Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά αυτό που ήθελε, και έκανε δικό του με γρήγορες διαδικασίες τον εξαιρετικό νεαρό ποδοσφαιριστή Αλγκασίμ Μπα. Μαγικά πράγματα έκαναν οι ερυθρόλευκοι για να τον φέρουν το 17χρονο αστέρι της Γουινέας στο λιμάνι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα από To10.gr που αποκάλυψε αναλυτικά τι ισχύει στην περίπτωση του 18χρονου ταλέντου από τη Γουινέα, […]

Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά αυτό που ήθελε, και έκανε δικό του με γρήγορες διαδικασίες τον εξαιρετικό νεαρό ποδοσφαιριστή Αλγκασίμ Μπα. Μαγικά πράγματα έκαναν οι ερυθρόλευκοι για να τον φέρουν το 17χρονο αστέρι της Γουινέας στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από To10.gr που αποκάλυψε αναλυτικά τι ισχύει στην περίπτωση του 18χρονου ταλέντου από τη Γουινέα, που πήρε ήδη υπό την προστασία του ο Μάντι Καμαρά. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να τον αρπάξουν από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μίλαν, που είχε δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον, «έχασε τα ίχνη του», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. Ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε επίσημη πρόταση και από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η «Het Nieuwsblad».

Οι άνθρωποι της Γάνδης ήταν οι πιο γρήγοροι από όλους αρχικά. Τον Νοέμβριο, όταν ο παίκτης έγινε 18 ετών τον έστειλαν στο Ντακάρ της Σενεγάλης, του εξασφάλισαν βίζα και τον πήραν αμέσως. Είχαν ετοιμάσει τα πάντα. Ο ποδοσφαιριστής προπονήθηκε για σχεδόν 20 ημέρες με την πρώτη ομάδα και η εισήγηση του προπονητή της βελγικής ομάδας, Χέιν Βανχέζεμπρουκ, ήταν τόσο θερμή, που τα βελγικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως ο ποδοσφαιριστής υπολογίζεται άμεσα για την πρώτη ομάδα και για να πάρει συμμετοχές από φέτος! Η συμφωνία «κλείδωσε» σε συμβόλαιο 4+1 χρόνων. Ωστόσο, μια σοβαρή διαφωνία με τη Renaissance Football Club, ομάδα στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του 18χρονου μεσοεπιθετικού μπλόκαρε τα πράγματα και ο Μπα δεν υπέγραψε έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

ΠΩΣ «ΜΠΗΚΕ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός. Ο πρωταθλητής Ελλάδος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική συγκυρία και τις άκρες του στο ευρωπαϊκό και αφρικανικό ποδόσφαιρο και έφερε στην Ελλάδα τον αρχηγό της Εθνικής Κ19 της Γουινέας. Και αρχηγό της ομάδας Κ17, που έφτασε στον τελικό του Κόπα Αφρικα Νέων το 2019, με τον ίδιο να κερδίζει θέση στην κορυφαία 11άδα του τουρνουά, αγωνιζόμενος ως 10άρι.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε συζητήσεις για να υπογράψουν πολυετές συμβόλαιο με τον Μπα. Μάλιστα, όχι για να τον εντάξουν στην ομάδα Νέων, αλλά για την πρώτη ομάδα. Καθώς υπάρχει η πεποίθηση στο τμήμα σκάουτινγκ ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαία προσθήκη για το μέλλον. Ενας παίκτης με πολύ ξεχωριστό ταλέντο, τρομερή σωματοδομή, που ενθουσίασε όλους τους σκάουτς με τις διεθνείς εμφανίσεις του. Μεταξύ των οποίων και αυτούς του Ολυμπιακού.

Η απόφαση για μεταγραφή του Μπα είναι ειλημμένη. Δεν τίθεται θέμα δοκιμής. Και αυτές τις ημέρες η διοίκηση των Ερυθρόλευκων βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα που έχει τα δικαιώματά του στη Γουινέα, για να λυθούν κάποια τυπικά ζητήματα και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ολοκλήρωση του deal. Με τον ποδοσφαιριστή τα πάντα είναι συμφωνημένα, ωστόσο όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από Δευτέρα, όταν και θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Αφρικανούς. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι ο Ολυμπιακός έφερε τον Μπα στην Ελλάδα για να τον κρατήσει.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΠΑ

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μέσω δήλωσης σε επίσημη σελίδα του στα social media, εξέφρασε την αδημονία του για τις… ανακοινώσεις και προέτρεψε τους συμπατριώτες του να περιμένουν νέα. Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τις εξελίξεις: «Για όλες αυτές τις μεταγραφικές φήμες. Μόνο εγώ έχω την απάντηση και θα σας ενημερώσω μέσω των προσωπικών μου social media, με κάθε λεπτομέρεια. Για πιθανή μεταγραφή μου. Σημειώνω ότι αδημονώ να μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας (τα νέα), με εσάς που με στηρίζετε από την αρχή και πάνω από όλα να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τη βελτίωσή μου, ώστε να πετύχω τους στόχους μου. Αλλη μια φορά σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Και μείνετε συντονισμένοι».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι