Έτοιμος για τη… σωτηρία -από τον υποβιβασμό στη Super League 2- είναι, προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός. Δε φαίνεται ότι θα κινδυνεύσει. Με καλή τύχη, μπορεί και να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην επόμενη Conference League. Αλλά θα χρειαστεί μπόλικη τέτοια. Αλλιώς, ό,τι κι αν κάνει ο Γιοβάνοβιτς (και κάνει, προς το παρόν, ο […]

Έτοιμος για τη… σωτηρία -από τον υποβιβασμό στη Super League 2- είναι, προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός. Δε φαίνεται ότι θα κινδυνεύσει. Με καλή τύχη, μπορεί και να κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής του στην επόμενη Conference League. Αλλά θα χρειαστεί μπόλικη τέτοια. Αλλιώς, ό,τι κι αν κάνει ο Γιοβάνοβιτς (και κάνει, προς το παρόν, ο άνθρωπος), μάλλον θα χαθεί κι αυτό.

Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στην Ολλανδία. Και παρότι στο φιλικό με τη Φένλο ήταν κάπως καλύτεροι απ’ ό,τι με την Αλκμάαρ, η εικόνα που παρουσιάζουν δεν πείθει. Ο Σέρβος τεχνικός είναι φανερό ότι είναι άνθρωπος με ποδοσφαιρική άποψη και διάθεση να προσφέρει. Να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη του. Δεν είναι τόσο του “μαλώματος”, όσο της διδαχής. Σε μια ομάδα με τόσους νεαρούς παίκτες, αυτό είναι καλό. Αλλά δεν είναι αρκετό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι… Ακαδημία ταλέντων για να μετρούν αυτά περισσότερο από τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Εξαιρετική επιλογή μοιάζει ο Γιοβάνοβιτς, αλλά λαγούς απ’ το καπέλο, δε μπορεί να βγάλει. Ούτε να βάζει γκολ και να κερδίζει ματς με μαγικό τρόπο. Ούτε βέβαια να κάνει μεταγραφές με… χάντρες και καθρεφτάκια.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Σέρβος τεχνικός έχει μιλήσει εδώ και καιρό για ενίσχυση σε αρκετές θέσεις. Αναζητά -απαραιτήτως και επειγόντως- αριστεροπόδαρο στόπερ. Ένα -καλύτερα όμως δύο- εξτρέμ. Έναν σέντερ φορ. Έναν επιτελικό χαφ. Και θα ήταν ευτυχής αν είχε κι έναν ακόμη αριστερό μπακ, όπως κι ένα καλό μπακ-απ του Διούδη κάτω απ’ τα δοκάρια.

Με άλλα λόγια, μιλάμε για τουλάχιστον 4 και στην καλύτερη περίπτωση 7 παίκτες. Μέσα στην αποχαυνωτική ζέστη των ημερών, όμως, για πείτε εσείς; Τι βλέπετε; Να έρχονται; Ή περιμένουν κι εκείνοι να… δροσίσει λίγο, όπως φαίνεται να περιμένουν στην ΠΑΕ;

Μετά από ένα μήνα και, πού είναι οι παίκτες -οέο;

Ο Γιοβάνοβιτς είναι προπονητής του Παναθηναϊκού από τις 14 Ιουνίου. Πόσο να του πήρε να κάνει μια εκτίμηση του υλικού και να ζητήσει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις; Δέκα μέρες; Δεκαπέντε; Λιγότερες, σίγουρα, αλλά τέλος πάντων, ας πούμε ότι ήταν αρχές Ιουλίου όταν παρέδωσε το πλάνο. Έκτοτε ήλθαν ο Πέρεθ και ο Σάρλια. Ο ένας είναι αμυντικό χαφ και ο άλλος στόπερ. Αλλά δεξιοπόδαρος. Α, καλές εντυπώσεις -υπέγραψε και συμβόλαιο με τη μεγάλη ομάδα- άφησε στην Ολλανδία και ο Σιδεράς. Αλλά το παιδί μόλις έκλεισε τα 19 του. Δε μπορεί να σηκώσει σεζόν ως βασικός.

Μετά από ένα μήνα “περισυλλογής”, πού είναι, λοιπόν, οι παίκτες -οέο; Προς το παρόν, αναζητούνται. Και ίσως έλθουν. Όχι εφτά, φυσικά. Αυτό είναι σύντομο ανέκδοτο. Τρεις, τέσσερις μπορεί. Αλλά από ποιο ράφι θα είναι; Από το top, είναι ξεκαθαρισμένο ότι αποκλείεται να προέρχονται. Αν είναι όμως κι από το κάτω-κάτω, αξίζει τον κόπο να έλθουν;

Όταν κάνεις μεταγραφές, τις κάνεις για δύο λόγους. Είτε για αποκτήσεις εναλλακτικές σε μια έτοιμη, ανταγωνιστική βασική ομάδα, είτε για να βελτιωθείς σε θέσεις που πάσχεις. Στην πρώτη περίπτωση έχεις την πολυτέλεια να πας λίγο και με το πάσο σου. Ο Παναθηναϊκός όμως εντάσσεται στη δεύτερη περίπτωση. Χρειάζεται παίκτες καλύτερους απ’ αυτούς που διαθέτει -έτσι ώστε να έχει και καλύτερη πορεία απ’ αυτήν που είχε πέρυσι.

Προς το παρόν όμως, επικρατεί σιγή. Μακάρι να γίνονται όλον αυτόν τον καιρό παρασκηνιακές κινήσεις που δεν αποκαλύπτονται. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο πιθανόν. Το πιο πιθανόν είναι ότι κι όποιες κινήσεις πάνε να γίνουν, σκοντάφτουν στο οικονομικό.

Άλλωστε, ακόμη κι αν έλθουν πλέον οι παίκτες που θέλει ο Γιοβάνοβιτς, δε θα είναι και τόσο εύκολο πλέον να ενσωματωθούν και να προσφέρουν άμεσα. Εκτός αν πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις. Αλλά είπαμε: οι εξαιρετικές περιπτώσεις δεν είναι… στο μουσκιό, κρυμμένες και περιμένουν τον Παναθηναϊκό να τις αποκτήσει κοψοχρονιά. Έχουν όνομα -και κόστος. Οπότε;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μία απ’ τα ίδια;

Οπότε… βγάλτα πέρα Ιβάν με μία από τα ίδια. Με τον Μακέντα και τον Καρλίτος. Με τον Μπουζούκη, που είναι σε διαρκές ντεφορμάρισμα. Με τον Χατζηγιοβάννη, που στο “ένας με έναν” μια χαρά είναι, αλλά μετά, τι; Με παίκτες, σε όλες τις γραμμές, που αν και φιλότιμοι, την ουσιαστική διαφορά δύσκολα την κάνουν. Και με νεαρούς που ψάχνουν την ευκαιρία, αλλά δύσκολα αποκτούν την εμπειρία αν δεν έχουν μπροστά ή στο πλάι τους ποιοτικούς παίκτες.

Λόγω Γιοβάνοβιτς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να παίξει εφέτος καλύτερο ποδόσφαιρο απ’ ότι πέρυσι. Να είναι πιο ομαδικός, πιο συμπαγής, να αμύνεται πιο σωστά, να επιτίθεται πιο οργανωμένα. Σοβαρή πιθανότητα υπάρχει επίσης να βελτιώσει την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων νεαρών. Ή και να “ξεπετάξει” κάνα δύο ακόμη και να τους βάλει σε σωστό ποδοσφαιρικό δρόμο. Αλλά, χωρίς υλικό έτοιμων ποδοσφαιριστών όχι από το κάτω κάτω ράφι, την υπέρβαση δε μπορεί να την κάνει ο Σέρβος. Οσοδήποτε καλός και εργατικός κι αν είναι. Τα ίδια αίτια, παράγουν τα ίδια αποτελέσματα…

Πρέπει κανείς να κοιτάζει την αλήθεια κατάματα. Και η αλήθεια είναι πως η ποιοτική διαφορά του υλικού του Παναθηναϊκού με τους παραδοσιακούς του μεγάλους αντιπάλους, είναι χαοτική. Χωρίς μεταγραφές ουσίας, ο σημερινός Παναθηναϊκός είναι στο επίπεδο μιας μικρομεσαίας ομάδας. Δε θα απειληθεί να χάσει την κατηγορία. Αλλά θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να βγει Ευρώπη.

Η φανέλα του είναι βαριά, το ίδιο και η ιστορία του. Κι αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάποια ματς. Ίσως ακόμη και σε κάποια ντέρμπι. Σ’ ένα μαραθώνιο πρωταθλήματος όμως, είναι ένα πλεονέκτημα που εξαφανίζεται αυτό. Γι’ αυτό και είναι απορίας άξια αυτή η μακάρια απραξία περί τα μεταγραφικά.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик