Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, που διαφέρουν από πολλούς συναδέλφους τους, γιατί κάνουν κάτι τόσο καλά που και οι υπόλοιποι ενδεχομένως θα ήθελαν (για να μην πούμε θα ζήλευαν) να κάνουν. Στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Με ευκολία. Αυτό είναι αναμφίβολα χάρισμα. Κι αυτό το χάρισμα πληρώνεται συνήθως ακριβά από τους περισσότερους συλλόγους. Ο «ήρωάς» μας λέγεται Γκάρι Λίνεκερ. Δεν χρειάστηκε παρά μόνο δέκα χρόνια ζωής για να δείξει ότι το γκολ το… έχει!

Gary Lineker on a world without sport | Financial Times

Αλλά εκτός από το γκολ είχε κάτι που δεν το είχε κανείς άλλος. Καμιά κάρτα, κίτρινη ή κόκκινη στην καριέρα του. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Ακόμα κι αν είχε μια μακρά ποδοσφαιρική καριέρα, ποτέ δεν τιμωρήθηκε από κάποιον διαιτητή για φάουλ στο παιχνίδι και ποτέ δεν πήρε στη καριέρα του κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Ως αποτέλεσμα αυτής της ολοκλήρωσης τιμήθηκε το 1990 με το βραβείο «FIFA Fair Play». Σε μια ανώτερη καριέρα η οποία διήρκεσε 16 χρόνια με 567 ανταγωνιστικά παιχνίδια, ο Γκάρι Λίνρκερ σκόραρε συνολικά 282 γκολ σε συλλογικό επίπεδο συλλόγων. Προσθέτοντας και τα 48 διεθνή τέρματά του, σκόραρε συνολικά 330 γκολ. Μετά την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, εγκαταστάθηκε στο αγγλικό ποδοσφαιρικό Hall of Fame. Αργότερα ηγήθηκε μιας κοινοπραξίας που επένδυσε στον σύλλογο της γενέτειράς του, σώζοντας την από την πτώχευση και διορίστηκε επίτιμος αντιπρόεδρος.

Αρκετές φορές, ο Γκάρι Λίνεκερ έχει προσφέρει την φωνή του σε γνωστά παιχνίδια του play-station. Με το αζημίωτο φυσικά. Η αρχή είχε γίνει με το World Cup ’98 της EA Sports.