Κάθε καλοκαίρι οι ομαδες ψαρεύουν στην μεταγραφική αγορά τους νέους παιχταράδες, αλλά τον Δεκέμβριο που γίνεται το πρώτο ταμείο βλέπουμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Παλτά και παιχταράδες όπως λέει η πιάτσα. Ας δούμε όμως τι είχαμε με τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Ο Ουάρντα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής για το 2021 και […]

Κάθε καλοκαίρι οι ομαδες ψαρεύουν στην μεταγραφική αγορά τους νέους παιχταράδες, αλλά τον Δεκέμβριο που γίνεται το πρώτο ταμείο βλέπουμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Παλτά και παιχταράδες όπως λέει η πιάτσα. Ας δούμε όμως τι είχαμε με τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ουάρντα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής για το 2021 και θα ακολουθήσει ο Δουβίκας (τυπικά αφού ουσιαστικά θα ενσωματωθεί το καλοκαίρι) και θα ακολουθήσουν και όσοι είναι απαραίτητοι για να παρουσιαστεί άκρως ανταγωνιστικός στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Αλλά τι έδωσαν στον ΠΑΟΚ οι τελευταίες μεταγραφές τους;

Η ευρωπαϊκή πορεία του άρχισε με προσδοκίες, ‘άγγιξε’ τους ομίλους του Champions League, αλλά τελικά έφαγε ηχηρό ‘χαστούκι’ σε αυτούς του Europa League, άλλαξε προπονητή μεσούσης της σεζόν, με τον Ιβάν Σαββίδη να ολοκληρώνει την ονείρωξη κάθε οπαδού με την πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία και παραμένει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στους τίτλους.

Σε αυτήν την προσπάθεια δίνει, για ακόμα μία χρονιά, ‘μάχη’ κι εκτός γηπέδου, μετά τα όσα άφησε το πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη, που φέρνει ξανά τον ΠΑΟΚ αναγκασμένο να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Το αγωνιστικό και το… εξωαγωνιστικό. Παράλληλα, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εκκρεμεί και ουσιαστικά θα αποτελέσει το πιο δυνατό crash test έως τώρα, για να μετρήσει δυνάμεις με τους ‘ερυθρόλευκους’ και ταυτόχρονα να μη μείνει από… Γενάρη εκτός πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Ο Τζόλης που ήρθε για να μείνει (videos+photos) - Onsports.gr

Από πρόσωπα σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, μπόλικα. Και αν μη τι άλλο αναμενόμενα. Στους κορυφαίους του 1ου γύρου και γενικότερα του πρώτου μισού της τρέχουσας σεζόν δεν θα μπορούσε να μη συμπεριληφθεί το όνομα του Χρήστου Τζόλη. Τον γνωρίσαμε καλά στα προκριματικά του καλοκαιριού, τότε που ο ΠΑΟΚ άγγιξε για ακόμα μία φορά το ‘όνειρο’ της συμμετοχής σε ομίλους του Champions League. Από πέρυσι έδειξε την αξία του και μάλιστα υπήρξε και μία ιντριγκαδόρικη κόντρα από τα ΜΜΕ με τον Κώστα Τσιμίκα στα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, αλλά την τρέχουσα χρονιά είναι όχι μόνο το wonder kid, αλλά ο MVP του Δικεφάλου. Ο 18χρονος που μπαίνει στα 19 στα τέλη του Γενάρη, έχει παίξει σε 12 αγώνες, έχασε μόνον έναν στον 1ο γύρο, σημειώνοντας 3 γκολ. Είναι η γενικότερη παρουσία του, το ποδοσφαιρικό θράσος, το περίσσιο ταλέντο κι αυτό το διαφορετικό στον εφετινό ΠΑΟΚ που κυνηγάει την επιστροφή στους τίτλους.

Από κοντά είναι κι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ή, για να το πούμε όπως το λένε χαριτολογώντας στη Θεσσαλονίκη, ο… καλός Ζίβκοβιτς (χωρίς ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κάνει κακή σεζόν). Έχει πετύχει ένα γκολ λιγότερο από τον Τζόλη, έχει τους ίδιους αγώνες, έχει καταλυτική παρουσία στον ΠΑΟΚ, όπως είχε και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για να το πούμε στην καθομιλουμένη, ο Σέρβος “τα έχει βγάλει τα λεφτά του”. Λιγότερη προβολή από τον Ζίβκοβιτς, αλλά μεγαλύτερη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα έχει ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος και… σπαθιά να καταπιεί, παραμένει άγνωστο γιατί δεν έχει τη θέση που του αναλογεί στις καρδιές των φίλων του Δικεφάλου του Βορρά. Έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια του 1ου γύρου και μετράει 6 γκολ.

ΠΑΟΚ – Κράσνονταρ: Η ευκαιρία του Ζίβκοβιτς (vid)

Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ γενικότερα έκλεισε τον 1ο γύρο με θετικό πρόσημο, με τους Φερνάντο Βαρέλα και Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο να παραμένουν η ‘ογκόλιθοι’ αυτής και τον πιτσιρικά Γιάννη Μιχαηλίδη να παίρνει περισσότερες συμμετοχές και να γίνεται αργά, αλλά σταθερά το σημείο αναφοράς της ομάδας, μπαίνοντας κι αυτός στα… new kids on the block, παρέα με τον Τζόλη. Στο ίδιο ύψος στάθηκε και ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον. Σε αυτήν τη λίστα θα ήταν και ο άτυχος Μουσά Ουάγκε, ο οποίος πριν από τον σοβαρότατο τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Άρη, άρχισε να μπαίνει στην ομάδα και να γίνεται μέλος της, αλλά όλο αυτό φρέναρε απότομα και άδοξα.

Από τους μέσους, ο Στέφαν Σβαμπ ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και έγινε βασικός και αναντικατάστατος, ενώ ο συμπατριώτης του, επίσης Αυστριακός, Τόμας Μουργκ, έκανε καλή εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια έπεσε. Ο Ομάρ ελ Καντουρί βοήθησε πάρα πολύ, ωστόσο με μια ενέργειά του απειλεί να χαλάσει όλη την καλή δουλειά που κάνει σε ένα ματς. Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν είχε την περσινή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια (αν και με το πέρασμα των μηνών βελτιώθηκε), ενώ ο Αντόνιο Τσόλακ τα βρίσκει σκούρα, αν και προσπαθεί.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην περίπτωση του Βιεϊρίνια και ό,τι αυτή άφησε, μέχρι να επέλθει ο ‘γάμος’. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, η επανένωση. Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου τώρα ουσιαστικά γίνεται ξανά μέλος του και παίρνει παιχνίδια και κανονικά δεν θα έπρεπε να κριθεί καθόλου. Η παρουσία του, όμως, έστω με αυτές τις 3 συμμετοχές, αλλά και το ένα γκολ, τον φέρνουν πάνω από τη… βάση στον έλεγχο τετραμήνου, με την προσδοκία κόσμου και Γκαρσία να αφορά ένα ολικό restart στο 2ο μισό του πρωταθλήματος.

Σβαμπ: «Γι' αυτόν το λόγο ήρθα στον ΠΑΟΚ» - to10.gr

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, Ροντρίγκο και Ντόουγκλας Αουγκούστο προσέφεραν λίγα (ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό), Ο Νίκα Νινούα χρησιμοποιήθηκε λίγο, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ φαίνεται ότι διανύει τις τελευταίες μέρες του στον ΠΑΟΚ σε μία έτσι κι αλλιώς καθοδική πορεία με τη φανέλα του Δικεφάλου, για την… έξοδο είναι και ο Λέο Ζαμπά. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τώρα άρχισε να παίρνει ευκαιρίες από Γκαρσία (ο Ροντρίγκο Ρέι όχι), ενώ ούτε φέτος ο Άντερσον Εσίτι έχει προσφέρει πολλά. Οι Δημήτρης Λημνιός, Λέο Μάτος, Δημήτρης Πέλκας, Τσούμπα Άκπομ, Αμρ Ουάρντα, Μάρκο Μιχόγεβιτς, Κώστας Μπαλογιάννης και Αντώνης Γαϊτανίδης αποχώρησαν, έστω και μετά την έναρξη της σεζόν.

Τέλος, μία πλειάδα πιτσιρικάδων με επαγγελματικό συμβόλαιο, με λίγες έως καθόλου συμμετοχές, δεν θα κριθεί, τουλάχιστον τώρα. Πολλοί εξ αυτών, όμως, είναι ‘παιδιά’ του Γκαρσία, είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ και θα κριθούν όταν πρέπει. Πρόκειται για τους Ενέα Μιχάι, Άντριαν Περέιρα, Λευτέρη Λύρατζη, Γιώργο Βρακά, Χάρη Τσιγγάρα, Χρήστο Ταλιχμανίδη, Γιώργο Κούτσια, Δημήτρη Τσοπούρογλου, Δημήτρη Πανίδη, Πέτρο Καλουτσικίδη, Τίτο Κουτεντάκη, Βασίλι Γκορντετσιάνι, Στάθη Τάχατο, Δημήτρη Μοναστηρλή, Θωμά Καραμπέρη, Βασίλη Γρόσδη, Κυριάκο Γιαξή, Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Αβέντις Αβεντισιάν, Λευτέρη Τασιούρα, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, Θοδωρή Πουρναρά, Γιάννη Κωνσταντέλια, Μάριο Σινανάι, Γιώργο Χουρδάκη, Λάμπρο Σμυρλή, Παναγιώτη Παναγιώτου και Ζήση Τσίκο. Τέλος, μπορεί ο Δημήτρης Μελιόπουλος να αποσύρθηκε από τη δράση πέρυσι, εμφανίζεται και φέτος δηλωμένος στη Super League Interwetten για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

ΤΟ RANKING ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Ranking: Βάλαμε τους 60 παίκτες του ΠΑΟΚ στη σειρά

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι