Το “πίσω”, δηλαδή η άμυνα, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του Ιβάν Γιοβάνοβτις, όπως δείχνουν οι πρώτες προπονήσεις των “πρασίνβν” στο Χορστ της Ολλανδίας. Δεν υπάρχει, άλλωστε, αμφιβολία ότι η περσινή άμυντική λειτουργία του Παναθηναίκού ήταν απλώς τραγική. Και λογικά είναι η πρώτη γραμμή που ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός επιχειρεί να βάλει σε τάξη […]

Το “πίσω”, δηλαδή η άμυνα, είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του Ιβάν Γιοβάνοβτις, όπως δείχνουν οι πρώτες προπονήσεις των “πρασίνβν” στο Χορστ της Ολλανδίας. Δεν υπάρχει, άλλωστε, αμφιβολία ότι η περσινή άμυντική λειτουργία του Παναθηναίκού ήταν απλώς τραγική. Και λογικά είναι η πρώτη γραμμή που ο 59χρονος Σέρβος τεχνικός επιχειρεί να βάλει σε τάξη και να βελτιώσει.

Το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο Γιοβάνοβιτς είναι το 4-2-3-1 και πάνω σ’ αυτό δουλεύει στις προπονήσεις. Μέχρι στιγμής αυτό που ζητάει από τους παίκτες του είναι να μην κρατούν καθόλου τη μπάλα στο δικό τους μισό γήπεδο. Με τα “μπράβο”, αλλά και τα… “ώπα” του, που είναι ο τρόπος του να επισημαίνει τα λάθη τους ζητά η μπάλα να φτάνει μπροστά με κάθετες ή και διαγώνιες μπαλιές. Όχι όμως να κινείται παράλληλα στην αμυντική γραμμή ή στο κέντρο.

Ταχύτητα, ρυθμός και αξιοποίηση των κενών χώρων

Ο Σέρβος φαίνεται να έχει κερδίσει τους παίκτες του. Υπάρχει διάθεση εκ μέρους τους για σκληρή δουλειά και προπάθεια. Βοηθάει σ’ αυτό και το γεγονός ότι ο Ιβάνοβιτς συμμετέχει πολύ ενεργά στις προπονήσεις. Όπως βοηθάει και ότι αν και θα κάνει και έντονες παρατηρήσεις όποτε χρειαστεί, στη συνέχεια θα εξηγήσει ήρεμα και κατανοητά τι ακριβώς θέλει.

Προς το παρόν, απαιτεί πειθαρχία, σωστή “ανάγνωση” των κενών χώρων και κίνηση χωρίς τη μπάλα και, πάνω απ’ όλα ταχύτητα και ρυθμό. Πάνω σ’ αυτό δουλεύει κυρίως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, Χρήστος Κόντης, Πρέντραγκ Έρακ και Νίκος Κολομπούρδας. Φυσικά, σε συνεργασία με τους γυμναστές Δημήτρη Δανιηλίδη και Γιάννη Σταυρινό, οπως και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργο Μουντάκη.

Φανερή η ανάγκη για μεταγραφές

Φυσικά, όσο καλή δουλειά κι αν γίνεται στο Χορστ, είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά. Τουλάχιστον 4 ή και 5 ακόμη ποδοσφαιριστές ποιότητας πρέπει να πλαισιώσουν τους Πέρες και Κώτσιρα. Απολύτως επειγόντως, όμως, χρειάζεται οπωσδήποτε δύο επιθετικούς και βέβαια, στόπερ.

Ως προς αυτόν τον τελευταίο, στη Γερμανία ακούστηκε από χθες το όνομα του Κώστα Σταφυλίδη. Ο αριστεροπόδαρος 27χρονος διεθνής μετακινήθηκε από αριστερός μπακ σε στόπερ από τον Φαν Σχιπ. Και η θέση μοιάζει να του πηγαίνει.

Ο Σταφυλίδης έχει σημαντική εμπειρία (έχει αγωνιστεί σε Λεβερκούζεν, Φούλαμ, Άουγκσμπουργκ, Στόουκ και Χόφενχαϊμ), αλλά ταλαιπωρείται και από συχνούς τραυματισμούς.

Πέρυσι δεν έπαιξε καθόλου, εξαιτίας ενός προβλήματος στον ώμο και την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε σε μόλις 7 ματς με τη Χοχενχάϊμ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ