Χειρότερο φινάλε στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον Άρη! Οι “κιτρινόμαυροι” ήλεγχαν για 119 λεπτά το παιχνίδι και έχασαν την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Μόλντε, Κόλος Κοβάλιβκα, Αστάνα: Τρίτωσε το κακό των καλοκαιρινών αποκλεισμών Ο Άρης είχε δύσκολο έργο, καθώς κουβαλούσε το 2-0 της Αστάνα από το πρώτο παιχνίδι και […]

Χειρότερο φινάλε στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τον Άρη! Οι “κιτρινόμαυροι” ήλεγχαν για 119 λεπτά το παιχνίδι και έχασαν την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Μόλντε, Κόλος Κοβάλιβκα, Αστάνα: Τρίτωσε το κακό των καλοκαιρινών αποκλεισμών

Ο Άρης είχε δύσκολο έργο, καθώς κουβαλούσε το 2-0 της Αστάνα από το πρώτο παιχνίδι και ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Μπορεί αριθμητικά όπως μαρτυρούν τα στατιστικά και η εικόνα του στο γήπεδο να ήταν καλύτερος, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και στο τελευταίο λεπτό της παράτασης χάθηκε το όνειρο της Ευρώπης. Με την Αστάνα παρά το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο, να συνεχίζει στον τρίτο προκριματικό γύρο. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη φινλανδική Κουόπιο.

Πήγε στο… safe πλάνο

Ο Ματέο Γκαρσία ήταν ερωτηματικό μέχρι τη σέντρα και εν τέλει δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, με τον Μάντζιο να βάζει τον Μάνο στην κορυφή και να μετατοπίζει τον Μαντσίνι στην τριάδα με τους Γκάμα και Μπερτόγλιο.

Πίσω στην άμυνα ο Φαμπιάνο ήταν τα δύο στόπερ μπροστά από τον Ντένις και οι Σάκιτς-Σούντγκρεν στα πλάγια μπακ. Ματίγια και Σάσα οι δύο χαφ.

Φώναξε σωστά για πέναλτι ο επιβλητικός Άρης

Η ομάδα του Μάντζιου δεν έχασε χρόνο και… έπιασε από τον λαιμό την Αστάνα από το πρώτο λεπτό, πρεσάροντας συνεχώς.

Η πρώτη στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 3′ με το σουτ του Μαντσίνι και το κόρνερ από τον Νεμπογκότοφ, στη ροή της φάσης όμως έγινε πεντακάθρο πέναλτι πάνω στον Μάνο που όμως δεν δόθηκε. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο εξαιρετικός, στο πρώτο ημίχρονο, Φαμπιάνο απείλησε με κεφαλιά. στη δεύτερη καλή στιγμή του αγώνα.

“Σφυροκοπούσε” ο Αρης, πίσω η Αστάνα

Ολο το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος των “κιτρινόμαυρων” με διαδοχικές επιθέσεις αλλά παράλληλα και με ρίσκο στα μετόπισθεν όπου άφησαν αρκετούς χώρους.

Αυτούς έψαξε η Αστάνα και σε 2-3 περιπτώσεις δεν ήθελε πολύ για να κάνει τη ζημιά, αλλά ο Φαμπιάνο δεν άφηνε να δημιουργηθεί καμία φάση!

Μία του Μάνου, δύο του Μάνου… τρεις και μέσα!

Ο Μάνος έπαιξε πρώτη φορά φέτος βασικός και με πολλές απαιτήσεις σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης ήταν δεδομένο ότι χρειαζόταν το γκολ.

Η πρώτη κλασσική φάση του Άρη, στο 31′, ανήκε στον 26χρονο επιθετικό που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα και είδε τον Νεμπογκότοφ να διώχνει δύσκολα το πλασέ του. Ο 33χρονος κίπερ δεν μπόρεσε να επέμβει δύο λεπτά αργότερα στην παράλληλη του Μαντσίνι για τον Μάνο, αλλά ο τελευταίος είδε τη μπάλα να περνάει από μπροστά του και να φέύγει στην άλλη πλευρά.

Η ώρα της λύτρωσης, τόσο του ίδιου όσο και του Άρη, ήρθε στο 36′. Κεφαλιά του Φαμπιάνο, απόκρουση του Νεμπογκότοφ και ο Μάνος πετάχτηκε στο ριμπάουντ για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο Δεύτερο μέρος η συνταγή ήταν η ίδια. Πίεση ψηλά. Φάσεις. Πολλά κόρνερ και ευκαιρίες. Η Αστάνα αντέδρασε ΄καπως ανα διαστήματα. Όμως δεν μπόρεσε ν απειλήσει.

Το δεύτερο γκολ για τον Αρη ήρθε με τον Λούκας Σασα. Ο Βραζιλιάνος έπιασε άπιαστη κεφαλιά και έγραψε το 2-0 . Με τον Άρη να έχει και χρόνο και δυνάμεις για 3ο τέρμα.

Αυτό που φρέναρε όμως όλες τις προσπάθειες ήταν η αποβολή του Ματέο Γκαρσία 5 λεπτά πριν την λήξη.

Ο Αργεντίνος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και το ματς οδηγήθηκε αναπόφευκτα στην παράταση.

Εκεί η Αστάνα είχε παραπάνω λύσεις και δυνάμεις. Όμως ο Άρης ήταν εκείνος που απειλούσε. Εχασε μάλιστα 2 φορές τρομερή ευκαιρία μέσα από την μικρή περιοχή. Με τον τερματοφύλακα της Αστάνα να σώζει συνεχώς την εστία του.

Στο τέλος όλα έγιναν σαν σε εφιάλτη!

Φάουλ έξω απο την περιοχή. 1 λεπτό πριν την λήξη και τα πέναλτι.

Η μπάλα θα περάσει από όλους και ο Μπίτρι θα σκοράρει. Το 2-1 δίνει ακόμη έναν οδυνηρό αποκλεισμό για τον Άρη. Και μία ιστορική πρόκριση για τους φιλοξενούμενους.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζόρτζιο Περέτι (Ιταλία), Νταβίντε Ιμπεριάλε (Ιταλία)

4ος: Χουάν Λούκα Σάκι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Σούντγκρεν, 32′ Μαντσίνι, 68′, 86′ Γκαρσία/37′ Μπαρσεγιάν, 90’+7′ Καντέτ, 116′ Γκουρμάν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86′ Γκαρσία

ΓΚΟΛ: 36′ Μάνος, 78′ Σάσα

ΑΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (90′ Ζαρούτσκι) -Ρουκάβινα, Μπεϊσεμπέκοφ, Μπίτρι, Τομάσεβιτς- Εμπόνγκ, Κουάτ (64′ Γκουρμάν), Τσουπέρκα- Μπαρσεγκιάν (79′ Αϊμπέτοφ), Εουζένιο, Μπεκιράι (46′ Καντέτ)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις- Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάκιτς- Ματίγια (83′ Τζέγκο), Σάσα- Μπερτόγλιο (115′ Χαΐροβιτς), Μαντσίνι (66′ Γκαρσία), Γκάμα- Μάνος (102′ Μπρούνο)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ