει» την Σπόρτινγκ Χιχόν από τη Segunda.

Το 1996, έγινε και στην Ιταλία. Ο Ιγκόρ Πρότι μοιράστηκε τη πρώτη θέση των σκόρερ με τον Τζουζέπε Σινιόρι, της Λάτσιο (24 γκολ έκαστος), όμως η Μπάρι υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία.

Το 1995, ο Νίκλας Σκογκ είχε ξεχωρίσει στο ρόστερ της Βέστρα Φρελούντα, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ με 17 γκολ. Όμως, η ομάδα του τερμάτισε τελευταία κι αναπόφευκτα υποβιβάστηκε.

Επιπλέον, θα βρούμε την περίπτωση του Άντζελο Φάιερ, ο οποίος σκόραρε 18 τεμάχια για τη Ροτ Βάις Έσεν, της Β’ Γερμανίας. Η ομάδα του έπεσε, κι ο ίδιος έφυγε για την Γκέτερσλοχ. Η επόμενή του ομάδα βγήκε 5η την επόμενη σεζόν, με τον ίδιο να σκοράρει 18 γκολ, βγαίνοντας ξανά πρώτος σκόρερ.

Ψάχνοντας στη χώρα μας και στην Κύπρο θα βρούμε τα εξής παραδείγματα. Συγκεκριμένα, ο Λένο Κίττο, τη σεζόν 1983-84 πέτυχε 14 απ’ τα 23 γκολ του Ερμή Αραδίππου που έπεσε κατηγορία. Ο Κίττο βρέθηκε στην κορυφή των σκόρερ, μαζί με τον Σιλβέστερ Βέρνον.

Ο Χαβιέρ Κάμπορα του Άρη (2009), είχε το παράσημο του πρώτου σκόρερ στο Apertura της Αργεντινής τη σεζόν 2005-06. Είχε σκοράρει 13 φορές, με την ομάδα του Τίρο Φεντεράλ να υποβιβάζεται.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ