Την Τρίτη το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε το κονδύλι που αφορά τα έργα της ανάπλασης στον Βοτανικό. Ένα κονδύλι της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα έργα ανάπλασης του Βοτανικού. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε ακόμη περισσότερο ο […]

Την Τρίτη το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε το κονδύλι που αφορά τα έργα της ανάπλασης στον Βοτανικό.

Ένα κονδύλι της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα έργα ανάπλασης του Βοτανικού.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε ακόμη περισσότερο ο δρόμος για την ολοκλήρωση του όλου project, στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφ. Αλεξάνδρας. Σε αυτή περιλαμβάνεται η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αλλά και την ΠΑΕ.

Η Πολιτεία έχει ήδη εξασφαλίσει ένα ποσοστό της χρηματοδότησης, περίπου στο 85%-90%.

Στη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Με τον ίδιο να παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πλάνο αυτό αφορά τη μέγιστη αξιοποίηση των εγκεκριμένων ευρωπαϊκών πόρων. Και για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων θα δοθούν 32 δις ευρώ.

Από το 2022 θα έχει τη δυνατότητα εκταμίευσης το Ελληνικό δημόσιο για 75 εκατ. ευρώ. Και όλα τα έργα υποδομής και περιβαλλοντικής υποστήριξης θα καλυφθούν απ’ αυτό το ποσό.

Στην πορεία αναμένονται ακόμη 55 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων, καθώς κι άλλων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα γίνει στην περιοχή του Βοτανικού και θα παραχωρηθεί «δωρεάν» στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για 99 χρόνια. Με αντάλλαγμα φυσικά το οικόπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Βέβαια, στην όλη διαδικασία αναμένεται να προστεθούν και κονδύλια από την Περιφέρεια Αττικής, για υποστηρικτικά έργα.

Πλέον, οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα, καθοριστικά βήματα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν