Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και υποδέχτηκε τον επισης πιεσμένο βαθμολογικά Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα του. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε ένα σημαντικό παιχνίδι και μένει στο κόλπο του τίτλου. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή με την […]

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη, ήταν με την πλάτη στον τοίχο και υποδέχτηκε τον επισης πιεσμένο βαθμολογικά Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα του. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε ένα σημαντικό παιχνίδι και μένει στο κόλπο του τίτλου. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχασε την επαφή με την τετράδα.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σκοράρει για 8 συνεχόμενα παιχνίδια, και ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το σερί 3 νικών

  • Με το ξεκίνημα του αγώνα στην προθέρμανση ο Διούδης τέθηκε εκτός και την θέση του πήρε ο νεαρός πορτιέρο Ξενόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο καλύτερος, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα. Ο Σφιντερφσκι μεγάλη πηγή κινδύνου, και ο Ισλανδός του ΠΑΟΚ είχαν ξεχωριστή παρουσία, ενώ πολύ καλά στάθηκε και ο νεαρός Ξενόπουλος.

Ο Δικέφαλος με γκολ των Σφιντέρσκι και Ίνγκασον νίκησε τους πράσινους που έπαιξαν με απουσίες στην Τούμπα, με τους γηπεδούχους να παίρνουν «τρίποντο» ουσίας και πρεστίζ. Ο γηπεδούχος  κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου πήρε τη νίκη, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που το πάλεψε, αλλά δεν βρήκε καλή μέρα από από τα ατού του. 

Πρώτο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το προβάδισμα, βρήκε και δύο μεγάλες φάσεις με τον Σφιντέρσκι αλλά ο Ξενόπουλος δήλωσε παρών και δείχνει κάθε φορά που αγωνίζεται πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε στα… καπάκια, αλλά αυτό που του λείπει είναι το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ πρέπει να κρατήσει και λίγο περισσότερο μπάλα και να ηρεμήσει τον ρυθμό όποτε χρειάζεται.

11′ ΓΚΟΛ ο ΠΑΟΚ με τον Σφιντέρσκι από σέντρα του Γιαννούλη. Από την σέντρα του Μουργκ η μπάλα έφτασε στον Γιαννούλη που πέρασε χαμηλά στην τελική γραμμή και έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Σφιντέρσκι που από κοντά άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Η φάση ελέγχθηκε για αρκετή ώρα από το VAR και τελικά το γκολ κατοχυρώθηκε.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι αφιέρωσε το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό στον Μουσά Ουαγκέ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού. (Θυμίζουμε πως ο Σενεγαλέζος μπακ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο στον αγώνα του Δικεφάλου με τον Άρη και θα απουσιάσει για τουλάχιστον εννιά μήνες, το οποίο σημαίνει πως χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.)

16′ ΓΚΟΛ ο Αϊτόρ άμεση απάντηση για τον Παναθηναϊκό. Από βαθιά μπαλιά, ο Μακέντα θα σπάσει με κεφαλιά, δεξιά στον Αϊτόρ που είναι τελείως ξεμαρκάριστος και με αριστερό πλασέ, νικά τον Πασχαλάκη για την ισοφάριση.

19′ Μεγάλη επέμβαση του Ξενόπουλου που θα νικήσει τον Σφιντέρσκι, ενώ ο Πολωνός είχε βάλει στην πλάτη τον Πούγγουρα και σούταρε με το δεξί.

43′ Ο Ξενόπουλος αποκρούει την προβολή του Σφιντέρσκι από κοντά από την παράλληλη σέντρα του Τζόλη από δεξιά. Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ.by Κώστας Μιαούλ

Άμεση απάντηση του Παναθηναϊκού με Αϊτόρ (video)

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο μέρος, ήταν πιο επιθετικός και οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι στις περισσότερες μονομαχίες, κάτι που δεν έκαναν στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε εγκλωβισμένος, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά βρήκε το γκολ από στατική φάση! 

56′ Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με την κεφαλιά του Ίνγκασον και την επέμβαση του Ξενόπουλου και στην αντεπίθεση ο Χατζηγιοβάνης παίρνει φάουλ από τον Μιχαηλίδη που εισπράττει κίτρινη.

65′ ΓΚΟΛ ο Ίνγκασον. Πρώτη κεφαλιά του Σφιντέρσκι, δεύτερη ο Ίνγκασον από κοντά το 2-1.

77′ ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΟΚ από το εξαιρετικό σουτ του Αουγκούστο!

88′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για το 2-2, με τον Μαουρίσιο να το εκτελεί απευθείας, τον Πασχαλάκη να διώχνει λανθασμένα, αλλά τον Χατζηγιοβάνη να σουτάρει απελπιστικά άουτ στην επαναφορά!

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Μουργκ, Σβιντέρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σάντσες, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα.

 Λάζλο Μπόλονι

«Η ομάδα έκανε πολύ σημαντική προσπάθεια απόψε. Παρόλα αυτά αισθάνθηκα μια ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Κάναμε ευκαιρίες για να φύγουμε με έναν βαθμό από εδώ. Είχαμε απουσίες, έχει πρόβλημα ο αρχηγός μας, έχει πρόβλημα στην πλάτη ο Διούδης και έρχεται από μια θεραπεία που είχε κάνει στην Εθνική ομάδα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απουσιάζουν σημαντικοί παίκτες. Όσοι έπαιξαν έκαναν ένα σωστό αγώνα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως για να μείνουμε στις πρώτες θέσεις θα πρέπει να είναι ταπεινοί. Ο Βιγιαφάνιες έχει διάφορα προβλήματα και όχι μόνο με το πνεύμα του αλλά και με την συμπεριφορά του. Περιμένω τον παίκτη που θα κάνει το σωστό παιχνίδι και μετά θα φτάσω στον συμβιβασμό. Δυόμισι μήνες είμαι εδώ, κάνω αρκετή δουλειά και όταν είχα έρθει είχα μιλήσει για διάγνωση. Έχει γίνει η διάγνωση αλλά όπως ξέρετε, λείπει ακόμα το εμβόλιο κατά του ιού.

Και επειδή από αύριο φεύγουμε, να ευχηθώ καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Το δώρο τους το έκανα, οπότε έχουν μια ημέρα παραπάνω. Έχω μια πολύ θερμή σκέψη προς κάποιον που πέρασα εδώ στον πάγκο εξαιρετικές στιγμές. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος είναι ο Κώστας Ιωσηφίδης. Του εύχομαι καλή χρονιά και υγεία».

Γκαρσία

 «Είναι δύσκολο ξέρεις ότι σε πολεμάνε από παντού. Έχουμε πέντε νίκες αυτό που χάσαμε δεν το μετράω γιατί χάσαμε με άλλους τρόπους. Παλέβουμε με άλλα πράγματα. Το ήξερα σαν παίκτης το βλέπω και σαν προπονητής. Η ομάδα σήμερα είχα χαρακτήρα και καρδιά. Εγώ μπορώ να περπατάω με το κεφάλι ψηλά στον δρόμο και όχι σαν κατσαρίδα»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ