Με τον Αλέξη Κούγια δεν τα πήγαιναν καλά οι οπαδοί της ΑΕΛ -κυρίως οι οργανωμένοι. Αλλά οι σκηνές χαράς στους δρόμους δεν ήταν επειδή πούλησε τις μετοχές. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο πούλησε.

ΑΕΛ: Χαμόγελα και όνειρα λόγω Νταβέλη! Ορθώς ή όχι, πάντως, ήταν ένα λίγο παράξενο θέαμα να βλέπει κανείς τον κόσμο της ομάδας στους δρόμους επειδή άλλαξε ιδιοκτησία. Το καλύτερο, όμως, για το μοναδικό επαρχιακό σύλλογο που σήκωσε πρωτάθλημα στην Ελλάδα, ήταν άλλο. Ότι οι πανηγυρισμοί δεν είχαν τόσο να κάνουν μ’ αυτόν που αποχωρούσε. Με τον Αλέξη Κούγια δεν τα πήγαιναν καλά οι οπαδοί της ΑΕΛ -κυρίως οι οργανωμένοι. Αλλά οι σκηνές χαράς στους δρόμους δεν ήταν επειδή πούλησε τις μετοχές. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο πούλησε.

Tο μήνυμα του Αχιλλέα Νταβέλη:

“Φίλες & Φίλοι,

Εν αναμονή της αποψινής διοικητικής αλλαγής στην αγαπημένη μας ΑΕΛ, έχουμε άπαντες ηθικό χρέος να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση της ηγεσίας και να σεβαστούμε την ιστορική παρακαταθήκη της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας.

Στην έννοια λοιπόν της ιστορικής παρακαταθήκης, μεταξύ άλλων, οφείλουμε να αποδώσουμε αναλόγως και θεσμικά την εύφημο μνεία, στο πρόσωπο του εκάστοτε απερχόμενου προέδρου.

Από απόψε το βράδυ ο Αλέξης Κούγιας, θα συγκαταλέγεται μεταξύ των προέδρων που διαχειρίστηκαν για χρόνια την ομάδα, αγωνίστηκαν για τα συμφέροντα της και αν μη τι άλλο, τηρώντας τον λόγο του διασφάλισε την επιστροφή της σε λαρισινά χέρια.

Και επειδή από τις 6/7/2022 όλοι εμείς κρινόμαστε εκ νέου, επουδενί οι προσωπικές μας απόψεις δεν νοείται να αμαυρώσουν αυτή την ιστορική αλλαγή σελίδας.

Όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν το παρόν μήνυμα, μόνο δεινά θα μπορούσαν να επιφέρουν στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για την ΑΕΛ που τώρα ξεκινά.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να αναφερόμαστε στην ένδοξη ιστορία της θρυλικής ομάδας μας, όταν μέρος αυτής δεν το σεβόμαστε. Είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα ο σεβασμός στους θεσμούς.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Η ΑΕΛ δεν προκύπτει από παρθενογένεση, ούτε έχει έτος ίδρυσης το 2015. Όλοι οι Πρόεδροι που την υπηρέτησαν, λιγότερο ή περισσότερο, την τίμησαν με την υπογραφή και τη συμβολή τους.

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας τιμήσουμε όπως αρμόζει στη κουλτούρα μας τους φιλοξενούμενούς μας.

Η μεγάλη πορεία για την Αναγέννηση της ΑΕΛ μόλις ξεκίνησε”.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι οδοντίατρος-ορθοδοντικός, από άποψη σπουδών -και επαγγέλματος, από το 1998. Ήταν άλλωστε και πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Λάρισας. Και συγχρόνως, είναι κι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας. Μέχρι πέρυσι και πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Είναι ιδιοκτήτης ενός μεγάλου και πολύ σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Και από τους πρώτους που, στην εποχή της Covid-19 πέρασε και στην παραγωγή ιατρικών μασκών. Έχει επιχειρηματική δράση και στα media της περιοχής.

Έφερε ξανά μνήμες τίτλου υπό τον Στέλιο Καντώνια

Το… καλύτερο όλων, όμως, για τους φίλους της ΑΕΛ είναι ότι ο 53χρονος Αχιλλέας Νταβέλης είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης. Μετά από επτά χρόνια, καλώς ή κακώς, επεισοδιακής συνύπαρξης με τον Αλέξη Κούγια, το να είναι ιδιοκτήτης της ομάδας ένας “δικός τους” άνθρωπος, είναι σημαντικό για τους φίλους της. Και λόγος για τη συσπείρωσή τους. Κάτι που, φυσικά, είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση για να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές.

Άλλωστε, ήταν υπό την προεδρία του Στέλιου Καντώνια, που έφυγε πολύ πρόωρα από τη ζωή του 2010, σε ηλικία 67 ετών, όταν η Λάρισα πήρε το πρωτάθλημα, με το ιστορικό γκολ του αδικοχαμένου Γιώργου Μητσιμπόνα, κατά του Ηρακλή.. Και είναι πολύ θετικό ότι στις πρώτες του δηλώσεις, ο Αχιλλέας Νταβέλης έδειξε να διαθέτει παρόμοια ποιοτικά στοιχεία με τον “πρόεδρο του τίτλου”. Πολύ σοβαρός, με προσεκτικά διαλεγμένα λόγια, ο Νταβέλης απέφυγε τις υπερβολές. Μίλησε για ένα όραμα με κεντρικούς άξονες την ομάδα, τον κόσμο και το γήπεδο.

Σοβαρός, μετρημένος και με πλάνο

Το σκεπτικό του Νταβέλη είναι ένα “μετρημένο” οικονομικό πλάνο. Με σταθερές αλλά όχι τεράστιες επενδύσεις, μέχρι να ξαναγίνει ανταγωνιστική η ομάδα. Στο θέμα του γηπέδου,  η παραχώρηση στον Δήμο ενός μικρού πακέτου μετοχών, είναι ένα καλό βήμα για να διασφαλιστεί το AEL FC Arena. Το γήπεδο που έχτισε το 2010 ο Κώστας Πηλαδάκης και ο Νταβέλης θέλει να ξαναγίνει η έδρα της ομάδας. (Τη νέα σεόν θα παίζει στο “Αλκαζάρ”). Κι εδώ είναι που μπαίνει στο πλάνο και ο κόσμος.

Ο Νταβέλης κάλεσε σε συστράτευση όλων για το καλό της ΑΕΛ. Αλλά ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δε θέλει παρατράγουδα. Στόχος του είναι η καλή μεν, αλλά “εξηγημένη” σχέση με τους οργανωμένους οπαδούς, αλλά, συγχρόνως και να δίνουν παρών στο γήπεδο και όλοι οι κάτοικοι της Λάρισας. Ένα “αγγλικό” μοντέλο, δηλαδή, με την ομάδα της πόλης να είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς μικρών και μεγάλων φίλων του ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια, ένα ελπιδοφόρο “καλώς σας βρήκα”, από έναν άνθρωπο που έχει πια ένα δύσκολο έργο, στο οποίο όλοι εύχονται να επιτύχει: Να ξαναφέρει την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ