Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε με τον ΠΑΣ και η πρωτη ήττα  επί εποχή Μανόλο Χιμένεθ. Τέλος το σερί νικών για τον δικέφαλο που δεν μπήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, και ο καλά διαβασμένος ΠΑΣ πήρε τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιαννινα 0 – 2 Μετά από 31 χρόνια, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε […]

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε με τον ΠΑΣ και η πρωτη ήττα  επί εποχή Μανόλο Χιμένεθ. Τέλος το σερί νικών για τον δικέφαλο που δεν μπήκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, και ο καλά διαβασμένος ΠΑΣ πήρε τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιαννινα 0 – 2

Μετά από 31 χρόνια, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το διπλό (0-1) από την έδρα της ΑΕΚ. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη επικράτησε 2-0 της Ένωσης στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Super League Interwetten.

ην ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, έχασε η ΑΕΚ με την ήττα με 0-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Ο ΠΑΣ, που είχε να νικήσει από τις 6 Δεκεμβρίου και ήταν χωρίς γκολ για τέσσερα ματς, νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια.

Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στο πρώτο μέρος και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ με το πέναλτι του Κρίζμαν. Στο β’ μέρος οι αλλαγές του Χιμένεθ την έκαναν πιο δραστήρια, αλλά ήταν άτυχη, αφού είχε δυο δοκάρια με Μάνταλο και Ολιβέιρα.  Όταν η Ένωση ρίσκαρε μετά το 70’, ο ΠΑΣ τη χτύπησε στην κόντρα και σφράγισε τη νίκη στο 87’ με τον Λεό.

Ο ΠΑΣ ήταν ο πρώτος που απείλησε στο 9’ όταν ο Μπρένερ κατέβασε υπέροχα την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας όμως δεν είχε καταφέρει να απειλήσει καθόλου τον Λοντίγκιν.

Η τύχη πάντως γύρισε την πλάτη στους Γιαννιώτες καθώς στο 26’ βγήκε με αναγκαστική αλλαγή ο Σιόντης. Όμως, στο 30’ ο Ινσούα αντί να βρει μπάλα βρήκε τον Παντελάκη και ο Μανούχος υπέδειξε πέναλτι, αφού η φάση τσεκαρίστηκε και στο VAR. O Κρίζμαν το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1 για τον ΠΑΣ. Επί της ουσίας, ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΚ να έχει τεράστιο θέμα στη δημιουργία, καθώς οι παίκτες της ήταν άριστα μπλοκαρισμένοι.

Ο Χιμένεθ στο ημίχρονο έκανε τρεις αλλαγές. Τάνκοβιτς, Ινσούα, Γαλανόπουλος βγήκαν εκτός και οι Ανσαριφάρντ, Λόπες και Μάνταλος μπήκαν στη θέση τους, με την Ένωση να παίζει 4-4-2 με Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ απείλησε δις μέσα σε ένα λεπτό. Στο 50’ ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, αλλά ο Οικονομόπουλος πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος έκανε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ένωση πάντως δεν πήρε τα πάνω της και άργησε να ξανακάνει φάση, με τον Ολιβέιρα στο 64’ να έχει δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 70’ ο Αλμπάνης μπήκε αντί του Γκαρσία, με τον ΠΑΣ όμως στο 75’ να φτάνει μια ανάσα από το 0-2. Ο Λεό μπήκε από αριστερά και πλάσαρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε και στην επαναφορά σούταρε στην έξω πλευρά των διχτύων. Στο ριπλέι φάνηκε πάντως πως πριν από το σουτ, η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Λεό.

Ο Χιμένεθ έβαλε και τον Μαχαίρα αντί του Σιμάνσκι δίνοντας σύνθημα για φουλ επίθεση, με τον ΠΑΣ όμως να είναι φωτιά στην κόντρα και να απειλεί με το 0-2. Μία τη γλύτωσε με τον Λεό, την άλλη ήταν οφσάιντ ο Παμλίδης, όμως την τρίτη στο 87′ ήταν και η φαρμακερή με τον Λεό από τα αριστερά να πατάει περιοχή και να νικάει τον Αθανασιάδη για το 0-2, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ